自由報料

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

回覆:我要呻... 比我呻啦~~~~

我次次返鄉下都會帶定平安藥、但水就唔會帶了 可能我覺得水褒開後都OK既

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

唔洗理佢...
我次次去旅行都帶水同藥架...
期待新的生命來臨!

男爵府

唔好理佢地點講!自己做好準備,冇可能攞BB較飛!有咩事點算!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 陪月勳章

wutungyu 發表於 13-3-27 11:08
話說.. 4月要番老公鄉下拜山...

要帶埋13個月大ge 囡囡番去.....去足5日呀~~

我去澳門2日都自己帶水, 你唔好理佢地講咩, 最緊要係你自己想唔想拎!

藥當然要帶啦, 都要去5日, 咩叫平安藥呀, 我地地旅行都有定白花油, 保濟丸啦!

一定要帶!

男爵府

我帶兩個靠大的小朋友去旅行(要坐飛機)都帶幾支大水check in 啦,一d都唔出奇

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我個仔返大陸帶水帶到三歲都係咁帶啦~我次次坐飞機行李都超重都係因為啲水~做多少少保障自己個B好正常~個B又唔係佢生洗鬼理佢講乜咩~~~

男爵府

唔洗理佢地,總之水同藥都要帶!

禁止訪問

禁止訪問

大宅

認識瑞士牛牛第一回

我新年個時同個13個月大的囡返C6鄉下十日,帶咗十支水,同埋啲平安藥,呢啲嘢!必要帶架!唔通有起事黎即時返香港啊?

男爵府

唔洗理佢地啦,佢有佢講,你有你拎定囉,吹咩我成日都問我6299同姑9意見架(因為佢地幫我湊囡),但ok既我會接納,唔ok我就當佢唱歌!!但話時話,你c6唔幫你既??定係佢都驚左佢唔媽呀??不過我c6都係禁架,成日想大事化小,小事化無,次次都要我堅發脾氣佢先會正視個問題,成日話佢兩老幫我地湊已經好攰架喇,算啦喎mouth:禁我唯有張d脾氣發係c6身上囉唔好學我呀

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:話說..+4月要番老公鄉下拜山...要帶埋13個

原帖由 wutungyu 於 13-03-27 發表
話說.. 4月要番老公鄉下拜山...

要帶埋13個月大ge 囡囡番去.....去足5日呀~~
理佢有味呀:;pppp:我同阿囡去長隆玩2日都帶平安藥架

緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

大宅

認識瑞士牛牛第一回

佢哋是咪覺得你嫌佢哋鄉下落後啊?mouth:

男爵府

好媽媽勳章

回覆 wutungyu 的帖子

我家小姐8歲, 由細到大出門無論任何地方(除咗美加), 我都帶定
一支水, 一支寶礦力, 同平安藥, 以防萬一.

子爵府

回覆:wutungyu 的帖子

你自己照準備好先,個女係自己,個啲外人又點會有你咁上心咁緊張。平安葯都係買個安心,我同bb出門都會拎平安葯,如果佢地再嘈咪一句講晒唔返去。

大宅

回覆 wutungyu 的帖子

水和藥都一定要帶啊!個囡重要啊,唔使理佢地點請啦!可以的話最好乾糧都帶定d返去啦,返到去阿囡唔食大陸d野都有野食啊!其實就算是大人出外都最好帶埋d水去的啊,可以防止水土不服的

大宅

呢d野我唔會問人,自己會準備曬!真係唔講得笑架,我之前返大陸點知bb真係發燒,帶曬藥都退下燒下,自己水同藥都帶足架!最後返港住了成個星期醫院,話係經飛沫傳染的細菌感染,所以如果有得揀,拜山都係留返大個d 先去好!

伯爵府

唔係應该她們烦、长氣過你!?

子爵府

留大陸拜山都係留返大個d先去, 讚同樓上.

寶石宮

咁口衰

首頁
12345...9

尾頁

跳至