自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

公爵府

虎到金來勳章

我信命運, 分享下自己故事....
我係一個唔靚, 仲係小肥的女仔(當時)23歲識左個好好, 唔煙唔酒唔粗口, 人係悶D, 但人好外表唔錯, 咁就愛情大過天, 到24

時唔小心大埋肚, 但太突然所以無擺酒, 剩註冊算,咩都無攪, 當時覺得唔需要呢D, 結婚已好開心, 到25

生左呀仔, 個時仲以為自己好幸福架, 因佢真係好錫我地, 點知有日一唔小心俾我發現佢個call機有條女叫佢做老公, 惡夢開始了....................................................待續

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

blue02 發表於 18-8-4 09:48

唔知點解,我反而覺得你會有第二度姻緣(直覺), 一直有睇你有 ...

其實29歲,亦都可以keep住似廿三/四歲,但如果29歲,看似三十五/六歲,咁就真係幫你唔到了~

男人真是很看外表的衰動物( 事實上萬物都是這樣的), 如果外表都吸引唔到,他們是不會有感覺的, 更枉說展開追求吧~

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

十一哥 發表於 18-8-4 10:14
23歲識左個好好, 唔煙唔酒唔粗口, 人係悶D, 但人好外表唔錯, 咁就愛情大過天 ...

追~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

水晶宮

hebesiu 發表於 18-8-3 23:04
先唔講自己條件 , 我工作都算多異性 , 但冇人肯埋黎 , 而且自己唔想係公司搞呢樣野 .
去過 Speed dating , ...

你想另一半嘅條件係咩

珍珠宮

23歲識左個好好, 唔煙唔酒唔粗口, 人係悶D, 但人好外表唔錯, 咁就愛情大過天 ...

等你

禁止發言

男爵府

回覆樓主

有事d野真係好難講,香港地要搵過叻過自己又錫自己又上進旣人已經有家庭,要你搵個普通文員仔無乜前途旣你又肯唔肯呀?人望高處係岩,但唔係中女望囉

公爵府

回覆樓主:

有幾個單身熟齡女仔,其中一個係真心享受單身生活,無特別識男仔亦好少挑剔男人。有啲就追求真愛,但真愛條件都幾高,外型唔可以太差,經濟唔可以差。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

rean_chau 發表於 18-8-4 10:24
識幾個單身熟齡女仔,有啲錢果啲中意靚仔同後生

大家有眼睇,好似小甜甜咁有錢,都係找個神棍聰~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

回覆樓主

公司多異性但完全無人approach....
一係你超靚無人敢追
一係你外表唔係佢地杯茶
揀另一半先睇外表好平常
適當咁打扮係有需要,有內在美都要有外在美

「又唔係完全冇人肯啃我既 , 只不過我都想搵過好 d 」
即係你心頭高....
世事就係咁......你揀人,人揀你

我覺得人到中年心急組織家庭,太現實咁計算對方外在條件,只係為搵個伴、為有頭「家」,唔係愛到想同佢一生一世而結婚,婚姻生活都仿似雞肋......

伯爵府

回覆樓主

緣份,命水。或者俾你標尾會中一件最好的呢!
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

珍珠宮

jodyfan 發表於 18-8-4 08:38
唔係吖,呢到好多人亂嚟。 不斷叫人唔好咁多要求。 有人要就嫁。覺得做C9 好過做剩女。覺得自己嫁咗就係質 ...

你啊,成日講到咁露骨,人地覺得你偏激架

瑪瑙宮

覺呀. 有 d jm 話離左婚就遇到更好, 或者立刻有不同追求者, 我就無遇到喎. 有時都覺得係命.

以前識 ex 係在球場邂逅, 佢極速追我, 又極速撻著, 跟住拍拖, 結婚, 生子.

咁生命裏得一個 ex 衝出黎嗎? 定會有再有其他人? 我都想知, 結局係点 幾有趣架.

公爵府

虎到金來勳章

我係一個唔靚, 仲係小肥的女仔(當時)23歲識左個好好, 唔煙唔酒唔粗口, 人係 ...
好喇, 當我一見到個call就無即問佢, 不停唸係咪call錯呀, 到夜晚忍唔住問佢, 佢真係話call錯, 我話真?佢話係呀...過2日我又再問, 可能佢知我唔信, 就話無夜校同學好FD, 呢D係玩得熟咪咁叫對方, 我話就算我同某男仔熟都唔會叫對方做老公喎...之後佢當然死口唔認, 但我就開始DIN左, 好神經質, 佢一未返, 唔聽電話, 沖涼入次所奈D, 落街買嘢, 話要加班...我全部都懷疑, 可以唸好多嘢..........直至有日, 我同事可能見我返工個樣已俾佢地知發生左嘢, 佢同我講, 其實佢幾次見到我老公送個女仔返屋企, 仲係住我同事同一層架, 佢地見唔到我同事, 但我同事就留意左好奈, 仲心大心細話唔話我知........待續

大宅

appledai 發表於 18-8-4 01:03
沒嫁之前覺得好難。要簽字了,我還懷疑我是不是真的要嫁了。人生遇到什麼人,發生什麼事,很多都不是自己決 ...

你講出我心声。有得再揀真係單身好

珍珠宮

blue02 發表於 18-8-4 09:48

唔知點解,我反而覺得你會有第二度姻緣(直覺), 一直有睇你有 ...

師父話,我桃花重,到四五十都有,命中註定多婚
以而家標準黎講,兩次稱唔上多,唔係好事丫
而桃花既野,一多就唔好,真既亦不會多,總之就係假花一蘿蘿
無假花就可能只係恨下拍拖
假花多咪容易風浪多
男人呢家野睇得太清楚
就發覺好難搵個你會仰慕既
風平浪靜之後,個種平淡安穩、唔使理人既感覺,我好珍惜

大宅

回覆樓主

咁努力張自己外貌條件提升返中上先啦,我曾經都有幾年冇拖拍又冇人追嗰時以為係命運,但最近有舊同學send返自己嗰段時間嘅相比我,我先醒覺原來自己嗰期肥腫難分又油光滿面皮膚好差,自己睇到都覺得哩個女仔好難頂。
諗返嗰陣時嘅我喺晚晚宵夜又鍾意食甜品薯片,又唔運動收工就係食同hea

瑪瑙宮

jodyfan 發表於 18-8-4 08:45
一切都是命!

好多嫁咗的,搲爆頭都唔明點解有人肯要。

有, 好好笑, 我舊公司有个女同事結婚, 个清洁嬸嬸話, 咁 ge 樣都有人要, 笑死. 又無樣又無濕才, 微波都不是, 又魏又瘦又無學歷, 不是命是甚麼? 或者佢性格好好? 只知佢成日背後講人, 咁真係佢老公眼光獨到.

大宅

回覆樓主:

完全明白,我好耐之前心目中已知自己想要類型亦遇到過,只可惜性格不合。亦遇到經濟上好好條件嘅但我又唔啱
最後嫁左個悶蛋但好有安全感,依家生活上都好好,想你知道鍾意嘅類型又未必可以一齊,我從未想過跟悶蛋一齊但最後結婚因為佢可以俾到安全感我又好就到我,世事冇完美而自己亦非完美,當年亦有人同我講可以揀個更好?!who knows

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

甄太太 發表於 18-8-3 23:57
是但搵一個咪唔難囉⋯⋯

有咁上下要求就要等

嘩~最完美答案~無得輸

首頁
23456...11

尾頁

跳至