婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

Magic_mirrorz 發表於 18-7-24 02:02
回覆 Josephmon 的帖子

我老公點肯搬去娘家住。佢知道佢媽又問題但始終係佢媽。佢媽一直已經覺得我搶走B同 ...
咁佢一早應該叫佢個仔唔好結婚,一世跟住佢啦~仲生咩孫俾佢玩? 我都唔係好明啲99,成日覺得新抱搶咗佢地個仔?咩思維? 佢咪一樣搶咗太99個仔?

大宅

回覆樓主

睇到真係嬲..自己做啊媽抱走個b係正常架!走黎搶你個b!!!!!正常啊b緊係跟返個啊媽!關佢差事

別墅

回覆 Happy_Yeungbb 的帖子

Waaaaaa 真係好嬲其實佢地無一個有權抱走你BB唔比你見。不過如果要搞到報警又剩,成件事咪更加複雜(本身已同C6嘈緊,可能加埋一齊嘈多樣添)。C6 家人麻煩或唔識做真係好影響到人!

別墅

回覆 crazypaper 的帖子

我地嗰時有結婚打算,突然發現有左,咁咪順理成章真係結婚囉。C6唔想同6299一齊住,但99始終接受唔到事實。佢D女都雌實佢㗎啦(就算結左婚有B都唔理老公自己去佢啊媽度過夜),62又成日陪著佢,C6咪覺得自己都應該做D野囉。

別墅

回覆 小玥小主 的帖子

當時我反而冷靜仲驚佢係因為擔心個B所以我安慰佢話放心啦我會照顧好個B。但越唸越嬲,因為本身我自己同媽咪同工人日日照顧B,又唔係我唔識照顧B。佢仲同我搶幾次,推推撞撞咁。真係唔知佢搶到啦咁又點??

珍珠宮

Magic_mirrorz 發表於 18-7-26 15:16

我地嗰時有結婚打算,突然發現有左,咁咪順理成章真係結婚囉。C6唔想同6299一齊住 ...
佢地痴住呀媽係佢地問題,問題係,佢搶既係你生既仔,唔係佢既。好既一家人,幾時見面都無問題,仲好樂意添。個仔有多個人錫幾好。如果成日嘈,又搞搞震,你叫人點想見佢,俾孫佢見?

複式洋房

回覆 Panda366 的帖子

係吾會再俾佢見

別墅

但係我又真係唔夠膽。C6唔係善男信女。咁可以點姐。。咪又係要就住99做人,因為C6會出聲。今日佢先叫我聽日擺低啊B比99,星期六同佢地食餐飯。好彩我星期六我同C6都一早有約,係佢自己唔記得左。不過我都明佢有時都想見下佢爸媽/家人。特別係佢D家姐s妹s 一日到黑都雌實99,C6更加覺得唔做係欠左佢嘅。

別墅

回覆 LAMLAM0125 的帖子

但係我又真係唔夠膽。C6唔係善男信女。咁可以點姐。。咪又係要就住99做人,因為C6會出聲。今日佢先叫我聽日擺低啊B比99,星期六同佢地食餐飯。好彩我星期六我同C6都一早有約,係佢自己唔記得左。不過我都明佢有時都想見下佢爸媽/家人。特別係佢D家姐s妹s 一日到黑都雌實99,C6更加覺得唔做係欠左佢嘅。

珍珠宮

Magic_mirrorz 發表於 18-7-26 18:32

但係我又真係唔夠膽。C6唔係善男信女。咁可以點姐。。咪又係要就住99做人,因為C6 ...

呢點我都明白既。如果老公媽寶既話,係好難改善個問題。你99都係呢個原因先成日發癲。主要係佢唔好教壞個孫。唔係你個仔仔大個郁啲都似佢呀嫲咁發爛渣,就好難改變啦~你自已跟緊啲。

複式洋房

回覆 Magic_mirrorz 的帖子

我係吾會理c6,佢見佢事,啊b一定要跟我

珍珠宮

回覆樓主:

你99都顛,少見為妙

複式洋房

Magic_mirrorz 發表於 18-7-23 06:00
有一次係街同老公嘈交,佢發左癲咁。咁啱嗰日BB係6299屋企。我一路哭住一路打比媽咪話我想接返個仔(BB2個 ...

都幾係野,話佢第時你難相處
唔話佢條氣唔順之餘仲要好似覺得佢岩咁

禁止訪問

別墅

回覆 重新 的帖子

係囉。。真係睇佢面色做人。不過99呢排又無對我特別需。真係小見小麻煩。但C6一個星期都會要求我見一次。除非我一早話有節目。我爸媽佢就兩三個星期都未必會見一次。因為我爸媽知道佢煩所以話費是見,費時整到我地鬧交。

別墅

回覆 Krissy_sze 的帖子

佢應該無覺得自己唔啱過。我唸我太年輕,如果我個人老成D惡D,可以話事多D。

複式洋房

Magic_mirrorz 發表於 18-7-28 02:32

佢應該無覺得自己唔啱過。我唸我太年輕,如果我個人老成D惡D,可以話事多D。 ...

我朋友因爲小朋友而同99嘈
佢地搞到好薑,我朋友個c6就慘咯
完全做左磨心

別墅

如果C6弱咪變磨心。但如果C6麻煩,會幫住99,好影響到夫婦感情。我C6會好唔妥我甚至喝我都似(如果佢覺得佢需要幫佢媽)

複式洋房

Magic_mirrorz 發表於 18-7-30 01:15

如果C6弱咪變磨心。但如果C6麻煩,會幫住99,好影響到夫婦感情。我C6會好唔妥我甚 ...

睇到d婆媳關係係就覺得恐怖

首頁

尾頁

跳至