自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

怪獸青BB 發表於 17-6-14 12:04
唔好生好d,做你仔女要夾生肖,當佢係咩?

agree. 唔生最安全
什麼生肖都可能激死你

大宅

Ayumimi33 發表於 17-6-14 09:33
有打算生多一個但計返條數下年生肖同個仔相剋
有點卻步。

你意思係指2個小朋友生肖相克嗎?我本身想下年生豬b..不過大仔係蛇仔,都有小小卻步左。我反而覺的仔女同父母相沖又無所謂,如果想生2個當然希望2兄妹/2姐弟/兄弟可以感情好,相處到。如果唔係生2個黎做咩...不過好似唔係就咁睇生肖的,好似要睇埋時辰。同埋可以化解的,不用擔心

男爵府

有點卻步。
後年生啦!
我都信所以早d生個同老公夾到既生肖,你出年生左心會形住形住。

子爵府

我睇完呢個帖去google生肖相剋話我生肖同虎係相剋,會互相害對方,好在我屋企人無人信呢d唔係可能唔要我呀,我爸、媽、家姐都屬虎,我地相處融洽又身體健康
姨甥女又係虎佢好錫我又好鍾意搵我玩

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

星座性格有影響就信。但生肖相克我唔信

大宅

我同個仔生肖係相害;但我係之後無意中發現。
我地一向相處得好好,佢好乖,好癡我。唔乖時候總會有,但個個小朋友都會⋯⋯

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

有點卻步。
我好肯定話你聽,冇人可以和仔女相處融洽的,因為無仇不成父子,唔好以為唔相克就可以相處融洽,假象黎,一個naughty two已經玩謝你。

大宅

回覆樓主

順其自然,有子女是緣份。我會好好珍惜共處時間。擔心太多沒有用。

首頁

尾頁

跳至