自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

kittylam 發表於 23-4-12 13:27
樓主問問題我答問題,你嘅擔心應該係覆樓主唔係我,最終決定權係樓主,我唔明你自己都冇問題,就講到樓主 ...

唔好誤會,我唔係針對你。

如果我係樓主,我會確保自己做到35樓的要求。

珍珠宮

qpalzm 發表於 23-4-12 13:33
最主要係whatsapp延遲, 大部份其他app ok的

係佢地唔識得set。

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

平平常常 發表於 23-4-12 13:38
唔好誤會,我唔係針對你。

如果我係樓主,我會確保自己做到35樓的要求。

國內機唔好買華為榮譽同平價小米基本上裝Google都好容易,適合新手學習。

男爵府

teresayan07 發表於 23-4-12 13:25
我電子野唔叻
我想問.. 其實裝唔到 google 有咩實質影響?
我老公想買國內華為.. 但我話裝唔到 google..
你只用大陸app既話又無影響,不過國行機可能用唔到whatsapp
視乎你圈子用咩多

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

kittylam 發表於 23-4-12 13:42
國內機唔好買華為榮譽同平價小米基本上裝Google都好容易,適合新手學習。
...
真心請教。請問如何為平價?我睇中紅米note 11 同12,oppo k 10

而家等緊手上紅米9收工就換國內機。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

珍珠宮

kwhkwh 發表於 23-4-12 13:47
真心請教。請問如何為平價?我睇中紅米note 11 同12,oppo k 10

出廠定價低過1500,只限小米紅米,oppo k10絕對冇問題 ,係厚重d!

侯爵府

kittylam 發表於 23-4-12 13:49
出廠定價低過1500,只限小米紅米,oppo k10絕對冇問題 ,係厚重d!

Thx JM, 咁我有方向了。我睇中果些都係貪佢有nfc.

國內手機花多眼亂。

珍珠宮

kwhkwh 發表於 23-4-12 13:47

幫你睇過note11.12都冇內置Google框架。
attach0/tmp/php4keh6a

珍珠宮

kwhkwh 發表於 23-4-12 13:53
Thx JM, 咁我有方向了。我睇中果些都係貪佢有nfc.

國內手機花多眼亂。

唔介意厚重oopo係個好選擇。

侯爵府

kittylam 發表於 23-4-12 13:53
幫你睇過note11.12都冇內置Google框架。
謝謝JM

男爵府

VickiC 發表於 23-4-12 11:42
冇問題呀
我都用緊華爲國行
之前係用iphone

(搭單問問)
我去沙田華為專門店問sales:香港行貨同國行咩分別?佢話WhatsApp會無通知,我就想轉用華為,唔用Google

請問你用落有咩分别或不便(要適應的)??tks

翡翠宮

teresayan07 發表於 23-4-12 13:31
我老公未換.. 所以唔知到底個影響有幾大…
Google d apps.. eg. gmail, youtube, google map 個啲.. 佢平 ...

我十年無喺香港買機。而家先考慮算係遲 ,慳少好多!

whatsapp、facebook呢啲apps唔需要gms,我部華為無google一樣運行正常,莫講話好多大陸品牌內置gms,收貨裝番play store同香港買嘅無分別,但同價錢喺內地買勁好多,又玩到新功能,例如240W充電(5分鐘充滿),屏下前置鏡頭呢啲,香港行貨機完全買唔到。

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

kittylam 發表於 23-4-12 13:42
...

原來唔好買華為榮譽,我想换電話,依家仲用緊p30 pro. 如高階機請問邊隻好用d? 小米好嗎?

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

lyh80115 發表於 23-4-12 14:03
我十年無喺香港買機。而家先考慮算係遲 ,慳少好多!

whatsapp、facebook呢啲apps唔需要gms,我 ...

但我之前睇過國行機,有人話kmb app只顯示巴士站位置,但就冇人位置顯示,唔知依家係米咁?

珍珠宮

kit2004 發表於 23-4-12 14:11
原來唔好買華為榮譽,我想换電話,依家仲用緊p30 pro. 如高階機請問邊隻好用d? 小米好嗎?
...

你樓上有個專家,你問佢清楚d ,我愛好係睇小說對手機要求唔太高,對高階機冇咩研究。

侯爵府

心大心細 發表於 23-4-12 13:59
(搭單問問)
我去沙田華為專門店問sales:香港行貨同國行咩分別?佢話WhatsApp會無通知,我就想轉用華為 ...

whatsapp好正常無問題呀

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

kit2004 發表於 23-4-12 14:15
但我之前睇過國行機,有人話kmb app只顯示巴士站位置,但就冇人位置顯示,唔知依家係米咁?
...

係咪限制左KMB睇你位置權限咋?我手動限制左好多app呢個權限,每次都人手輸入位置,例如老麥,Pizza揀分店

男爵府

qpalzm 發表於 23-4-12 13:15
唔係所有國行機都有google框架, 要睇清楚, 好係榮耀系列就係無

我最近喺大陸睇中華為P60 pro同 magic 5 pro,2部都冇預設google,買返香港用,會有人裝到google嗎?有咩apps係後裝google都用唔到呢?
呢2部手機影相好靚。

男爵府

VickiC 發表於 23-4-12 15:40
whatsapp好正常無問題呀

咁,請問你部華為國行係咩型號?用鴻蒙2或鴻蒙3?無裝Google play或gspace?因為個sales 話國行WhatsApp 會無通知,我就奇怪囉,如果都係用鴻蒙,點解香港版/大陸版會有分別

男爵府

kit2004 發表於 23-4-12 14:11
...

c6都同你一樣用緊p30 pro,覺得影相差啲,想換機但又唔知換邊部。

首頁
12345...6

尾頁

跳至