自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Winwin1231 發表於 23-9-29 17:36
請問大家知唔知有無牙醫會睇腦退化病人?

有咩關係?
我屋企人有腦退化,佢牙醫有睇佢,睇左好耐

其實一般都睇,唔理你有冇腦退化,除非患者好唔合作
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

crystal媽咪 發表於 23-9-29 20:53
有咩關係?
我屋企人有腦退化,佢牙醫有睇佢,睇左好耐

就係唔合作,唔肯打開個口

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

將軍澳街坊 發表於 23-9-29 18:06
建議買呢款,當然唔一定要某品牌,你媽去左邊,你都揾到佢,你媽有八達通的話,你最好抄低佢八達通no.,萬 ...

之前另外一個見有人介紹
係咪你呀?
都想了解下或者可能買

寶石宮

Winwin1231 發表於 23-9-29 20:54
就係唔合作,唔肯打開個口

咁如果佢唔合作
任何牙醫都未必搞得掂
可能喺屋企同佢模擬檢查下,睇下佢聽邊個屋企人話,叫埋佢去

男爵府

kilakiki 發表於 23-9-5 18:04
樓主,我同你情況都好似,又係家中獨女,媽媽又係有腦退化,仲要老豆走左,冇人睇住媽媽。我2019年時搵左「 ...

請問你是點找到他們的,我只係找到YouTube 有片看,不見有電話?

寶石宮

chinfongfong 發表於 23-9-29 21:09
請問你是點找到他們的,我只係找到YouTube 有片看,不見有電話?

剛search 一下
網站「最新消息」冇睇到
直接打去問仲有冇呢個計劃吖
attach0/tmp/phpTHeG0N
attach1/tmp/phpeswfr5
attach2/tmp/phpjd7QRm

公爵府

回覆樓主:

記得收埋佢證件, 唔知比佢放係邊有排搵, 甚至揾唔番
亦可防止佢用回鄉卡走咗番去大陸

象牙宮

supertvfans 發表於 23-9-5 14:11
我懷疑媽媽有腦退化的傾向 (佢呢一兩年成日都好健忘, 同埋點樣都學唔識新技術, 例如換左電視後的 REMOTE, ...

認知能力訓練 讓長者大腦「不停轉動」

【認知障礙症訓練】詳解教材、工具與課程 玩紙牌、打麻雀都有用!
認知訓練是針對性的練習,改善和提高思考和學習能力。
研究指出,認知能力主宰著學習、思考、及資料處理等能力。

智活記憶及認知訓練中心 - 關於認知障礙症 (cfsc.org.hk)

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