夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

回覆樓主

你係唔係做左家庭主婦好多年?你太依賴呢個男人所以唔捨得佢,你有無諗個女,見到你成日哭都煩啦。不如你搵工做先,至少無男人都養活自己同個女,而且總有一日你老公可能都同你離婚,咁到時點算?

子爵府

fifi1017 發表於 18-7-31 17:17
我當然知道佢根本唔尊重我,但係我可以點?我家人都好支持我返屋企同佢離婚,但係我自己根本唔捨得離開佢 ...

可以點?既然你話男家的人,你家的人,你朋友,個個都鬧你,又支持你離開的話,咁最對你唔好的就係你自己。點解要活到咁委屈?
你不如去輔導吓,等專業人仕幫吓你諗清楚你究竟係咩回事

男爵府

fifi1017 發表於 18-7-31 17:17
我當然知道佢根本唔尊重我,但係我可以點?我家人都好支持我返屋企同佢離婚,但係我自己根本唔捨得離開佢 ...

好心你唔好搞咁多嘢啦,個男人唔變,你一係接受,一係走,你搞咁多嘢做咩啫?! 幾廿歲人仲成舊飯咁,我唔知你講出嚟响度呻有咩意義,條路你自己揀,個個都話你錯,你偏要揀,好心你鍾意任性你嘅事,做得就唔好同人呻。件事始作俑者唔係你,但你應對嘅方法係錯,一塌糊塗,放任自己情緒,放大自己情感,我唔記得係咪都係你响隔離舖講威脅個男人話同個女一齊死,如果係,想問句你啲咩媽媽嚟,其實你真係唔配有子女。

離婚唔係世界末日,全世界唔係得你一個人有情感,唔係得你一個人經歷背叛,成年人應該恰當處事,但係你冇。唔該你清醒啲做人,起碼要對得住你個女。

大宅

好媽媽勳章

明白當面對第一次時心情會好複雜好混亂,個賤人都冇悔意講明一定繼續玩,佢講得出你預左佢有阿四阿五阿六。每次發現你淨係識系度呻,唔係唔俾你呻,呻完就學識企返起身。佢擺到明係賤人,係你助長佢繼續賤落去,仲話自己係200分老婆,實質你離合格簡直差距十萬九千里。

大宅

fifi1017 發表於 18-8-1 09:42
我剛剛發現,原來佢哋兩個感情,唔止係剛開始咁簡單,佢哋兩個仲相約去咗女方鄉下玩左幾日,嗰幾日就係剛 ...

其實你真係忍到兩女共侍一夫咩? 如果得咁就唔好呻要預左佢同完人地又同你。。但俾著我。。就算愛都要走。。留個咁既老公係度自己日日難受為咩。。你諗下。。走雖然你覺得冇左佢好似成個世界咁。。但時間可以沖淡一齊。當你再遇到個更愛你既人既時候你就會覺得當初自己咁傷心係好白痴既事。。anyway, 樓主加油!任何問題都有解決既方法!要正面咁諗!

伯爵府

回覆樓主

都第二次踢爆啦!何必再委屈自己啫?冇話邊個冇咗邊個唔得!你囡都中學啦!可能佢都知知地
比著我,第二次發生真係冇得傾,機會就是一次,重犯即係當我什麼都不是咁做乜要繼續勉強一起?我仲會諗,你老咗比條女飛咗千萬不要回來要我照顧你我冇咁嘅氣力去照顧一個曾經多次背叛我的男人!這個真係有可能,一日冇離婚,佢JJ廢咗武功就會想回來享兒孫福你等得就等啦!

男爵府

回覆樓主

佢都講到咁,你留佢係身邊又有咩用呀,一下子要你離開佢係好難,你等自己心情平復咗安排好自己日後旣生活先離開啦,加油呀

大宅

BBG520 發表於 18-8-2 07:11
佢都講到咁,你留佢係身邊又有咩用呀,一下子要你離開佢係好難,你等自己心情平復咗安排好自己日後旣生活先 ...

