自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

回覆樓主:

男人去女家住其實佢地都無咩所謂,因為男人唔做家務或做得唔好或者無手尾呢啡瞓得晏呢D大多數視為正常,相反新抱係咁係死罪!

男爵府

咁呢樣野婚前已經知,亦應該有共識,一係儲多幾年錢上左車先結,結左又要呻真係好無謂,我都同6299、叔仔住左三年呀!大家互相尊重互相遷就都叫傾到計,有講有笑。
其實未有bb平時返工,對住時間唔多,有飯食唔洗做家務都無咩磨擦,反而生左bb之後大家矛盾會多左,要諗清楚先好生。
不過好多人比幾千蚊又食又住又湊b仲要嫌三嫌四有本事搬出去住請工人湊/自己湊,大人大姐,唔通男家迫你同住,迫你生b咩我又真係理解唔到呢種諗法
搬左出去,租水電、日用品,衣食住行樣樣自己做自己比,都一樣會有唔同矛盾,針無兩頭利

男爵府

msanubis 發表於 17-2-9 11:08
https://hkstylemen.yahoo.com/post/156918646336/%E7%B4%94%E7%B2%B9%E6%B8%AF%E5%98%A2%E6%AF%8F%E5%80% ...

如果一定要同長老住,我會去娘家

侯爵府

好彩我可以自食其力夠錢搬出去唔使同99住,99人好但係衛生習慣差,寄人籬下就無得出聲,我寧願自己辛苦啲都要搬走。

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

同99相處到咪可以同住,我初戀男友個媽媽好好人
好99係可遇不可求

子爵府

msanubis 發表於 17-2-9 17:55
點會冇分別喎, 唔好講遠, 我媽都成日話我懶, 仲成日係我老公面前話我唔做家務
但佢永遠唔會用咁嘅語氣同我 ...

我無講話無分別喎

我就係講緊對自己屋企人當然會老實不客氣,想講咩就講咩
面對既不是自己父母/仔女,就好多時唔會咩都講出黎

伯爵府

TATEYAMA 發表於 17-2-9 20:13
男人去女家住其實佢地都無咩所謂,因為男人唔做家務或做得唔好或者無手尾呢啡瞓得晏呢D大多數視為正常,相 ...

所以男人同女人無公平可言!

首頁

尾頁

跳至