跳至

首頁
12345...38

尾頁

侯爵府

2011精緻種植勳章 畀面勳章

自言自語完畢, 明日再續....

子爵府

唔係大病就好lu。

買嘢獎吓自己都啱。我都覺我啲衫著到好悶, 都係時間要換吓攪吓迎新意。

教吓我點樣買得好抵, 喺邊樹入貨呀?
我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。有果必有因 。

侯爵府

又係自言自語時間...

侯爵府

我覺得一次過買晒一季的衫會慳D, 因為可以即時襯好晒, 我又會比一個BUDGET 自己, 諗好晒先出擊, 冇諗過就唔買, 咁就算唔慳多都唔會洗多錢....

我以前會買月下貨, 而家就唔會, 因為成日諗住買來遲D着, 卒之十年都唔郁, 嘥錢!!

仲有, 唔好貪便宜, 買埋D野返屋企唔用仲嘥錢嘥地方

情願貴買平着, 舊年我喺妙麗買咗一對BOOTS 同埋一個袋, 用足半年, 靚足半年, 而家仲着緊...

侯爵府

呢個春季可以叫做買夠喇, 我喺H&M同埋ARNOLD PALMER 買衫, 由50-1XX, 又買咗兩對鞋, 好好靚, 一個腰包仔, 春季可以收工嘞, 夏季可能要入幾件, 到時先算...

子爵府

ARNOLD PALMER , 由50-1XX, 咁平, 邊度有shop?
我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。有果必有因 。

侯爵府

你誤會喇, H&M 三件短袖衫, 兩件100, 一件50...

ARNOLD 兩件長袖衫, 加埋要3XX, 屯門市廣場

侯爵府

40,

你地果邊d 屋乜野價呀?

子爵府

如果近西鐡會貴啲, 其他啲價好參差, 因為唔同樓齡, 係唔係屋苑式都有分別。

唔嫌舊, 一百萬樓下應該都有交易。

我 ok friday 開始上唔到網, 以為個modem有事, 後來先發覺連 ok 電話都打唔到。 sat 報咗109, 擒日109 攪掂後電嚟cfm ok, 佢話條電話線燒咗, 唔只我一家咁好彩, 成條村有百幾戶都領嘢。

我sat喺錦上路跳蚤市場都掃咗貨, 買咗5件衫, 共$330。擒日喺屯門idc 掃咗3對鞋, 共$364, 好鬼抵, 今日著咗其中一對, 好舒服又靚。

侯爵府

我地呢排周圍及D村屋,我都發現價錢好參差,我地都考慮緊,又要平,又要方便出入,我知都唔易揾,但係出入一定要方便,我地諗住養老,人可以唔行,十字車一定要可以到門口呀。。。

侯爵府

呢排掃貨係特別高興哩。。。

我琴日去咗北上揼骨,做埋拔罐,而家成身都係圓碌碌的印,成隻班點狗咁。。。

仲成身刷晒D老泥,而家係一隻滑嘟嘟的班點狗。。。

仲整埋水晶腳趾甲。。。

去濕平淨係買咗兩件打底背心一個敷眼同埋一樽腐乳。。。

成日都用咗唔夠四佰蚊

子爵府

我會推介你搵錦上路西鐡站一帶, 可以by foot行到去錦田市嗰啲, 交通方便又可以唔駛搭車都行去去買吓一般日常用品。唔嫌舊錦安花園都係一個選手。千其唔好買路邊屋, 住得村屋都係貪佢夠靜空氣好, 住路邊不如住番樓。最好搵到有大花園, 你可以継續做farmer, 益吓我。

而家西鐡通到去hunghom真係好方便, 不過你要預咗交通費好貴。錦上路有李宗德校車到架。

侯爵府

我好同意你講法,我如果真係住村屋,就一定要地下果層,可以放狗同埋種菜,花可以唔種,菜就一定要。

我地都係想近西鉄果D,你而家講果個錦安花園要幾$呢?近唔近你住果度呢?

子爵府

錦安花園我諗百幾啩, 我屋企都要坐車先去到。錦田mami有個係做地產嘅, 好唔好叫佢搵你帶你去睇吓樓?佢係christian, 我諗唔會hard sell啩。

侯爵府

等埋我個c6先, 我地諗住出年年尾先買咖, 而家做資料搜集啫~~~

子爵府

如果諗住啲樓價會向下, 咁遲啲買都好。 otherwise, 睇啱早啲買慳番啲租金就化算啲。

我7-9/4放假, 想帶淘淘去短線旅遊, 不過得我地兩個老弱婦孺, 要搵伴先夠膽出遊。

侯爵府

得兩個人就真係悶D, 就算去長洲都要揾伴啦...

侯爵府

如果你唔去短線, 改去長洲, 就不妨約埋我喎..

子爵府

我上次去長洲覺得悶呀。不過可能有你同臣臣做伴就唔同。
去愉景灣又如何?

侯爵府

我諗住邊度都冇所謂, 主要想兩日一夜, 兩仔乸就冇引啦, 如果多個小笨友就唔同啦...

首頁
12345...38

尾頁

跳至