親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:Quote:bbdou+發表於+11-10-26+14:03+我地都

原帖由 apsm 於 11-10-27 發表
請問你係台中入, 台北走 ?
機票大約幾多 $$ ??
咩airline ???
唔係呀,我台北入,台北走,到步即刻搭高鐵落台中。

男爵府

回覆 Lqueenie 的帖子

Thanks! I Will have a look!! :)

Somehow I think we will eat once we find a nice restaurant. :)

伯爵府

回覆 annaanna 的帖子

我唔係買PACKAGE喎~ 我分開買機票同BOOK酒店﹗

坐國泰大人1650+TAX,小朋友1250+TAX

伯爵府

好媽媽勳章

Lqueenie 發表於 11-10-27 20:22
回覆 sarahlee 的帖子

咁岩 ge ~ 我地又係住天成呀 ~~~

Lqueenie,

咦, 真係"橋"喎, 其實天成係agent推介, 因為我地兩大兩小, agent話d房大d, 如同小朋友一齊會寬敞d, 當然天成亦係市中心貪佢交通方便.

另外我地plan會有一日去北投浸溫泉.

想問如放天燈係咪一定只有夜晚呢?? 因為我地plan日頭去完九份再去十份.

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

天成係市中心貪佢交通方便--> 我都係 ~ 我地又係兩大兩小
咁凍我地唔敢去浸溫泉, 十份放天燈係任何時候都可以, 沿途幾個站都好熱門放天燈, 不過去完九份再去十份就好趕, 所以我地只 plan 去十份沿線玩

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

天成係市中心貪佢交通方便--> 我都係 ~ 我地又係兩大兩小
咁凍我地唔敢去浸溫泉, 十份放天燈係任何時候都可以, 沿途幾個站都好熱門放天燈, 不過去完九份再去十份就好趕, 所以我地只 plan 去十份沿線玩

伯爵府

好媽媽勳章

Lqueenie 發表於 11-10-28 11:15

Lqueenie,

我地都諗緊可能九份行下, 到此一遊, 因為我好想去十份睇瀑布呀....

男爵府

引用:Quote:原帖由+apsm+於+11-10-27+發表請問你

原帖由 bbdou 於 11-10-27 發表
唔係呀,我台北入,台北走,到步即刻搭高鐵落台中。
台北去台中要幾耐?

12312  桃園機場~桃園高鐵BUS 10分鐘,桃園高鐵~台中高鐵40分鐘,台中高鐵~鳥日20分  發表於 11-11-11 13:41

男爵府

回覆:sarahlee 的帖子

你地訂天成how much per night ? Tks

珍珠宮

回覆 giant_japan 的帖子

本來我連訂兩日 (28,29/12), $16xx兩晚, 後尾退左一日, 變左 $9xx 一晚 (29/12)
31/12 就貴d, $12xx 一晚

男爵府

醒目開學勳章

我想問﹕
如果我只去四日,以下行程ok嗎?請指教 !

day 1 ~ 中午機到,下午去zoo,
day 2 ~ baby boss 全日,晚上六時後市內行下,
day 3 ~ 去北投放底行李,之後立即去十份放天燈
(請問夠唔夠時間? 坐捷運到唔到? 要幾耐?)
day 4 ~ 下午機返香港

因我未去過台灣,有無人可以幫忙指教下!
many thanks!

珍珠宮

回覆 TMMA 的帖子

ZOO closed at 5pm wor ~ 你諗住去行兩三個鐘 ?

男爵府

醒目開學勳章

吓...收咁早,我以為收6、7 點,
咁 day 1 做得 d "物"

大宅

回覆 TMMA 的帖子

動物園好大架, 我上個星期日10點到 行到4點先走 都未行完! 下次要再去過~
你可以將day 1 同day 3既行程對調
day 1下午到左台北之後就搭火車去瑞芳轉平溪線入十份 到左應該係傍晚可以即刻放天燈
day 3 就搭捷運去動物園站睇動物 可以行足一日!

TMMA  多謝你的提議  發表於 11-11-17 16:02

大宅

HELLO各位,

我會12月26-30日去台北玩, 但仲未BOOK到台北住宿,
請問有那間還有位而地點方便的呢?

謝謝

大宅

醒目開學勳章

回覆 wwhcfy 的帖子

http://www.hotelclub.com/

大宅

回覆 bryanmami 的帖子

thanks ^^

男爵府

12/28-12/31 4日3夜

有2日1夜去飛牛,其餘2夜起台北

台北,仲未plan,我諗hea住去多D,今次同老人家+小朋友,唔似以前自己同朋友單拖可以用盡D時間.

因小朋友太小(2 years old),所以唔會去babyboss,諗住去動物園,但聽D朋友講,只係大"動植物公園"少少,係咪真架? 仲想帶個女去睇"圑圑圓圓"添.

另外既地方未諗,自己去過台北好多次,都冇諗特別地方想再去喇,我諗今次必去既地方應該係動物園+夜市,其他就去到先再hea

別墅

請問妳地大多數去邊度買pacakge架!
靖靖已經七歲半啦...佢好似我細個咁, 成日都好痴媽咪! :)

珊瑚宮

台北12月30日--1月1日酒店好 full

首頁

尾頁

跳至