自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

男爵府

見過無數次地鐵本身係 V 字形咁四條線排隊, 打尖人就大模私樣咁行埋去車門口企中間。我見過打尖嘅人全部都係香港本地人

大宅

我屋企有件極品
平時照打尖 ,一俾人督爆就講普通話....

我真係唔想俾人知我識佢

男爵府

sjnl43 發表於 18-11-16 12:06
回覆 jackiemei 的帖子

坐235 巴士, 石陰荃灣jm 注意

個細路都唔想甘, 但個媽係甘都好慘

廿年前我仲係小朋友, 我媽係甘的
快餐店人地一家幾口, 其中有人行開左, 我媽就坐人地個位, 其家人指出個位有人時, 我媽會大鬧人地, 仲會迫我坐底, 我唯有同人地不停講唔好意思, 好彩人地冇再出聲, 果下我好難受, 記到依家

別墅

回覆樓主:

我同個囡係商場排隊等影相,前面影完到我地,諗住行前去影時,有3個學生行左前去影相,我個囡就好自然同我講佢地打尖,果3個學生聽到即刻行開,但佢地3個學生原全冇覺得唔好意思同冇say sorry! 原來d人覺得打尖好順期自然。

侯爵府

maccacaca 發表於 18-11-16 16:23
我屋企有件極品
平時照打尖 ,一俾人督爆就講普通話....

別墅

jackiemei 發表於 18-11-16 09:37
話說我去排隊俾錢,之後我後面都跟住有人排,突然有個女人企係我前面個位右後方,即又唔係企正我前面。
我 ...

乜人都有

子爵府

我有日排巴士, 前面個人掛住玩手機, 前面D 人行左幾個身位又唔知~
咁到我拍佢叫佢行時, 已經有個中年女人ZIP左入去
我前面果個人唔敢出聲, 我忍唔住就同果個尖人講, 隊尾在後面呀...
佢仲惡過我:"咩呀, 咪排緊隊LOR"
我:"我知呀, 但隊尾在後面, 唔係LEE 處~"
果個尖人發癲:"唉~~ 是旦啦.."(仲唔肯走)
我:"咩是旦??"
佢先發住惡咁行開......

男爵府

catfitfit 發表於 18-11-16 09:45
我又分享……撳機
排咗5、6分鐘,突然有個大6女人走埋嚟同我講,要比佢撳先,因為佢一早嚮到排,因有D事走 ...

男爵府

bbsonyy 發表於 18-11-16 16:24

我諗起有年拜完山
同d親戚去大x樂食野
D大人去左買野,我地細路坐左2張4 人枱
我地4 個大人4 個細路
之後有個女人拖住個小朋友問都無問坐落嚟
我話d位有人
個女人用英文同我講我聽唔明,
我用英文講多次
佢話佢唔會理,佢唔會走
Ok! 其他人買完返嚟我叫佢地照坐包圍個女人
佢即刻鬼晒咁嘈話佢地有人
我用英文同佢講多次,我頭先講左d位我地係有人位,你話你唔聽呀嘛
之後佢老公嚟到咪又係用中文叫佢走

子爵府

wing_19870612 發表於 18-11-16 10:07
我又想問下,如果排隊去廁所好多人,但小朋友好急好急要去,請問會俾小朋友去先嗎?
...

男爵府

畀面勳章

我又分享……撳機
排咗5、6分鐘,突然有個大6女人走埋嚟同我講,要比佢撳先,因為佢一早嚮到排,因有D事走 ...

願我會查火箭 帶你到天空去 在太空中兩人住 活到一千歲 都一般心醉 有你在身邊多樂趣

珍珠宮

bbsonyy 發表於 18-11-16 16:24

就係個幼稚園男生, 追上車話佢無打尖

我先要網上公開講, 要人留意下唔比佢再打尖, 唔好學埋老母扮野, 厚顏無恥

佢有自尊知人話佢, 點解要日日習慣性打尖?

佢啊娘好後生, 長頭髮+ 幼稚園男生, 大家幫手教下社會未來主人, 開口教下佢

男爵府

BB防敏心得分享勳章

我又分享……撳機

神回

珍珠宮

Nikitang1111 發表於 18-11-16 16:59
我諗起有年拜完山
同d親戚去大x樂食野
D大人去左買野,我地細路坐左2張4 人枱

當香港開埠講英文叻 D ? 睇下自己係咪白人先啦

死白痴我估佢老公, 一係同埋無面皮, 一係忍緊差幾時爆發

有d 人婚前扮得好好, 年代唔同離婚好common

伯爵府

我又分享……撳機

珍珠宮

babynetnet 發表於 18-11-16 15:23
老人或小朋友我都會讓!如果8,9歲就未必讓啦!

u tube 有條片, 個後生似大學生, 比啊婆叫佢讓返d 位出黎, 佢要坐個位

後生仔話唔通人地住入去先,要人讓返出黎,啊婆不忿係咁話佢, 佢回啊婆:持老賣老,唔好侮辱佢父母

佢d 行為侮辱埋教師父母, 點解唔明買一張飛,只佔一個位, 先黎可以唔讓返位出黎?!

流動人口多, 意圖撞擊本地文化, 靠惡靠霸, 唔開聲被人踩住上

藐人無恥無家教無用架, 要剷爆佢先收

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我又分享……撳機

大宅

瞓得好勳章

我之前大肚再拖住個大仔(4歲)係商場等lift上地鐵站,因為係朝早繁忙時間,所以條隊已經出左排隊繩,咁我就拖住個仔行去隊尾跟住一個男人,當我地行到入到排隊繩之際,有個呀婆突然間攝左係我前面,話自己一直排在個男人後面,一直望住個男人黎排隊,我話個男人有無話你排佢後面,我同個仔就排緊個男人後面,佢一路講就一路行到我後面,又話自己呀婆行唔到咁遠,我話嘩,望到當排左,擺明蝦我大住個肚又拖住小朋友行得慢,最終佢跟係我後面但都已經打左好多人尖,因為我後面都仲有條人龍!
呢刻心情好緊張!

珍珠宮

Kimiwiki 發表於 18-11-16 10:03
唉,有時候真係唔想吵,但係總係有d麻煩友搵上門,但唔吵佢,條氣又係唔順
...

最慘係公主癌人仕, 兵仔圍住佢轉, 唔係全世界囉, 唔剷唔識講人話架

支持剷爆行動

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我又分享……撳機

首頁
23456...7

尾頁

跳至