夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

開心吸收勳章

dativebond 發表於 17-6-20 16:51
佢會喊既,我ex個老豆一直未聯絡,有一日死左佢都喊到豬頭,何況你同個女唔係無聯絡開。

但如果比我,我 ...

我一直都冇放棄過喎,只係中間連少少鼓勵都冇,有點洩氣!
百花叢裡過,片葉不沾身。

珍珠宮

開心吸收勳章

dativebond 發表於 17-6-20 16:52
你深情望住條女同佢講:呢碗魚蛋米我敬你既,我的忠實觀眾!
...

有機會真係要試試

BTW,嗰日食西餐,我最多同佢乾咗碗羅宋湯囉!

大宅

wing1388 發表於 17-6-20 17:06

所以我敬你係真漢子!鐵漢柔情!

Anyway,一年見十次都算鼓勵,起碼唔係老死不相往來。

仲有你入院都有take care,算係咁!

如果你唔滿足,試下真係花心思溝下個女,應該有變好。就算無,都唔會扣分。無downside得upside既方法值得搏呀,結果一係贏一係無變,expected return係正數。最多你咪當其實自己貪玩,而家仲有個少女陪你去囉。無蝕架喎!

大宅

wing1388 發表於 17-6-20 17:08
有機會真係要試試

BTW,嗰日食西餐,我最多同佢乾咗碗羅宋湯囉!

Cheers!!(仲要瞇起一邊眼咁講,殺死人!)

珍珠宮

開心吸收勳章

dativebond 發表於 17-6-20 17:20
Cheers!!(仲要瞇起一邊眼咁講,殺死人!)

「小姐,不如猜兩板?」咁樣?

大宅

wing1388 發表於 17-6-20 17:25
「小姐,不如猜兩板?」咁樣?

咁之後果晚女女就多左個後母,又多個人錫,真幸福!

珍珠宮

開心吸收勳章

dativebond 發表於 17-6-20 17:26

咁之後果晚女女就多左個後母,又多個人錫,真幸福!:ilo ...

發夢真係可以天馬行空的!

大宅

wing1388 發表於 17-6-20 17:30
發夢真係可以天馬行空的!

人無夢想和咸魚有乜分別?

珍珠宮

開心吸收勳章

dativebond 發表於 17-6-20 17:33
人無夢想和咸魚有乜分別?

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

wing1388 發表於 17-6-20 17:06

唔好洩氣,始終相處得少、感情唔深厚,好難令一個青春期女仔成日都好快覆你。換係當年後生既你,你都未必會即刻覆父母啦
老土講,養兒方知父母恩,到女女大左、有家庭小朋友,自然就會明白更多或者女女唔知父母點解分開,但人經歷多左、睇法都會唔同
加油呀
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

大宅

開心吸收勳章

newspaperhang 發表於 17-6-20 19:43
唔好洩氣,始終相處得少、感情唔深厚,好難令一個青春期女仔成日都好快覆你。換係當年後生既你,你都未必 ...
認同
平淡是福

珍珠宮

開心吸收勳章

newspaperhang 發表於 17-6-20 19:43
唔好洩氣,始終相處得少、感情唔深厚,好難令一個青春期女仔成日都好快覆你。換係當年後生既你,你都未必 ...

其實嗰個係我個女,縱使冇回應都好,我會繼續做,從來都冇放棄過

伯爵府

wing1388 發表於 17-6-13 17:15
其實我嘅往事响BK講過好多次,都唔想多提了!

我而家就係仲有呢一份堅持,生活先叫有啲向前嘅意義,我明 ...
你嘅往事我蒲BK咁耐真係略有所聞。

題外話,講真,你前世應該欠你個前妻好多吓。今世不停咁要你還喎!

你個前妻,搞到離婚佢嘅責任都好大吓。仲要你無條件咁比個女佢,佢仲要無因為自己嘅自私令個女無完整家庭而盡返少少責任維繫你同個女的感情。呢種女人都比你遇到,只能講句命運弄人!

難得你真係胸襟廣闊,每次提你前妻都無咬牙切齒,仲有時替佢講好說話。

你前妻真係幾極品吓!希望你個女大個d過咗青春期會明白你多d啦。

珍珠宮

開心吸收勳章

aidan08 發表於 17-6-21 13:31
你嘅往事我蒲BK咁耐真係略有所聞。

題外話,講真,你前世應該欠你個前妻好多吓。今世不停咁要你還喎!

有時一個人嘅品性同佢成長環境好有關係,佢屋企甚至讀書時期啲人都當佢小公主咁湊,其實包括我同佢一齊時都係當佢如珠如寶的。但可能當年我同佢一齊時我都只係得嗰廿幾歲(我十幾歲已出嚟做嘢),自以為我嘅社會經驗可以HANDLE到佢的,但可惜原來我太高估咗自己,以致當時我處理得唔好,如果俾今日嘅我去處理的話,結局可能改寫的!

而呢件事亦引伸到另一樣嘢,令我明白適當時間適當嘅人係好重要,不論人家眼裡你哋係幾咁相襯都好,骨子裡原來都磨合唔到的。而且我亦發覺好多人結婚,只係因為拍咗拖一段時間,覺得結婚係理所當然,又或者選結婚對象時,咁啱嗰個人同你一齊,但對方係唔係真係一個合適嘅人選?似乎冇太多考慮,於是結婚一段時間之後問題開始浮現。

至於我EX,呢十幾年後嘅今日都已經見到佢有改變,雖然變化來得太遲,但總好過一成不變,呢一樣係值得慶賀嘅事,但某啲事已經根深砥固,似乎要花更長時間先可以改變得到,我只希望我有生之年可以望得到!

大宅

wing1388 發表於 17-6-21 14:31
有時一個人嘅品性同佢成長環境好有關係,佢屋企甚至讀書時期啲人都當佢小公主咁湊,其實包括我同佢一齊時 ...

真漢子!

咁你而家有無遇到適合的人?我覺得你係一個好伴侶。。。(男人講,你肉唔肉麻?)

珍珠宮

開心吸收勳章

dativebond 發表於 17-6-21 15:23
真漢子!

咁你而家有無遇到適合的人?我覺得你係一個好伴侶。。。(男人講,你肉唔肉麻?)

其實好多男人都好似你咁講過㗎.....

複式洋房

加油

大宅

wing1388 發表於 17-6-21 15:52
其實好多男人都好似你咁講過㗎.....

諗諗佢!

珍珠宮

開心吸收勳章

dativebond 發表於 17-6-21 16:48
諗諗佢!

0雪.....諗起都覺痛!咪搞!

伯爵府

wing1388 發表於 17-6-21 14:31
有時一個人嘅品性同佢成長環境好有關係,佢屋企甚至讀書時期啲人都當佢小公主咁湊,其實包括我同佢一齊時 ...
當然,成長環境係對一個人影響係好大,但人本身嘅性格亦係好關鍵。所以即使一對孖生兄弟或姊妹,有同様嘅成長環境,得到差不多嘅愛同待遇,人生路、處事等都可以好大分別。
每次講親你個ex,你總係會用佢成長環境去為佢嘅所作所為去開脱或解釋。但我想講,我身邊好多由細已經係公主嘅朋友,萬千寵愛,有樣有條件,但真係並非個個係好似你ex咁嘅品性。所以,性格嘅嘢,有時唔可以全賴屋企養成,自己要負好大責任。

首頁

尾頁

跳至