時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

isaching 發表於 20-2-10 10:31
有冇睇新聞呀?
有香港人打邊爐都感染咗武漢肺炎喎, 仲要係家族式咁感染。第一個確診既男人冇去過武漢,只 ...

感染一定係食野味?唔可以人傳人?

香港人冇食野味?蛇係咪野味?

p4實驗室代表乜?代表最高規格。你的邏輯是最高規模代表一定洩漏?比白痴更反智。

麻煩你,唔好最以白痴論點煩住我

別墅

banbanmm 發表於 20-2-10 10:52
感染一定係食野味?唔可以人傳人?

香港人冇食野味?蛇係咪野味?

而家講緊武漢肺炎個源頭唔係食野味就係p4實驗室洩漏。 大陸普遍嘅觀點就係食蝙蝠。

打邊爐呢單一定係人傳人,唔使特別講呀嘛。
同埋香港蛇羹d蛇係人工養殖㗎, 有少少常識好冇。

“醫護只係喺度煽動情緒,並無科學根據”
而家講緊你之前講嘅白痴論點呀白痴。 講得呢啲白痴言論就預咗會有人反駁你啦

珍珠宮

畀面勳章

isaching 發表於 20-2-10 11:16
而家講緊武漢肺炎個源頭唔係食野味就係p4實驗室洩漏。 大陸普遍嘅觀點就係食蝙蝠。

你所講邊一樣係有科學根據的事實?全部老作老吹

有冇反省過,你就係世衛講嘅病毒?

低質文宣繼續癈噏冇科學根據言論,白痴痴先好意思無限癈loop

https://hd.stheadline.com/news/realtime/wo/1697287/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E5%9C%8B%E9%9A%9B-%E6%AD%A6%E6%BC%A2%E8%82%BA%E7%82%8E-%E4%B8%96%E8%A1%9B%E6%8C%87%E5%81%87%E6%B6%88%E6%81%AF%E5%8F%8A%E9%99%B0%E8%AC%80%E8%AB%96-%E5%B0%8D%E6%8A%97%E7%96%AB%E5%B7%A5%E4%BD%9C%E9%80%A0%E6%88%90%E9%9A%9C%E7%A4%99

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

別墅

banbanmm 發表於 20-2-10 11:31
你所講邊一樣係有科學根據的事實?全部老作老吹

有冇反省過,你就係世衛講嘅病毒? :laugh2cry ...
呢兩個講法喺大陸人傳出嚟,人哋生活喺疫區會唔清楚過你? 唔信嘅你咪自己上微博睇下囉,乜嘢都話係文宣。

“香港冇人賣野味( 大陸普遍講法),又冇p4實驗室(假設病毒來源係洩漏), 武漢肺炎點樣憑空出現”,正正係講緊本地人唔會係因為呢兩種原因而受感染,你又拉去打邊爐呢單度講。講咗一係親戚一係大陸朋友傳比當事人,你又反問“唔可以人傳人?”,親戚同大陸朋友咪係人囉。其實係你母語唔係中文,定係你有閱讀障礙呀?

珍珠宮

畀面勳章

isaching 發表於 20-2-10 11:48
呢兩個講法喺大陸人傳出嚟,人哋生活喺疫區會唔清楚過你? 唔信嘅你咪自己上微博睇下囉,乜嘢都話係文宣。
...

嚴重思維障礙。
要洩漏,p4機會高定p2機會高?白痴無極限。

別墅

banbanmm 發表於 20-2-10 11:54
嚴重思維障礙。
要洩漏,p4機會高定p2機會高?白痴無極限。 :g ...

比d常識啦,研究沙士病毒起碼要p3嘅實驗室。而且香港既p3實驗室冇洩漏,如果係香港實驗室洩漏,咁就唔會係武漢要封城,而係香港封城啦。用p4黎講係只係套用大陸人個講法。

而且比較香港既p3同埋武漢既p4(中國首個), 計埋人為因素,我覺得香港p3洩漏既機會係少過武漢p4。不過白痴話人白痴無極限都真係幾有趣

首頁

尾頁

跳至