美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

回覆:個頭洗極都咁\"立\"點算呀?

男爵府

Neutrogena有隻deep cleaning shampoo, 我用咗好多年, 每星期用一次

瑪瑙宮

love_nice 發表於 12-10-18 15:41
回覆 Nancy20090615 的帖子

有無話Relvon 邊款?

佢有 for dry, oily, normal 幾款揀.

唔好買錯 conditioner, 我買錯左幾次

男爵府

回覆:個頭洗極都咁"立"點算呀

我都試過,我首先買支深層洗頭水,連用2日,再keep住大约每十曰用一次,護髮素淨用髮尾,吾再用rejoice,無晒事.

禁止訪問

個頭洗極都咁"立"點算呀?

男爵府

vvnpo 發表於 12-10-18 15:49
我早幾星期都係咁,可能係轉天氣。我髮型師同我做深層清潔,然後再轉洗頭水。

...
后大人...台灣LUSH好低...

男爵府

回覆:cirkochung 的帖子

第一,唔好再用二合一果d。

第二,成日賣廣告果d乜乜「極潤」、「極至修護」....果d.....唔好再用啦!

第三,分返開洗頭還洗頭,潤髮還潤髮。

第四,洗完兩次頭至落護髮素。

第五,抹乾水吹頭前揸少少髮尾油

吹頭主力係吹7至8成乾,風筒唔好太熱太近,頭皮摔乾唔好冷親就得。

男爵府

Btw,之前我係華潤買有隻台灣出既有粒野係樽蓋果隻都ok。因為我成日頭痛(生細囡坐月坐得唔好),用果隻「生薑」,又真係痛少咗喎

男爵府

另外,萬0自家出果隻有機黑豆同糙米都ok

大宅

畀面勳章

個頭洗極都咁"立"點算呀?

唔該晒各位jm,齊合各位嘅意見,mix咗幾個方法,頭先用咗阿女嘅洗頭水,已經無事好返喇!
而家第一件事緊係要多謝晒咁多位嘅幫忙,呢十幾日真係周身唔舒服,估唔到咁易就搞掂
第二件事就係送走支rejoice先,不過...大支裝嚟架,開咗用咗幾次咋...都係送咗比99先
第三件事就係聽日買多支阿女嘅洗頭水同髮尾油

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:個頭洗極都咁"立"點算呀

我以前個頭又係 ,第2日就立重有陣味添,後來我洗頭前用baking soda濕水再按摩個頭,一星期z次,而家可以z日先洗一次頭。十蚊盒用好多次!

大宅

cirkochung 的帖子

你用阿女邊隻?可以話我知?

大宅

畀面勳章

引用:你用阿女邊隻?可以話我知?

原帖由 hungkiki 於 12-10-18 發表
你用阿女邊隻?可以話我知?
一唧出嚟就係泡泡,我喺藥房買ga

大宅

回覆:個頭洗極都咁\"立\"點算呀?

好簡單,之前我又係咁,絶望之際試用食盬搽在好油既地方不停擦然後沖水,另外有一隻洗頭水好似係Tresmme都得

禁止訪問

男爵府

引用:Quote:yaub2010+發表於+12-10-18+17:17+后

原帖由 vvnpo 於 12-10-19 發表
really??? What is good from LUSH?
洗頭餅(我用紅色)...新鮮面膜綠色薄荷清潔面膜。。不過護髮素唔掂。。。唔使買

男爵府

引用:Quote:原帖由+vvnpo+於+12-10-19+發表reall

原帖由 yaub2010 於 12-10-19 發表
洗頭餅(我用紅色)...新鮮面膜綠色薄荷清潔面膜。。不過護髮素唔掂。。。唔使買

...
黃色茉莉花洗髮餅sandy至愛。。。但我嫌佢易散

禁止訪問

水晶宮

hchu06 發表於 12-10-18 09:48
每日洗頭,唔好用護髪素,亦唔好用有silicone 嘅洗頭水,如Rejoice, Vidal Sasoon, Dove之類嘅洗頭水。試下買支透明有deep cleansing功效嘅洗頭水用啦!

Deep Clean 既洗頭水係必備架, 耐唔時就要同頭髮做下大清洗, 因為平時如果有用d 美髮用品, 可能未必洗得乾淨既!

用果時頭髮唔好濕水, 就只用deep clean 洗頭水直接在乾既頭髮上用, 洗完用手指摸下, 就會feel 到髮根係爽晒架~
呢個方法我睇"姊妹淘" 伍姑娘教架~

大宅

畀面勳章

回覆 回覆:Sharon886的帖子

thx!

首頁

尾頁

跳至