懷孕前後

跳至

首頁
23456...41

尾頁

男爵府

我的育兒心得勳章 陪月勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 wannabemama2013 的帖子

我上胎作小產照到有瘀血,嗰時都冇特別諗,正常生活。
覆診話冇野了,宜家阿女歲半多D。

別墅

回覆:MoutonB 的帖子

多謝你呀,好大嘅鼓舞,希望我都會同你一樣,生個健康bb....頭先出院,去咗私家醫生度再check同打咗安胎針…依家病假一星期…我都明白無嘢可以做…:)希望bb乖乖

別墅

引用:回覆+post_pet+的帖子咁咪即係孖胎?唔駛照

原帖由 MoutonB 於 14-07-05 發表
回覆 post_pet 的帖子

咁咪即係孖胎?
係孖。普通家庭醫生驗尿已經ok,但婦科要照到閃閃才出信。

複式洋房

回覆:2015年3月預產期揮手區

今早去瑪嘉烈登記,8/25早期唐氏!希望重此一切順利!之後我都去在張智booking做產檢,真係幾full, 已經排到8/19了

男爵府

DHA勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Yeah~~大家好
我卜左15mar第一次產檢

男爵府

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

男爵府

引用:請問尖沙咀或佐敦有無好嘅女醫生介紹呀?我

原帖由 wannabemama2013 於 14-07-02 發表
請問尖沙咀或佐敦有無好嘅女醫生介紹呀?我仲未有頭緒揀邊個醫生好…

我睇呢個好細心女醫生
第一次$1200
之後$900左右
上胎睇過

mrschocolate  我都睇過,可能人夾人,我唔太鍾意  發表於 14-7-17 20:17

別墅

回覆 WLnLbb 的帖子

HI 大家好,我應該都是3月B,因為上星期29/06 才驗到,昨日才去普通驗孕拿信,今日去左QE登記,05/08 第一次見助產士,
之後才知幾時有唐士期,
今日去QE無人,10MINS攪掂預約程序。

另外我是第二胎媽媽。

男爵府

大宅

hi, 報到先!
我5 wk 3 day, last mc day 係 5月29日, 我自己用apps 去計 就係3月5日 係 edd, 但醫生寫俾我就係4月1日囉, 我都唔係好明!

by the way, 我登記左東區 (係fax 出,無親身去) , 佢電話覆左個期係8月4日, 而其他期就無了, 請問東區係唔係唔似其他咁既, 會俾晒oscar 同結構既?

大宅

引用:hi, 報到先!我5 wk 3 day, last mc day

原帖由 ychat600206 於 14-07-05 發表
hi, 報到先!
我5 wk 3 day, last mc day 係 5月29日, 我自己用apps 去計 就係3月5日 係 edd, 但醫生寫 ...
今日用棒剛驗到bingo...乜都未做...上次due date都係529... apps計預產15年3月5

大宅

引用:Quote:原帖由 wannabemama2013 於 14-07-02

原帖由 WLnLbb 於 14-07-05 發表
好貴喎

大宅

引用:hi,++報到先!我5+wk+3+day,++last+mc+day+

原帖由 ychat600206 於 14-07-05 發表
hi, 報到先!
我5 wk 3 day, last mc day 係 5月29日, 我自己用apps 去計 就係3月5日 係 edd, 但醫生寫 ...
我last mc第一日都係29/5 wor, 排東區, 護士計嘅edd係5/3...

我都係得第一次產檢日子,冇Oscar, 結構個排期住啊

男爵府

回覆:ivykam919 的帖子

點解冇oscar? 我都諗住東區

大宅

回覆:sostepa 的帖子

聽講東區有oscar&結構的
不過可能下次見姑娘先俾日子掛

別墅

我都係3月媽媽,都係去東區

男爵府

我的育兒心得勳章 陪月勳章 hashtag影視迷勳章

男爵府

引用:回覆+WLnLbb+的帖子我想夠三個月先俾人知,

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

我岩岩知 咩都未約呀

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

引用:我BINGO左,估計預產期3月頭,準備聽日去診

原帖由 kamannty 於 14-07-01 發表
我BINGO左,估計預產期3月頭,準備聽日去診所DOUBLE CONFIRMED寫醫生紙!!因為第一胎,再下一步我就唔知點 ...
我又係第一胎 完全唔知點

首頁
23456...41

尾頁

跳至