懷孕前後

跳至

首頁
23456...7

尾頁

別墅

我今早打話無位!都唔知係咪睇姑娘!
話去到九月

男爵府

MM_Zhu 發表於 15-2-17 17:10
吾系,順產就沒講實邊一日,當然系作動生得先叫順產啦。之後,話想開刀就即刻俾左19號我咯!題外話,前几日 ...
我果時36W時出小小血都係走去睇佢,佢俾我插隊睇不特止,都係check 完無事就叫我走無收我錢~

男爵府

引用:Quote:原帖由+sillyyuki+於+15-02-26+發表

原帖由 fifihon 於 15-02-26 發表
難,佢基本多客度唔多接新客,淨係舊客生第二胎都夠佢full schedule~

入法國開刀住4日3夜$3,8000
法國4日3夜$38000呢個價包左張醫生嘅醫生費未丫?
我而家34w佢系咪吾會接架啦?因為我本來book左政府,不過而家無信心順產到,想搵私家開刀

男爵府

kubi152 發表於 15-3-5 13:31
法國4日3夜$38000呢個價包左張醫生嘅醫生費未丫?
我而家34w佢系咪吾會接架啦?因為我本來book左政府,不過 ...
$38,000包晒架了,都話明係出院價咯...

你依家先book 遲左Dwor...

大宅

回覆 elong 的帖子

我都係BOOK左17/3開刀呀~~ 我係下午~

大宅

回覆 Buttercupzzz 的帖子

我們應該同在法國醫院,可能會見面,你會幾時入院?我想11號晚。

別墅

引用:回覆+Buttercupzzz+的帖子我們應該同在法國

原帖由 CHUNG29G 於 15-03-06 發表
回覆 Buttercupzzz 的帖子

我們應該同在法國醫院,可能會見面,你會幾時入院?我想11號晚。 ...
我下晝先開刀, 張醫生叫我12號11點先入院, 我諗住朝早喺屋企沖好涼洗好頭先入院. 話晒之後幾日都無得沖

複式洋房

我都book唔到張醫生呀~~~我預產期係10月, 姑娘比我個期都係8月呀~~~

男爵府

Buttercupzzz 發表於 15-3-6 05:37
我下晝先開刀, 張醫生叫我12號11點先入院, 我諗住朝早喺屋企沖好涼洗好頭先入院. 話晒之後幾日都無得沖

...
係呀,你最好沖埋涼先好入院呀~

比多少少tips你,就係今次洗頭唔好用護髮素,最好令D頭髮乾旱D, 咁之後連續幾日無洗頭都無咁易"林"。

別墅

引用:Quote:Buttercupzzz+發表於+15-3-6+05:37+

原帖由 fifihon 於 15-03-06 發表
係呀,你最好沖埋涼先好入院呀~

比多少少tips你,就係今次洗頭唔好用護髮素,最好令D頭髮乾旱D, 咁之後 ...
係喎, 好提議 另外你地知唔知張醫生用邊過兒科醫生?

男爵府

張醫生都係用返駐法國醫院的兒科醫生,好似無指定的。即係當時邊個醫生接到你file就由佢去跟誰。

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

wch106 發表於 15-3-4 20:48
我10月19日預產期,剛剛book 張醫生,5月17日比期我,新症都收wor
HI~~我10月18呀!!!!你4月17號睇張醫生都仲可以等佢REFER 另一個醫生做結構呀!!!

沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

大宅

引用:張醫生都係用返駐法國醫院的兒科醫生,好似

原帖由 fifihon 於 15-03-06 發表
張醫生都係用返駐法國醫院的兒科醫生,好似無指定的。即係當時邊個醫生接到你file就由佢去跟誰。 ...
醫院會隨機派一個兒科醫生跟妳個b,
但妳都可以自己指定一位兒科醫生。

最多人選,應該係 蔡榮豪醫生 同 李國偉醫生

別墅

引用:Quote:原帖由+fifihon+於+15-03-06+發表張

原帖由 hkeric 於 15-03-06 發表
醫院會隨機派一個兒科醫生跟妳個b,
但妳都可以自己指定一位兒科醫生。
Thank you 咁我到時都自己揀先~

複式洋房

我都準備搵張醫生接生,由於想claim保險,所以想請教您以下問題:

1. 請問張醫生診所在每次產檢後會不會出收據? (因網上有人話冇), 如有, 收據上有沒有佢簽名和診所蓋印呢?
2.法國醫院出院收據會唔會寫總收費? (有人話佢地會扣左按金金額 $6000,按金收據又沒收埋,搞到claim唔到足) , 另外, 收據或其他出院紙有沒有佢簽名和醫院蓋印呢?

謝謝!

男爵府

引用:我都準備搵張醫生接生,由於想claim保險,所

原帖由 hoganaman 於 15-11-09 發表
我都準備搵張醫生接生,由於想claim保險,所以想請教您以下問題:

1. 請問張醫生診所在每次產檢後會不會出收 ...
生仔可以claim保咩?

複式洋房

回覆 fifihon 的帖子

銀行員工保險有包maternity, 但只claim到8成,和有上限50,000

男爵府

引用:回覆+fifihon+的帖子銀行員工保險有包mater

原帖由 hoganaman 於 15-11-09 發表
回覆 fifihon 的帖子

銀行員工保險有包maternity, 但只claim到8成,和有上限50,000
哦!咁好嘅!

但我都唔清楚張醫生會唔會開單,因我都無問過佢攞

別墅

回覆:[閃光文]張國良醫生真係超平~

佢部超聲波機清唔清架?得2D?

大宅

引用:我上一胎已經係張醫生開刀的。2年後的今日

原帖由 fifihon 於 15-02-13 發表

我上一胎已經係張醫生開刀的。
我都係13年搵佢開刀生完,依家5月生第2胎,姑娘要check番我係咪搵佢接生過,先攝到11月尾俾我睇第1次。

首頁
23456...7

尾頁

跳至