自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

玩具勳章

引用:緣份呢d好難講,唔可以強求……

原帖由 Jessicalws 於 13-05-05 發表
緣份呢d好難講,唔可以強求……
正是
緣份…… 好難講

用戶要求終止服務

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:巳過30,一直很渴求但從未談過戀愛的女或男,點睇?

即刻唸起我姑仔
又巴渣又野蠻,真係冇男人追

望咩呀望

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

都識呀...但對朋友/親人真係好好的

珍珠宮

引用:都識呀...但對朋友/親人真係好好的

原帖由 wcpcelia 於 13-05-05 發表
都識呀...但對朋友/親人真係好好的
agree,身邊有D朋友,性格好,樣ok,唔覺佢地性格有問題!
反而身邊有八婆格衰,但就結左婚,所以性格決定命運,有D一支竿打一船人!

wcpcelia  八婆格衰,但就結左婚<--好同意呀!!  發表於 13-5-5 14:47

公爵府

我覺得可能係圈子或性格的問題~

伯爵府

引用:性格決定命運

原帖由 I9528 於 13-05-05 發表
性格決定命運
X2

子爵府

我有朋友40+, 一直堅持要對方專業人士, 有車有樓. 佢成日話自己有層樓 (TKO, 值4.5-5M左右), 對方無樓無身家襯唔起佢....所以佢親 SPEED DATING, 一見人就問人身家....祝佢好運

伯爵府

畀面勳章

老老實實,我相信係唔夠靚 + 性格唔討好

水晶宮

好媽媽勳章

引用:唔會呀,呢啲人一拍拖就分分鐘閃婚,之後生

原帖由 alik 於 13-05-05 發表
唔會呀,呢啲人一拍拖就分分鐘閃婚,之後生仔
係。。。我有個同事, 唔靚, 皮氣超差, 連我eq超高都覺佢。。。。3 個月結婚了

lilianpooh  呢D  發表於 13-5-5 17:36

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:唔會呀,呢啲人一拍拖就分分鐘閃婚,之後生

原帖由 alik 於 13-05-05 發表
唔會呀,呢啲人一拍拖就分分鐘閃婚,之後生仔
Agree

珍珠宮

我朋友因為太肥識唔到男友,最後佢請了師傅擺了少少野,3個月內識到男友,之後唔夠一年好快結婚,佢女已經讀緊小學

公爵府

"過了30仍沒未談過戀愛以後交到對象既機會係幾乎零" -> 不同意

公爵府

環保接龍勳章

我覺得,可能要轉工

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:性格決定命運

原帖由 I9528 於 13-05-05 發表
性格決定命運

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

男爵府

我有個由細玩到大嘅女同學 佢從未拍過拖 細個時有暗戀對象 但屋企管得嚴所以一直吾敢作反 到大學時佢又覺得d男仔好幼稚 行為思想同中學生冇分別 所以冇一個令佢心動 到出黎做野 有同事追佢 可能平時睇太多台劇 覺得點解d男仔吾可以為佢做d浪漫野 如流星花園道眀寺保護衫菜咁 所以拒之門外

yuexu  睇得太多-v-  發表於 13-5-6 12:15

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

魚仔餅 發表於 13-5-5 15:35
我朋友因為太肥識唔到男友,最後佢請了師傅擺了少少野,3個月內識到男友,之後唔夠一年好快結婚,佢女已經 ...
咁勁?

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

冇男友冇老公, 未必慘, 人地可能好enjoy..
三十幾歲女, 可能已經好高人工, 好難識到覺得比自己叻gei人.......如果我唔係識到我老公咁叻, 我都未必結婚住........

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

真係可能緣份未到啫
我都有兩個男性朋友,一個36歲,一個38歲,正當職業有下屬,唔樣衰,性格都ok,唔係基。喺呢個女多男少嘅香港,唔知點解都仲未拍拖。

minihk12586  呢啲係荀盤喎~~~  發表於 13-5-6 14:46

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:冇男友冇老公,+未必慘,+人地可能好enjoy..

原帖由 auntie_big 於 13-05-05 發表
冇男友冇老公, 未必慘, 人地可能好enjoy..
三十幾歲女, 可能已經好高人工, 好難識到覺得比自己叻gei人..... ...
講得啱

男爵府

呢D case, 通常係生活圈子太細, 及性格上有問題.

首頁
12345...6

尾頁

跳至