自由講場

跳至

首頁
23456...16

尾頁

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

好用,上星期最凍果幾日就係靠佢先瞓到。

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

用左好多年,用黎暖床,好正!

大宅

回覆樓主:

我用電暖水袋放被窩尾,雙腳擺喺上面,好舒服,好快瞓著,我怕凍都覺ok, 冇買暖毯

珍珠宮

回覆樓主:

買啦,好暖,又唔貴,不過我冇用

大宅

evergreenj 發表於 18-1-16 16:23
有無人而家天氣都用緊?
我夜晚要com二張被訓,但對脚都係凍 ,會唔會覺得應早買早享受?
...

鋪張毛毯係㡳瞓暖好多嫁

水晶宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

買咗,用緊,好暖好舒服,我就係訓極對腳都凍的人。
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

TMC3012 發表於 18-1-16 20:00
買啦, 年年都有用
不過我冇買, 只用毯舖底瞓, 夠暖呀, 唔涷果陣又可以當被咁用
...

之前張歐州制造,用了近十年~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

我冇買,有加毛毛被鋪床(人睡在毛毛被上再kum被)

如果用,記得唔好開過夜,睡前開一陣,被窩暖了就熄咗佢先睡係最安全

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主

用珊瑚被仲好啦!始終有漏電風險,又會蒸到個人好乾,對皮膚唔好!

子爵府

消委會指BEURER最好,永安有賣.

大宅

evergreenj 發表於 18-1-16 16:23
有無人而家天氣都用緊?
我夜晚要com二張被訓,但對脚都係凍 ,會唔會覺得應早買早享受?
...

天生雪條腳真係好難外人會明架,真係乜都試過,著襪、浸熱水、貼暖貼,上到床瞓覺,都係好似雪條還雪條,襪還襪咁

浸熱水重慘,生蘿白呀

所以都係最終極暖毯先可以暖到腳

信我,早買早享受,我用左廿年,好安全,上兩年先換第二張 (因為舊個張太舊了),好安全、超抵

我睇完消委會報告, 上兩年去買左呢張比自己床用, 幾好

BEURER Underblanket UB66XXL

消委會報告 :

####article/993665/%E6%B6%88%E5%A7%94%E6%9C%83%E8%A9%B1%E4%BD%A0%E7%9F%A5%E9%82%8A%E6%AC%BE%E9%9B%BB%E7%86%B1%E6%B0%88%E6%9C%80%E5%AE%89%E5%85%A8

去呢度買 :

https://www.lwhk.com/lwhk/products/bodyhccare/bodyhccare.htm

P.S. 小朋友用最好預先預熱, 到佢瞓就熄返, 唔好長開住比佢, 始終小朋友皮膚薄D, 受熱感強D, 驚一間太熱

子爵府

買完冇後悔

大宅

jojo2388 發表於 18-1-16 21:10

天生雪條腳真係好難外人會明架,真係乜都試過,著襪、浸熱 ...

####article/993665/%E6%B6%88%E5%A7%94%E6%9C%83%E8%A9%B1%E4%BD%A0%E7%9F%A5%E9%82%8A%E6%AC%BE%E9%9B%BB%E7%86%B1%E6%B0%88%E6%9C%80%E5%AE%89%E5%85%A8

補 link, 都出唔到的話,請將前面改 :

http://
topick.
hket.com
/article

i_jdg    發表於 18-1-17 09:59

公爵府

回覆樓主

見到有報導話長期用電熱毯係唔好的 (雖然香港凍既日子唔多)又長期要插住電用 我就唔會買。我都怕凍 臨訓前用熱水淥一淥隻腳就好好多。

伯爵府

回覆樓主

買左好多年,局到暖一暖跳上床,好爽。

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

sarali 發表於 18-1-16 20:21
如果你瞓唔暖要買了,我今年冇取出來用,因為以前半夜熱醒好辛苦
...

你開住嚟瞓?我住英國咁凍都唔會開住嚟瞓,只係用嚟暖床

子爵府

回覆樓主

用左幾年, 冇左佢真係瞓唔到。

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

我用緊版子bxxxer,有4個温度調較,張墊不是傳統電線, 好用,天氣凍都有覺好瞓,唔會好似以前隻腳凍到瞓唔到

象牙宮

回覆樓主

電毯係非常安全,仲可以放落洗衣機洗,一般只用嚟暖床,唔會開住嚟瞓

子爵府

happymama2009 發表於 18-1-16 17:19
可以試吓用珊瑚被鋪床,想再暖啲,係身上先蓋珊瑚被,外面再加冷氣被,珊瑚被包住皮膚係非常溫暖,上床都唔 ...

用珊瑚絨床墊同被真係無得輸,我家有幾張電暖墊都無拎出來用
^0^

首頁
23456...16

尾頁

跳至