親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

回覆:dillon 的帖子

王國會長

王國會長

其實去邊都係一樣保持低調, 財不露眼.
旺角一樣有人搶手機搶手袋, 我老婆在上海外灘都比人偷左銀包.

侯爵府

ilovebags 發表於 15-5-16 18:45
Oh yes ! Thanks !

必食地方?

I don't know any must-go place to eat. I like Latin Quarter where your can find many restaurants along the street. You can dine on the street side. The price is very reasonable. All the restaurant will post their special menus outside. A 3-course meal costs about 10 euros (2010 price).

Pantheon and Jardin de Luxembourg are near by and both are worth a visit.

Latin Quarter is just across the river from Notre Dame.

大宅

回覆:法國真的很危險嗎?

剛去完幾日 其實我地香港人慣左緊鎮 在香港人多都慣晒小心 所以對我地而言 只要小心荷包 唔好太招搖 就一點也不危險 當然 去到人多地方你會見到些古古怪同對你虎視眈眈的人 都係嗰句 小心就得 佢地只會向d 容易落手既遊客落手

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 Rubik 於 15-05-13 發表我覺

禁止訪問

回覆:法國真的很危險嗎?

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+l_wingwing+於+15-05-13+發表

原帖由 bobbytam88 於 15-05-21 發表
米蘭 和 巴塞隆拿 的治安 好嗎?
我就touchwood 一個人響呢2個地方都冇事。但在巴塞,我同事自由活動時比人搶了cam。我一諗要睇下好唔好彩,同埋要時刻提高警惕

男爵府

醒目開學勳章

前年試過響巴黎搭Metro 時老公比個女人伸手落衫袋,我即刻好大聲用廣東話鬧爆個女人,個女人當冇事咁, 跟住行開左, 好彩冇損失, 但之後去邊都步步為營!

首頁

尾頁

跳至