論盡家傭

跳至

首頁
12345...37

尾頁

子爵府

Re: 我的女兒被印傭用滚水灼傷

要拉個pk工人去打把

民房

如果要攪簽署抗議大行動, I'll support!!

伯爵府

gremlins 寫道:
察人嗰邊成日都話冇證據!

無證據??!! 唔通要有攝錄機拍底先叫有證據咩! 係人都諗到係個工人做啦, 不過佢唔認咋嘛! 唔通bb的父母為了誣告個工人而專登灼傷自己個女咩!! 真係儍架! 就算個工人話佢係唔小心, 咁因疏忽而引致他人受傷都應該有罪掛!

伯爵府

mylulu007 寫道:
一定要俾政府知道, 唔係一味得d工人俾僱主恰, 其實我地一班僱主至係最慘.

今日報紙報左一單僱主唔俾工人放假, 工人冒險爬窗出街一事, 結果驚動警察, 最後警察仲載埋個工人去目的地, 等佢可以快d見佢d friends. 我覺得真係好荒謬呀. 個僱主最後都同意佢放假啦, 仲想點喎, 咪叫佢自己搭車囉!!

報紙仲話好多工人被僱主蝦都唔敢出聲或唔知可以找agent幫忙, 講到佢地好似好慘咁! 計我話佢地都唔知幾精. 蝦僱主的工人仲多過被僱主蝦佢地啦!

洋房

gremlins,

Pls Email to [email protected]. I can share my horrible experience with you. as a result, the yan Yan jailed for 33 months. : weapon:

大宅

Hi gremlins

祝妳囡女早日康復 :-| :-|

大宅

gremlins

你囡囡依家點呀?好d未?希望快d好番!!!
個賤人依家係咪仲係你屋企or係公司,我真係好唔明咩叫冇証據~~~要點先叫有証有據,上埋報喇...仲想點呢!!!
唉~~~~~真係一肚氣!!!

大宅

最關心BB問題熱投勳章

gremlins,
我上週見第一眼見到呢個news,我簡直不能接受. 心痛不得了! :-( 邊看邊哭,簡直好似切身感受到小朋友及媽媽(你)的痛! 我都有個女,剛剛兩歲! 比著我一定發晒癲! 我都有向我印印說過呢個case. 叫她無論甚麼情況都要小朋友安全第一.

3oz熱水??? ?-( 我現在開7oz奶都係用1oz熱水,由熱水壺按出來的一般都係70~80度水,何況那裏止唔止3oz? (呢個可能係一個爭拗的point). unbelievable!!!
印印可保釋出來,那她現在住那裏?? 不是在你屋企嘛?

現在你們一家都很辛苦,很難過,尤其細細女,身體的痛可能還不知是甚麼一回事,心靈一定需要時間去康復,可能很長很長...她現在最最最需要的係最親的人給她安全感.
有甚麼需要幫手或需要詢洩的請上來,我們BK 友一定歡迎你,等著你.
(衷心的,替我給她一個擁抱,讓她知道仲有好多人疼愛她的)

民房

gremlins ,

首先希望你女女快啲好.我個女同你個女差唔多大,見到佢受傷我都極之心庝 :-(,但係正當你唸緊點 個工人嘅時候都要俾多啲時間去倍吓受傷嘅女女,等佢唔好留下太大陰影,就算法律制裁唔到個衰人,個天一定會收佢.
而有請工人嘅僱主以後要更團結,一齊對抗無良工人!
Ralph

禁止訪問

男爵府

睇到呢單新聞覺得好震驚,你個工人如此陰毒 祝你囡囡早日康復!

男爵府

regret to hear this bad news and your experience.
anyway, you can find the supports here. Forgot the unhappy thing and hope your small angel will recover very soon. God bless you.

伯爵府

我睇到張相打晒冷震, 心痛到不得了, 個工人一定有報應, 祝你囡囡早日康復.

大宅

sj1683 寫道:
gremlins,

Pls Email to [email protected]. I can share my horrible experience with you. as a result, the yan Yan jailed for 33 months. : weapon:

妳能夠喺呢度公開妳的經驗嗎? 等各位媽咪如有類似況可以作爲指引...唔該...

民房

一於用傳媒既力量啦, 打電話去,,,查小欣既節目啦, 佢好似有個電台節目講教小孩既, ,,,又可以打電話去晴朗的一天啦, 佢地好似都會幫d 小市民既,, ,,,, 我估你lee 單news 好多人睇左都好大反應, 學曾特首所講,,,人神共憤,,

男爵府

睇到單新聞, 真係好同情你的遭遇, 個BB女真係好無辜, 希望對佢日後的身心無大影響啦.

我想知道, 自從單新聞出左街之後, 差人有冇再跟進事件呢? 有冇同律師商量過解決的方法??小童群益會有冇搵過呀???

其實我都唔知點樣先可以幫到你, 以後BB女仍然很需要你的照顧, 你都要多保重呀.

別墅

我想各住做人媽媽的睇到這單新聞, 真係好同情加上好激動,個BB女真係好無辜, 而且對佢將來日後的身心真的很大影響啦.

希望你的女兒早日康復!God bless her and your family.

但我唔明白為何告个K唔入同時真的

伯爵府

尋晚同老公講起呢件事, 佢激動到話如果個工人咁都告唔入, 就自己搵人笠個衰印打佢一身再au破佢一雙腿, 等佢以後唔可以做傭工, 同埋要佢感受下受傷一世ge痛苦.

我都未見過佢咁激動, 當時佢"目露凶光"真係嚇死我. 可想而知, 幾多人(男人 & 女人) 都好想呢個衰人無好下場.

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

呵呵~你咪話你老公會咁諗呀,我信相我老公都同你老公一樣咁諗BOR~

mylulu007 寫道:
尋晚同老公講起呢件事, 佢激動到話如果個工人咁都告唔入, 就自己搵人笠個衰印打佢一身再au破佢一雙腿, 等佢以後唔可以做傭工, 同埋要佢感受下受傷一世ge痛苦.

我都未見過佢咁激動, 當時佢"目露凶光"真係嚇死我. 可想而知, 幾多人(男人 & 女人) 都好想呢個衰人無好下場.

大宅

gremlins,
I'm so sorry to hear about your daughter's situation. You have my (& my husband's) consolation. Many BK members will support you to nail this maid. If there is anything you need from us, do let us know. Most important of all, I wish your daughter will get well soon & will not have any bad memory. Stay strong!

To other mums,
I really hope we can unite to press for our rights together. I don't want anymore child abuse.

首頁
12345...37

尾頁

跳至