自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

想圍爐,就揾d同lv嘅人呻囉

個group無人攞到82,你82仲要呻低分,你想人地點回應你?

男爵府

如果李超人話自己窮 , 唔夠富有 , 開 po 呻窮 , 你會點諗 ?

大宅

yy_chow1210 發表於 23-12-23 00:48
我自己進修個課程, 85分以上先至拎到distinction, 咁我就喺Facebook一個group度匿名發表話覺得自己只係拎 ...

我明白你,每個人對自己要求唔同,付出幾多,expectation幾多亦唔同!我自己都覺得身邊好多人葡萄自己,所以已學識有啲嘢係唔可以公開講!希望你能找到個真心朋友,可以同你分享和分憂你人生的喜與悲

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

peony_so_hk 發表於 23-12-23 08:32
網上發言
一定有不同嘅回覆
如果接受唔到不同嘅意見

無錯,點解一定要人去和應。

伯爵府

回覆樓主:

呢啲唔好公開呻啦,大把人差過你就覺得你哂命

公爵府

2024年龍年勳章

有一天
學霸/學神跑到學民、學渣當中說:"考試只有82分,好失望"
學民及學渣們說:"知足一點,82分已經很高,我們還沒有呢"

然後學霸/學神就不高興了

珍珠宮

畀面勳章

雙方都無錯,但上網呻一定要人認同就唔啱

大宅

無話覺得唔夠高分係錯,但係我覺得唔適合公開咁呻,明知道大把人比你差,公開呻人地覺得你變相踩佢地又好、覺得你曲線曬命又好,總之俾人感覺就係唔好。呢個係我由細細個阿媽已經有教,因為我都算係有少少要求,試過同屋企人呻,阿媽係會即刻提醒我係外面係學校唔好咁講。

子爵府

對自己有要求嘅人,其實好少理其他意見,奇怪你又會咁care 3唔識7嘅人d comments

水晶宮

yy_chow1210 發表於 23-12-23 00:48
我自己進修個課程, 85分以上先至拎到distinction, 咁我就喺Facebook一個group度匿名發表話覺得自己只係拎 ...

82又的確唔夠高分既,加油啦
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

水晶宮

好奇特呀樓主
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

每個人對自己要求唔同
正如讀書有人target first hon, 有人畢到業就開心
但呻嚟有咩意思,你應值82分,咪82分囉,如果你實力係有85就自然有85啦
真係唔知點答你wor講真

珍珠宮

回覆樓主:

你想法應該改變
唔好介意人話你
反轉心入面話人「唔抵得人高分」

珍珠宮

RibbonLovers 發表於 23-12-23 01:39
你仲要專登開post問,證明你個人真係好執着
放鬆啲啦,對自己要求高唔係唔好,但做人太執著會好易唔開心
...

伯爵府

我明
我聽人講過,比賽時季軍其實係開心過亞軍,因為亞軍覺得「差少少就冠軍」,但季軍會覺得「好采入到三甲」

珍珠宮

凌陵綾 發表於 23-12-23 11:25
有一天
學霸/學神跑到學民、學渣當中說:"考試只有82分,好失望"
學民及學渣們說:"知足一點,82分已經 ...

短篇小說
已經住緊2000尺、之後開鋪求安慰話自己甘無用剩係買到2000尺既屋,理想要買3000尺先達標,甘谷友唔同意
諗住bk既野普篇要求高,再黎bk問自己有錯咩,最後住緊2000尺但已知足既人,都覺得佢曬命
全集完

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

點解人地同你嘅諗法唔同就係評擊????
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章

討論區原意各抒己見
發展到依家可以係謾罵、帶風向
出得post,最緊要心水清
邊個好心俾意見
邊個乘機發洩情緒…
上得網,就咪咁玻璃心

侯爵府

回覆樓主:

小學已經有呢類人, 有人喊晒口問佢仲高分過我地
有個年年考第1, 2, 考第3佢阿媽已經癲晒

子爵府

somesome2020 發表於 23-12-23 04:28
咁我覺得佢需要開po呻冇朋友先

佢以前開過類似的了
樓主的po全部負能量爆燈

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