親子旅遊

跳至

首頁
23456...25

尾頁

伯爵府

我地都係因為去過幾次東京喇, 所以今次去大板....

你講果架麵包三輪車係咪係 toy r us 買架?

我都見天書有講嵯峨野觀光火車, 但未細心睇呀, 唔知有冇媽咪坐過, 可以比d意見我地呢:mrgreen:

原文章由 lailaihan 於 08-1-15 15:00 發表

原先我地plan去東京就係為左麵包超人博物館....但因為東京去過幾次,c6唔太like,唯有去大板.

大板我諗都有d麵包超人掛,上次去東京買左部麵包三輪車,比香港平成4舊水,已經開心到死.希望今次點都買到D返黎啦.

你地有無去坐過嵯峨野觀光火車,如果去係咪要預一日呢?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我 d 麵包超人玩具唔係 toy r us 買架!!
你唔記得我 11月係同我做批發童裝個朋友去大阪,
佢帶我入批發買架!!

之前 d 麵包玩具我都未試過係 toy r us..因為貴 d 架!

原文章由 AE_bb 於 08-1-16 11:42 發表
直頭正啦......

唔記得你講過你買果d麵包超人玩具係咪全部係 toy r us 買架?

男爵府

原文章由 AE_bb 於 08-1-16 11:46 發表
我地都係因為去過幾次東京喇, 所以今次去大板....

你講果架麵包三輪車係咪係 toy r us 買架?

我都見天書有講嵯峨野觀光火車, 但未細心睇呀, 唔知有冇媽咪坐過, 可以比d意見我地呢:mrgreen:

...

麵包三輪車係東京個吉之島購物地買架.

五天的話行程好急好得唔多地方,希望到時配合到去7日啦.嵯峨野觀光火車 -- d旅遊節目影到好鬼正,唔知難唔難去同埋買唔買到飛.

[ 本文章最後由 lailaihan 於 08-1-16 14:15 編輯 ]

子爵府

我 7 月會去東京mother farm呀!!

禁止訪問

男爵府

原文章由 H20 於 08-1-16 14:51 發表
大家好,睇見你地寫既野,搞到我想即刻飛
我計劃6,7月飛一轉! 唔知大家有無聽過""? 好玩嗎? 去和歌山會唔會好遠?

hi hi ~
"美杉村"係邊樹呀? 你有仲推介下呢?

禁止訪問

伯爵府

我記得......

不過我以為淨係衫褲鞋襪 :mrgreen:

原文章由 Oscar媽 於 08-1-16 12:51 發表
我 d 麵包超人玩具唔係 toy r us 買架!!
你唔記得我 11月係同我做批發童裝個朋友去大阪,
佢帶我入批發買架!!

之前 d 麵包玩具我都未試過係 toy r us..因為貴 d 架!

...

伯爵府

ic....

我未睇過介紹嵯峨野觀光火車 tim

原文章由 lailaihan 於 08-1-16 14:14 發表

麵包三輪車係東京個吉之島購物地買架.

五天的話行程好急好得唔多地方,希望到時配合到去7日啦.嵯峨野觀光火車 -- d旅遊節目影到好鬼正,唔知難唔難去同埋買唔買到飛. ...

子爵府

未聽過 tim>>下次去一定要試下..

原文章由 H20 於 08-1-16 15:45 發表

http://www.misugi.com/html/stay.html 美杉村

應該係溫泉樂園

伯爵府

美杉村....我記得好似係一d渡假地方

和歌山.... 由大阪坐 jr 特急大約要2個零鐘左右啦

原文章由 H20 於 08-1-16 14:51 發表
大家好,睇見你地寫既野,搞到我想即刻飛
我計劃6,7月飛一轉! 唔知大家有無聽過"美杉村"? 好玩嗎? 去和歌山會唔會好遠?

子爵府

各位,

大阪市區都有個溫泉架!!
http://www.spaworld.co.jp/china/

伯爵府

價錢都唔平 bor....
原文章由 Oscar媽 於 08-1-16 16:04 發表
各位,

http://www.spaworld.co.jp/china/

子爵府

我朋友去過話好正...小朋友玩得好開心..

原文章由 AE_bb 於 08-1-16 16:28 發表
價錢都唔平 bor....

伯爵府

係呀....再研究下先, thanks:mrgreen:
原文章由 Oscar媽 於 08-1-16 16:40 發表
我朋友去過話好正...小朋友玩得好開心..

男爵府

原文章由 Oscar媽 於 08-1-16 16:04 發表
各位,

如果7月去浸溫泉 ~ 未會好熱....... HAHA

行街街SHOPPING 大家又有咩攻略呀,去日本唔多唔小都要出下血,大板有咩最係得買.以往我好多時都買左D無謂野返黎,今次唔想再佢甘樣啦!!

伯爵府

7月日本開始大減價, 所有百貨公司, mall 入面嘅 shop 都減, 睇下你有冇野睇 arm 啦.... 無論係大人或小朋友

另外, 我鐘意買野食, 帶小朋友睇玩具, 同埋去藥房 :mrgreen: :mrgreen:
原文章由 lailaihan 於 08-1-17 10:03 發表

如果7月去浸溫泉 ~ 未會好熱....... HAHA

行街街SHOPPING 大家又有咩攻略呀,去日本唔多唔小都要出下血,大板有咩最係得買.以往我好多時都買左D無謂野返黎,今次唔想再佢甘樣啦!! ...

男爵府

原文章由 AE_bb 於 08-1-17 15:31 發表
7月日本開始大減價, 所有百貨公司, mall 入面嘅 shop 都減, 睇下你有冇野睇 arm 啦.... 無論係大人或小朋友

另外, 我鐘意買野食, 帶小朋友睇玩具, 同埋去藥房 :mrgreen: :mrgreen:
...

GIVE ME FIVE ~~ 野食/玩具/藥房,我都係一定去架.

因為我係肥mama日本d衫唔係好啱我,最多買到d T-恤. 可能會買下手袋同D精品.

大板都應該幾多街邊野食掛....D書又章魚丸又蟹腳,返黎又肥幾磅

水晶宮

我又係會去嵯峨野之後落>清水寺,有無人g路線

複式洋房

嵯峨野小火車現在停駛,三月才重開,若現在去就不能乘小火車了,要留意,不要白行一趟。

首頁
23456...25

尾頁

跳至