夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

開心吸收勳章

eggpudding 發表於 17-1-25 10:16
就係因為無解決個源頭而放棄一段婚姻
我覺得好可悲
你地都係相愛先結婚
唔通你接受所謂 "非常時期" 既講法, 全世界都要圍住個小朋友轉? 你另一半會唔會叫你連解決生理需要, 叫你去外求? 我唔只聽過一次! 佢再講, 我會照跟佢意思, 行動比佢睇.

子爵府

hunterml 發表於 17-1-25 10:19
唔通你接受所謂 "非常時期" 既講法, 全世界都要圍住個小朋友轉? 你另一半會唔會叫你連解決生理需要, 叫你去 ...

你個腦都已經唔係解決問題
而係將問題合理化,完全因為個老婆唔好
咁點解會變成咁?
都同你提過可能情緒啦
一個唔適合做ftm的人走去做ftm啦
個源頭係咩?咩令佢變?
未經本人同意,請勿轉載內容!

男爵府

開心吸收勳章

eggpudding 發表於 17-1-25 10:26
你個腦都已經唔係解決問題
而係將問題合理化,完全因為個老婆唔好
咁點解會變成咁?
解決唔到既問題, 仲有咩好做? FTM 我成全左佢, 佢要唔要生完之後出來返工, 佢自己去決定, 但我條件已開, 你去返工, 唔該請工人, 我份人工比唔起, 要佢出, 但其他支出, 我可以比多少少.

子爵府

hunterml 發表於 17-1-25 10:30
解決唔到既問題, 仲有咩好做? FTM 我成全左佢, 佢要唔要生完之後出來返工, 佢自己去決定, 但我條件已開, 你 ...

師兄
你兩個小朋友真係豆釘咁細
唔係因為第三者問題而搞到感情咁差好可惜
我都希望你地可以慢慢改善
小朋友太d無咁困身可能有好d
都係用時間解決問題

未經本人同意,請勿轉載內容!

男爵府

開心吸收勳章

eggpudding 發表於 17-1-25 10:34
師兄
你兩個小朋友真係豆釘咁細
唔係因為第三者問題而搞到感情咁差好可惜
第三者, 我完全無晒私人時間, 想搵人隨時傾下心事都唔比, 真係好羨慕可以有紅顏知己既師兄.

大宅

hunterml 發表於 17-1-25 10:38
第三者, 我完全無晒私人時間, 想搵人隨時傾下心事都唔比, 真係好羨慕可以有紅顏知己既師兄. ...

不如你試下你放假
將2個小朋友交比親友照顧一日
同你老婆放返一日假
一時你關心佢多d
可能佢都會關心返你多d

有咩唔開心都叫你老婆唔好收係心
講出黎
屈埋屈埋個問題會愈來愈嚴重
世事都被看透

男爵府

開心吸收勳章

米米戀 發表於 17-1-25 11:08
不如你試下你放假
將2個小朋友交比親友照顧一日
同你老婆放返一日假
放假? 我連病都無資格, 講咩要放假? 佢一定唔會收埋, 有事第一個會搵我來爆.

別墅

回覆 shanwei831 的帖子

加油! 我都正被小三破壞我既家庭.做小三既, 真心希望佢地有報應.

複式洋房

hunterml 發表於 17-1-25 10:19
唔通你接受所謂 "非常時期" 既講法, 全世界都要圍住個小朋友轉? 你另一半會唔會叫你連解決生理需要, 叫你去 ...

請冷靜唔好衝動,相信你都明一段婚姻出現問題一定係2個人都有問題,2個人既感受不被滿足先有咁既結果,好慶幸你仲識走上黎發洩,令我都同時聽到男人既感受,TKS!! 既然仲係一個好男人冇小三,就唔好胡亂搵個小三返黎自己開心黎逃避現實問題,小三只會令你地更痛苦更難解決你們既問題,唔值得係有問題既婚姻上添加複雜性。

或者真係試下交低小朋友俾家人照顧,半日都好,再約太太出街透下氣,搵個靜啲氣氛好啲既地方傾下個問題,相信你平時唔係冇同佢傾,但又係咪係合適大家既時間、心情同狀態下傾呢?係大家有脾氣情況去溝通,效果唔會好。倒不如相約一個時間,解釋清楚今次約出黎既目的,可以講出發現婚姻出問題,好影響以後點繼續生活落去,令佢都正視問題,如果你咁認真,明白事理既太太應該都唔會逃避掛。傾前最好大家講明要控制情緒,平心靜氣,傾傾下互相指責就冇意思。當然佢仲陀緊仔就黎生,嗰種辛苦你唔係女人真係唔會明,佢想你忍耐都好正常,叫你搵小三可能都係灰心既戲言,但你唔好因為咁而灰心!

抱歉騎劫左樓主個POST....

複式洋房

hatebitch 發表於 17-1-25 15:47

加油! 我都正被小三破壞我既家庭.做小三既, 真心希望佢地有報應.
新手上黎,原來真係咁多小三CASE,我都係咁,大婆共勉之!
小三有冇報應唔敢諗,只求做返好自己先!

別墅

soso1227 發表於 17-1-23 14:23
shanwei831,你保重。你C6 除左俾左兩粒精子,生左兩個小朋友,對個家 0貢獻!
列出離開佢的好處和壞處,你 ...

同意.... 擺到明有老婆你都肯,唔係免費雞係咩。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

cl625 發表於 17-1-25 23:37
同意.... 擺到明有老婆你都肯,唔係免費雞係咩。
係「擺到明有老婆個「小三」都肯,唔係免費雞係咩」吧

複式洋房

已經係第二次有小三
真係一不離二
佢可以擔保冇第三次嗎

大宅

畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

hunterml 發表於 17-1-25 11:09
放假? 我連病都無資格, 講咩要放假? 佢一定唔會收埋, 有事第一個會搵我來爆. ...

如果你太太身體唔算太好第二真係會好辛苦,我過來人開始嘔到係街暈底入院,跟住好返出來已經個肚好大,要照顧大個小朋友功課起居同心裡輔導他,後期係行路都好痛,慢到以前十分鐘路程行足半個鐘,生之前已經到到訓唔係,坐唔係,企唔係,行唔係個種,真係好辛苦好辛苦,你太太可能真係體能應付唔到加情緒唔好先對你講晦氣說話,你給多D支持同鼓勵她,你地挨過就好啊!

大宅

zongcheng 發表於 17-1-26 01:46
已經係第二次有小三
真係一不離二
佢可以擔保冇第三次嗎

已經唔會再相信他喇,正所謂事不過三

大宅

soso1227 發表於 17-1-26 01:06
係「擺到明有老婆個「小三」都肯,唔係免費雞係咩」吧

雞都不如,雞起碼為錢,連基本禮義廉恥都無啊,自己拿假鵰

大宅

hrrecruit 發表於 17-1-25 17:00
新手上黎,原來真係咁多小三CASE,我都係咁,大婆共勉之!
小三有冇報應唔敢諗,只求做返好自己先!
...

大家加油,相信挨過就會好

水晶宮

老婆咁好都不珍惜!由他走
自由太多會令世人失去平衡

大宅

仲要送外賣上門,帶埋細路一齊出街添,仲要話人誹謗,真係無話可說

大宅

GabKar2012 發表於 17-1-24 11:31
你已經做得好好,做得好得體,襯呢個機會放生自己吧!呢個機會係佢俾你架,唔駛內疚。
...
完全同意呢位JM講, 呢個係放生自己好機會, 佢有小三,你識絕技都無用。

首頁

尾頁

跳至