我希望有一日我個心完全死晒,咁我就可以安然離開

男爵府

fifi1017 發表於 18-8-2 07:44
我希望有一日我個心完全死晒,咁我就可以安然離開

用時間來平復心情,雖然一d都唔容易,但要比機會自己要活得更精彩

大宅

BBG520 發表於 18-8-2 08:25
用時間來平復心情,雖然一d都唔容易,但要比機會自己要活得更精彩

其實我身邊每一個人都同我講,叫我要錫自己多啲,做自己鍾意做嘅嘢,唔好理佢咁多,但係我真係做唔到,唔理佢?冇可能,一見到佢我啲情緒就控制唔住,好似夜晚瞓覺咁,佢一唔掂住我訓,我個腦就不停喺度諗佢同果條女嘅所有野,之後我啲眼淚又控制唔住,而家晚晚都係咁

男爵府

fifi1017 發表於 18-8-2 08:52
其實我身邊每一個人都同我講,叫我要錫自己多啲,做自己鍾意做嘅嘢,唔好理佢咁多,但係我真係做唔到,唔 ...

好明白你旣心情,有邊個會願意同人分享另一半?有無地方可以比你去住下,或者去過旅行等自己輕鬆下,你宜家越諗只會越傷心,跟本幫唔到件事,既然呢個已經係一個不可改變嘅事實,你要學好做返自己,攞返自己嘅尊嚴,你諗下你未結婚先有咩係好想去做而又未做到旣事情,宜家係時候比你搵返自己勒

子爵府

fifi1017 發表於 18-8-2 08:52
其實我身邊每一個人都同我講,叫我要錫自己多啲,做自己鍾意做嘅嘢,唔好理佢咁多,但係我真係做唔到,唔 ...

退一步海闊天空。你比呢個人留在心裡,留在身邊,只會身心俱疲,情緒起伏不定連帶身體健康都會亮起紅燈。你以為中學嘅女兒唔會覺察你唔開心?女兒都會受你影響,有負面影響。
早些冷靜下來面對呢個問題,計劃下解決同解脫方法吧。明天會好過今天,再難過都係會過。
I support autism acceptance!

大宅

好媽媽勳章

時間唔會令你離開只會令你慢慢接受。你太多無謂時間,你淨係識圍住佢轉。婚姻唔係一個終點。拍拖都可以分開啦。當日點解你會結婚?做咁多野都係想同對方一生一世姐,依家佢背棄左婚姻,你每分每秒係度怨,又唔改變自己,係都要搞到自己好似爛泥咁。俾佢掂住瞓就滿足就會有安全感?你條線真係好低。仲有,佢連大話都費事同你講,戲都唔想交,仲值得愛?
你會影響埋個女,以為男人出去玩女人就要接受。你係咪應該做個好榜樣俾個女睇唔應該接受既事就要學識放手。

大宅

fifi1017 發表於 18-7-31 17:15
我十幾歲嘅時候就開始跟佢,佢同我相差10幾年,我真係好愛佢,我自己本身冇火,冇脾氣,我哋好少嘈交,因 ...

唔反抗,就哂佢係200分人妻?
你冇自己個性一味講我好愛佢好愛佢

誰會珍惜你?

大宅

回覆樓主

你咁樣,其實好影響到個囡日後對感情,婚姻,呢幾方面既觀感。。。有好多唔好既影響唔係呢一刻出現,到個囡大了,問題就慢慢浮現出黎
為左個囡為左自己,狠下心腸離開佢啦,加油!

子爵府

~小樹兒~ 發表於 18-8-1 16:25
好心你唔好搞咁多嘢啦,個男人唔變,你一係接受,一係走,你搞咁多嘢做咩啫?! 幾廿歲人仲成舊飯咁,我唔 ...

X2 jm雖語氣重但為樓主好

唔甘心 依懶性強 逃避 呢d唔係愛囉 為個女就要獨立 成熟 強大起黎
同埋呢個男人你唔會知佢玩成點 可以有幾多條女 雞餐 樓主小心身體好過啦 我實在不能忍d衫褲底等一起洗 廁所一起用 呢d已令我發顛了!

大宅

fifi1017 發表於 18-7-31 09:33
我同先生一齊左差不多20年,今次佢第二次外面有女人,對上一次佢有女人我發覺左,我即刻要佢選擇要家庭定係 ...

典型仆x, 你愈係吾捨得佢, 佢愈踩死你。 JM有能力的話, 搵個令自已開生的生活。

男爵府

回覆樓主

如果佢真係愛你,就唔會做啲傷害你、令你難過、要你流淚嘅事。

大宅

妳求助~~又點?樓上各jm要講既已經講晒,妳自已唔放生自已無人幫到妳,妳繼續比借口自己留底,但心裡只會更痛苦,妳宜家情緒都咁差,無病都鬱到病,揾醫生傾傾啦!

首頁

尾頁

跳至