自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

原文章由 charmaine_1 於 07-7-10 13:26 發表

cubixluk
睇到啦 度鐵門好靚:loveliness: 我度鐵門D一條條係斜果隻
你度門幾錢?我2600:evil: ,按左先見到有D$1xxx激死我

係喎... 我都覺得對閘好靚呀..... 都要 $2650 連 十字鎖 ( 我換咗鎖, 靚 d ) 但因為佢刮花咗小小, 但其實唔刻意望都唔覺既, 比我扣咗佢 $500, 佢話嚟搞返, 但都未見人嚟搞, 我估佢唔搞架啦..... 咁應該係 $2050 ...

nicole,

放咗野, 我反而覺得佢大咗, 因為間屋咁細都可以放咁多野, 都算係咁囉 .... now only 得 放 sofa 果小廳可以比阿仔玩

侯爵府

原文章由 nicolewai 於 07-7-10 13:07 發表
咁慘~咁小pat仲未裝修好但d野搬曬去住啦?
咁d裝修佬會唔會整到佢地d野架

我睇到你d相~
你個鐵欄好靚
放曬d野~間屋仲細

而家搞緊啦... 佢 d 野唯有放响門口先

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

hi...你好呀!我喺新加入架!!我一家三口都申請緊公屋呀!已經申請咗年幾喇....但都未有消息,我想問下要等幾耐先會審查架?審查完,無問題要等幾耐會派第一次呢??好煩呀....等極都等唔到!!:-( :-(
原文章由 ivysham 於 07-7-4 17:02 發表
我都派左2次,而家等緊第3次(都等左成8個月lu)
第1次喺06年6月派東涌-逸東
第2次喺06年10派長青邨
等到頸都長...但又怕呢次都派得唔好,又要等1年之後由頭再排過

別墅

原文章由 cubixluk 於 07-7-10 12:02 PM 發表

去我個 blog 睇下 :

http://hk.myblog.yahoo.com/yankitBB-yankitBB

嘩! 擺哂野真係無乜位剩喎... 不過你個廁所同d地磚好靚呀!!

侯爵府

原文章由 katekei 於 07-7-10 20:48 發表

嘩! 擺哂野真係無乜位剩喎... 不過你個廁所同d地磚好靚呀!!

係啦...我 D 傢俬又鬼 C 咁大件, 但無理由為咗間屋掉晒佢架 :tongue: :tongue:

水晶宮

擴展市區 ~ 去到 G1153咋:lol:
原文章由 HEIDICHOI 於 2007/7/7 00:57 發表
sammifanlp
我係G1153XXXXX係擴展市區

大宅

原文章由 ChammyMAMA 於 07-7-10 17:31 發表
hi...你好呀!我喺新加入架!!我一家三口都申請緊公屋呀!已經申請咗年幾喇....但都未有消息,我想問下要等幾耐先會審查架?審查完,無問題要等幾耐會派第一次呢??好煩呀....等極都等唔到!!:-( :-(

我4月4日拒絕, 到現在也未派第二次屋, 佢地做野好慢

大宅

原文章由 cubixluk 於 07-7-10 21:20 發表

係啦...我 D 傢俬又鬼 C 咁大件, 但無理由為咗間屋掉晒佢架 :tongue: :tongue:

擺到咁多, 都算係咁:lol:

禁止訪問

環保接龍勳章

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

唉...我地一家三口等咗年幾都未有審查,我地係揀擴展市區架!!上星期叫c6打電話去問下啦,個職員話仲有2萬幾個no.先到,起碼都要等3至5年喎!!:-( 但曾特首明明話最多等3年咋嘛,嗰個職員係咪嚇我地架咋!!(希望係啦... )各住媽咪你地覺得我地仲要等到幾時呢??你地最耐等咗幾耐先派到屋呀!!好慘...好慘!!:-( :-(

