時政擂台

跳至

首頁
23456...8

尾頁

公爵府

回覆樓主:

其實你哋班賤種洗乜揾借口啫,鐘意燒咪燒,爆咪爆,打咪打囉!

水晶宮

【屯門異味】警方澄清屯門無使用催淚氣體 原因待查   https://www.hk01.com/article/391561

消防話無

水務處話換掣

但又任何,講多一萬次都仍然會有人覺得佢地同警方夾埋。(消防幾時變得同警方咁合作?)

而且就算係警方做錯,咁又做咩要燒鋪呢?間店在這件事上又做錯左d咩?又做咩要燒路障?燒雜物D火就唔毒?

男爵府

seiko123 發表於 19-10-29 11:24
燒死人又點算呀? -------> 到時咪又懶政府逼o架或者話係警察扮o架, 然後又開包到冚變埋聲的記者會, 講一大 ...
唔知點解D人,可以容得下暴徒,打人,燒舖,放汽油彈,乜壞事都做盡;但就容不下有異味,硬要確定係催淚彈。
我夠話係曱甴放嘅屁,搞到半個屯門發出異味啦。
有一日班暴徒去搞佢哋,唔知係咪會好似九龍塘地鐵站件豬扒講 : 大家做運動,冇問題,理解嘅。
唔該fair D啦,暴徒做嘅嘢係咪唔駛查,警察咳一聲,都要查下係咪污染地球?

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

老翻太太 發表於 19-10-29 12:06
你去證明警方講大話囉,香港咁自由,曱甴打橫行,喺度單單打打無用架

我又唔識單打,又唔識抽水,只係識講事實。
事實就係唔該樓主收聲。

琥珀宮

畀面勳章

tester5 發表於 19-10-29 13:05
事實就係唔該樓主收聲。

你夠虛偽就得啦

男爵府

老翻太太 發表於 19-10-29 12:06
你去證明警方講大話囉,香港咁自由,曱甴打橫行,喺度單單打打無用架
哦。。正義的針姐呀。
明啦。

大宅

seiko123 發表於 19-10-29 11:28
一百萬個藉口去搞事.....

同感,佢地不停作新藉口好煩

公爵府

dndoomostt 發表於 19-10-29 11:24
炸彈都識攪, 正d 嗅氣幾難啫= 當年日軍"話"唔見左兩個士兵, 夾硬入城咁
求其揾個籍口一樣

佢哋話係就係,唔洗證據架!

伯爵府

Greentea123 發表於 19-10-29 11:52
唉,香港真係好多反智人

重要係覺得自己好醒既反智人
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

侯爵府

siujanjan 發表於 19-10-29 12:23
而家已去到人哋講咩就信到十足, 都唔去真實查證, 係咪真係有異味? 幾多人聞到? ...

d人只係上bk個網睇到編文都聞到係咩味呀.....唔駛查證.

公爵府

freespeech 發表於 19-10-29 12:05
警察點解變得冇公信力?!問佢自已啦!

就算屈,點解都有咁多人信!!

因為太多腦殘!
btw 呢啲老屈你都好似信到十足喎!

侯爵府

Shhhhh 發表於 19-10-29 13:04
唔知點解D人,可以容得下暴徒,打人,燒舖,放汽油彈,乜壞事都做盡;但就容不下有異味,硬要確定係催淚彈 ...

如果你睇唔過眼暴徒的行為, 佢哋就會話你係撐警. 好奇怪.
暴徒的行為同撐警根本係兩回事, 我真係好嬲暴徒圍打普通市民, 放火燒人店舖, 破壞MTR及其他建築物,周圍塗鴉.....
依D根本唔關警察事. 但佢哋就會話警察咩都啱哂......

Shhhhh    發表於 19-10-29 13:42

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

pilotmama 發表於 19-10-29 10:56
【如果你未知點解屯門琴晚有示威,因為下晝屯門人聞到濃烈異味,傳聞警方測試催淚彈】有個女人坐輕鐵湊仔女 ...

一個未證實嘅傳聞,令到居民晚上真係要受真催淚彈,邊個先係禍首
不過,黃屍見解獨特,責任一定係警方

侯爵府

littledot 發表於 19-10-29 13:38
因為太多腦殘!
btw 呢啲老屈你都好似信到十足喎!

下次應該叫d人吹到東江水有味,叫 唔好飲.佢哋會信的.....

珍珠宮

pilotmama 發表於 19-10-29 10:56
【如果你未知點解屯門琴晚有示威,因為下晝屯門人聞到濃烈異味,傳聞警方測試催淚彈】有個女人坐輕鐵湊仔女 ...

草木皆兵,要唔信你做乜講乜都唔會信。'。。地球很危險,回火星好了。

男爵府

回覆樓主:

黃屍個腦真係廢到燒咗都污染地球

大宅

tester5 發表於 19-10-29 12:14
真架,佢地有絕對權力,你唔服從,就話你襲警。

記者會任佢up得就up,對方永遠是暴徒,自己人永遠只是「 ...

如果警察有絕對權利,你仲可以繼續在bk發文鬧警察?你仲夠膽出街?絕對權利woo,警察肯定追蹤到妳啦,可以track到你架。

宜家地人真係仇警仇到完全無需要用腦思考。總之所有野,所有懷疑直接入警察數!

如果你仲有出街,甘你就自己心照,根本你地一直在製造恐慌。上星期星期一至四,沒班黑衣出來,有發生過任何事?!

犯民都未驚過警察,個個努力抹黑警察,最搞笑係有人信。

我之前叫班人示威者,sorry,請不要侮辱了示威者這個名,我錯。而蟑螂有很高藥用價值,班人真心比不上。

Shhhhh    發表於 19-10-29 14:08

大宅

瞓得好勳章

tester5 發表於 19-10-29 13:05
事實就係唔該樓主收聲。

嘩,叫人收聲,針姐同暴徒一樣咁犀利,唔滿意就打人燒人舖

子爵府

消防又死左去邊,仲唔查下

大宅

鴨鴨比 發表於 19-10-29 11:35
有紀碌

真係好搞笑,黃絲邏輯真係混亂到爆。甘你都見到其他日子均有射擊聯繫,其他日子有沒催淚煙味道啊?

政府射擊練習全部都係恆常的,你地之前有沒聞過催淚煙?

仲有,屯門地區,味道究竟在邊度出來? 你知道良景同屯門碼頭想隔幾遠嗎? 兩邊都有人聞到,中間地帶屯門廣場,vcity等反而沒?屯朋友會唔會覺得奇怪? 即係飄散過去確可以選擇性甘飄散,跳過某位置?

我再提醒你,你地好朋友黑衣最鐘意收起警察們的催淚彈,有什麼用途我就唔知道啦,不過為左針對警察,班人造假都唔係第一次。

最後我話你知,富臨龍門就在海麗,所以一開始目標就係尼度。如果唔係,汽油彈點會一早準備好?

首頁
23456...8

尾頁

跳至