自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

規定年齡唔係8歲以上唔可以入咩?不過我都同意就算under 8歲,有人睇住就出面等。

珍珠宮

nicolwong 發表於 16-3-20 21:16
我明樓主你意思。
可能果位媽媽想監視個工人
我估唔係監視,我估佢諗住睇住d 野方便d, 唔駛姐姐又開又關locker, 又驚凍親d 小朋友,依家女性普遍湊仔能力低左,顧慮亦過份多,唔放心對子女放手。

侯爵府

引用:Quote:nicolwong 發表於 16-3-20 21:16 我

原帖由 魚兒小寶貝 於 16-03-22 發表
我估唔係監視,我估佢諗住睇住d 野方便d, 唔駛姐姐又開又關locker, 又驚凍親d 小朋友,依家女性普遍湊仔能 ...
無locker,掛喺椅上,同埋唔放心咪調轉佢搞阿妹囉

子爵府

回覆:華美 的帖子

我仔兩歲半,佢出街去廁所我係叫爸爸同佢去男廁。

男爵府

回覆:男仔入泳池更衣室……有感

我想講,唔好睇小細路嘅記性。
記得我讀幼稚園時,有一次,因為無人睇住我,所以我媽媽要帶埋我入同一廁格沖涼。當時我媽媽嘅身體係點,我到三十年後嘅今日仲係歷歷在目。我係女性,唔係變態,但都會記得,只係唔會講起。我唔知一個男性小朋友對呢啲畫面有咩感覺,不過我於將來,會盡量避免仔仔面對女性祼體。

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

講真上左小學點會唔識換衫, 怕凍就唔好俾佢冬天學游水,
最好搵D泳班有自己泳池, 一班人放學, 無外人自己換衫都唔
會好危險!!!

珍珠宮

依家啲男仔好早熟,我自己有個仔,都train佢五歲前自己入去沖涼攪掂,唔想影響到人,亦唔想影響自己個仔

我教個女沖涼,都唔好太過open除晒衫,因真係好多阿媽帶住個大男孩入嚟,真係睇蝕晒

男爵府

引用:我想講,唔好睇小細路嘅記性。記得我讀幼稚

原帖由 waiyumama 於 16-03-22 發表
我想講,唔好睇小細路嘅記性。
記得我讀幼稚園時,有一次,因為無人睇住我,所以我媽媽要帶埋我入同一廁格 ...

幼稚園既事 有幾幕我仲記得

公爵府

2024年龍年勳章

回覆 nicolwong 的帖子

可以入家庭室.....

侯爵府

引用:回覆 nicolwong 的帖子可以入家庭室.....

原帖由 judycyk 於 16-03-22 發表
回覆 nicolwong 的帖子

可以入家庭室.....
在學校的泳池,沒有的

侯爵府

引用:規定年齡唔係8歲以上唔可以入咩?不過我都

原帖由 魚兒小寶貝 於 16-03-22 發表
規定年齡唔係8歲以上唔可以入咩?不過我都同意就算under 8歲,有人睇住就出面等。 ...
我是在校內泳池,佢貼住6歲以上唔准。但我都是覺得有人手,幾多歲都無謂啦,對佢囝都唔好。如果佢一湊二,我真係好體諒,大家都係媽媽,要人地唔理個大定唔理個細好呢

珍珠宮

華美 發表於 16-3-22 11:02
我是在校內泳池,佢貼住6歲以上唔准。但我都是覺得有人手,幾多歲都無謂啦,對佢囝都唔好。如果佢一湊二, ...
哦~希望管理員識客氣d 勸喻果個媽媽啦,如果個小朋友未夠六歲,可能會比人鬧!

珍珠宮

nicolwong 發表於 16-3-20 21:16
我明樓主你意思。
可能果位媽媽想監視個工人
咁唔信個工人, 咁可以媽媽幫女沖涼換衫, 工人在出面睇住個仔既jei

子爵府

引用:Quote:原帖由 jy0022 於 16-03-21 發表應該

原帖由 華美 於 16-03-21 發表
下堂再係咁,一定會!
其實我覺得,除左3歲以上都唔應該入女更衣室!

水晶宮

女厠仲話係厠個入面,無野睇到。

沖涼、換衫,就真係吾得。

子爵府

畀面勳章

我唔介意6歲以下入女更衣室,但可否不條條fing周圍走,不入更衣格穿衣,話曬系女更衣室,當然我囡會入更衣格,但我覺得男童都要law。

禁止訪問

禁止發言

珍珠宮

係。 男仔細個阿媽要照顧都可以體諒, 但有的小一, suppose都可以自理啦。 還入女更衣室, 有冇諗過其他人感受呀??

子爵府

回覆:hiragana 的帖子

上年暑假帶女學游水,臨走時,女在吹頭機下吹頭,突然見到一個和我女差不多高(140cm)的男仔由工人姐姐帶住行過丶我好突然,見佢附近仲有其他女仔赤條條咁著衫,因那女孩沒留意有男仔,女孩工人又當睇唔到丶女仔蝕灑!

首頁

尾頁

跳至