子爵府

我6月頭見完我就帶哂2個b去,我地都冇定期糧單冇銀行薄仔,唔洗擔心架個主任會教埋你填"方"架!冇銀行薄仔就會叫你用最快時間去你最近嘅銀行櫃圓機pin一張户口總數紙比佢睇睇就得喇!連你人工都教你寫埋,帶租單租契電費水費單,佢只會係咁e睇吓,連我想要幾$租都教你填埋,以上係我上個月評審嘅經歴!
原文章由 princesski 於 07-7-9 23:56 發表
房屋署約咗我下星期去見~~~
咁我有咩要注意架!!!!
bb洗唔洗帶去架?
老公無定期既糧單咁點呀??
仲要帶d咩去呀??
唔該!!!!!!
我同老公都無銀行薄仔..咁點呀??

[ 本文章最後由 monchui 於 07-7-11 02:21 編輯 ]
只有存在愛人,聖靈的心,寬恕,體諒就能快樂!

大宅

原文章由 ChammyMAMA 於 07-7-11 01:55 發表
唉...我地一家三口等咗年幾都未有審查,我地係揀擴展市區架!!上星期叫c6打電話去問下啦,個職員話仲有2萬幾個no.先到,起碼都要等3至5年喎!!:-( 但曾特首明明話最多等3年咋嘛,嗰個職員係咪嚇我地架咋! ...

我等了2 年就審查, 擴展 3人, 不過當時上網number 是未到. 相差5000 先到 所以突然寄信叫我審查, 我都好突然, 佢地講嘢係咁ga,

大宅

[quote]原文章由 Emilyryan 於 07-7-11 09:15 發表

下個月有居屋, 佢地實搞個 d 先, 唔知幾時先有特快???

侯爵府

原文章由 BOBO6 於 07-7-10 22:19 發表
cubixluk

請問你間新屋有幾多尺,你地係幾多人家庭申請咖,你間屋邊區呢都幾好呀,我都好like 呀

間屋係 21.85 平方米 = 220 呎左右 - 响石籬二邨新樓, 我係住中層.... 3 人申請

侯爵府

原文章由 katekei 於 07-7-10 20:48 發表

喂喂... 我地下 d 磚仲有12 塊, 係 20 寸磚嚟既... 應該夠你廚房地下用, 你要唔要, 要的話嚟攞走佢, 我費樹阻定
你裝修未呀 ? 要既話 pm mobile 我聯絡啦

大宅

醒目開學勳章

原文章由 cubixluk 於 07-7-10 15:27 發表

係喎... 我都覺得對閘好靚呀..... 都要 $2650 連 十字鎖 ( 我換咗鎖, 靚 d ) 但因為佢刮花咗小小, 但其實唔刻意望都唔覺既, 比我扣咗佢 $500, 佢話嚟搞返, 但都未見人嚟搞, ...

3人家庭冇房架咩

侯爵府

原文章由 ∼*candy*∼ 於 07-7-11 17:59 發表

3人家庭冇房架咩

要好好彩先有架... 有 一房果 d 係 for 3-4 人, 房署話會配晒 4 人有餘先配比 3 人家庭架喎 ..... :tongue: :tongue:

侯爵府

原文章由 HEIDICHOI 於 07-7-4 13:40 發表
我10號就審查喇..好緊張呀

結果點 ? ok 嗎

男爵府

畀面勳章

仲記得我呀..........
結果審查個個勁好人....又無問我屋租,又無叫我比股票個d佢睇,只睇銀行簿..只睇我老公個本,跟住問我老公上個月同前一個月個d係咩數,跟住就ok喇...等信

侯爵府

原文章由 HEIDICHOI 於 07-7-11 22:05 發表
仲記得我呀..........
結果審查個個勁好人....又無問我屋租,又無叫我比股票個d佢睇,只睇銀行簿..只睇我老公個本,跟住問我老公上個月同前一個月個d係咩數,跟住就ok喇...等信

希望個零月後可以配第一次比你啦... 祝你成功配靚屋 ... BUT 你要擴展區 - 3 人 ?

首頁

尾頁

跳至