夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

zaio 發表於 18-2-24 14:00
有時真係諗,做女人係咪真係隻眼開隻眼閉自己先會快樂?
我兩個朋友C和R同時間個老公都有第三者,兩個都一 ...

我明白c小姐既唸法。
過有錢人生活點會再想做窮人?
老公玩女人係事實,只有兩條路。離婚唔離婚。
離婚可能咩都無,保障唔到少奶奶生活。
唔離婚,老公又唔會再返到轉頭,唯有同錢一齊生活。

其實錢係萬惡,就算女人突然有錢,都可以好勢利。

所以我寧願做一個平凡既小女人,好過做有錢呀太,人前人後兩個樣。

人係好膚淺,有幾多夫妻可以從一而終?
又有幾多有錢夫妻可以一生愛你一個?

珍珠宮

王國教室勳章

回覆樓主:

我曾經同過一個非常有錢的男人一齊,當我同佢父母朋友開始熟。我就知我做唔到呢d太太,佢哋好忍得

呢個ex都結婚了,佢老婆真係可以乜都忍佢本身都有家底,都係忍
我真係做唔到

侯爵府

zaio 發表於 18-2-24 17:57
我唔係闊太啊!普通打工一族,R係我嘅中學同學,佢介紹埋C比我識。
雖然同老公有時都會有拗撬,但係公一份 ...

你再睇吓果啲又無錢又滾,仲悲哀啊

伯爵府

回覆樓主:

有錢洗,老公去滾。同無錢洗,老公同樣去滾。當然唔同方式耐對。如果係前者,真係洗錢買快樂,自己袋多啲,就算有日爆煲都仲可以生活無憂先。你叫朋友R諗下,作賤自己,有一日老公真係嫌棄佢,真係喊盲都係自己抵死咋,陰公。

男爵府

回覆樓主:

好簡單,盡辦法儲多啲私己錢,照顧好小朋友,得閒溝下仔,開心下。

男爵府

亮燈 發表於 18-3-20 13:10
好簡單,盡辦法儲多啲私己錢,照顧好小朋友,得閒溝下仔,開心下。
...

自己出軌唔等於都接受到對方出軌架,況且老婆出去溝仔,比人知勾佬,比人唱戴綠帽點算,始終有頭有面

公爵府

Ashleycorina 發表於 18-3-20 01:39
我曾經同過一個非常有錢的男人一齊,當我同佢父母朋友開始熟。我就知我做唔到呢d太太,佢哋好忍得 ...
我都認識一 d 頗有錢嘅人,去到嗰個圈子,婚姻除左感情,仲有好多千絲萬縷嘅其他關係,並唔係話離婚就離婚咁簡單,連伊莉莎白溫莎都尚且要包容其夫的婚外情,何況一介平民

珍珠宮

王國教室勳章

mugtaitai 發表於 18-3-21 21:07
我都認識一 d 頗有錢嘅人,去到嗰個圈子,婚姻除左感情,仲有好多千絲萬縷嘅其他關係,並唔係話離婚就離婚 ...

係,我仲要無家底。我無咁幸運識個又有錢又專一。
我見識過,更加知自己想點

首頁

尾頁

跳至