潮流時尚

跳至

首頁
23456...8

尾頁

大宅

Deutsche 發表於 20-4-20 11:37
樓主一路強調只想知圖中個袋係真定假,但一路已假設咗佢著條淘佬又唔靚嘅褲個袋應該係假,然後又label喺街 ...

其實真假冇所謂,又唔係樓主用

伯爵府

ss11221322 發表於 20-4-20 10:48
呢個女仔如果佢唔講
你又覺唔覺得佢成套衫都有問題?

你唔使咁激動話自己無聊&無知既
條褲我覺得ok lor
如果$40真係抵到爛
應該幾舒服

可能你特別眼利
成日見到拎住靚袋既人都著得唔得體
殘衫殘褲殘鞋
好間唔中我都會見到
但都唔係經常

突然唸起我之前舊阿姐
佢老公有錢 自己都有靚樓收租
但佢啲衫真係麻麻地
啲裙線頭長都乜咁我都見過
不過佢之前拎住個kelly我都唔會覺得佢係假

同埋之前你講鞋
其實我唸而家70%香港人
都係著來著去都係個2對
因為返屋企要消毒
牌子鞋已經2個月都冇著過

伯爵府

ss11221322 發表於 20-4-20 00:36
我係無知架,
唔無知就唔會喺度問大家俾大家鬧啦,

甩左既gel甲好平常
而家冇地方整到甲
我都好想整

大宅

whitebyKiKi 發表於 20-4-20 11:59

我由1月到而家差唔多日日著同一對鞋,因為長年放喺屋企門口唔入屋⋯唔使下下又消毒又盛⋯特別有時候抱住小朋友出出入入,而家又每掂一樣野都要消毒,所以揀對最易穿入去嘅鞋 所以對鞋勁殘
但我都係繼續用緊有牌子嘅袋㗎,衫褲就有平有貴啦,睇吓去邊.. 去大 event 我仲會租裙著 但最主要係想環保啲 橫掂都係著得嗰一兩次,唔似袋可以用一世

大宅

whitebyKiKi 發表於 20-4-20 12:00
甩左既gel甲好平常
而家冇地方整到甲
我都好想整

我都係!日日自己喺屋企嘗試磨短啲⋯好麻煩,希望快啲開番

男爵府

whitebyKiKi 發表於 20-4-20 11:59

反而我想知樓主既style係點

衣著品味個個人都唔同既,何必去討論其他人呢?

真真假假人地無偷呃拐騙,無去害人既,何必在意呢

伯爵府

onon0308 發表於 20-4-20 12:24
反而我想知樓主既style係點

衣著品味個個人都唔同既,何必去討論其他人呢?

係啦⋯其實個人選擇真係冇乜所謂
只要唔好將假野當真咁賣去呃人賺錢
衣著喜好同品味真係好難講⋯同個人洗錢中意洗喺邊度又冇乜關係

如果講返個袋,我當然係唔識分啦
但張相個p又細又矇

男爵府

tarejackie 發表於 20-4-20 12:36
係啦⋯其實個人選擇真係冇乜所謂
只要唔好將假野當真咁賣去呃人賺錢
衣著喜好同品味真係好難講⋯同個人洗 ...

我個人認為,揀適合自己既,著得舒服既,無論名唔名牌,平貨貴貨,都無所謂,反而有自信心好緊要

當然旁人點睇係旁人既事,咸魚青菜,總有人鍾意,唔鍾意既!何必介意別人點睇

大宅

ss11221322 發表於 20-4-18 16:26
上網見到,純粹好奇,有錢買hermes但會淘40蚊的褲。。。
見各位jm咁勁睇相都見到真假,所以問下大家 ...

網上見到張相,用黎討論人地,會唔會好冇禮貌?如果你自己張相用黎大家傾下衣著仲好啲,或者淨係出文字,未經人同意,又有啲貶義咁,大家都覺得唔係幾好。

我自己有kbc都會淘衫,所以我覺得冇問題,h既同cc外套,鞋我都會買,但唔一定著一套出街。

著晒一套,啲人又會話肚豪,乜都有,街上著衫唔ok又拎h袋,可以係人地送,但個人覺得唔應該做焦點。

圖中p仔係h 入門袋,係最休閒既一款,唔通要著套裝先啱襯?

男爵府

美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

katie_f588 發表於 20-4-20 12:18
我都係!日日自己喺屋企嘗試磨短啲⋯好麻煩,希望快啲開番

買個貴少少既大指甲鉗就得架啦
我之前都試過

男爵府

真心講我覺得相中人的配搭係OK嘅,起碼我覺得順眼先,唔係一啲九唔搭八嘅襯法,至於個袋真與假我就唔會花時間深究,現實生活中一個不認識嘅人理得佢個袋真定假,係親戚朋友用先可能會留意吓。網絡世界嗰啲討論下就算無需太認真,我嘅睇法係有錢買真嘢用嚟氹吓自己開心係一件好事,冇錢就唔好充大頭鬼仲要出風頭,俾人篤爆左就好樣衰

大宅

dirtygal2046 發表於 20-4-20 13:32
買個貴少少既大指甲鉗就得架啦
我之前都試過

Thanks! 試下先,因為我個美甲師幫我加咗層 hard gel coating 希望都 work

大宅

katie_f588 發表於 20-4-20 13:46
Thanks! 試下先,因為我個美甲師幫我加咗層 hard gel coating 希望都 work
...

你磨左面果層,再用棉花沾洗甲水,用鍚紙包住,「醃」一陣10分鐘左右就可以刮甩架喇

大宅

lomilolo 發表於 20-4-20 12:46

網上見到張相,用黎討論人地,會唔會好冇禮貌?如果你自己 ...

麻煩看清楚,我一開始只係問個袋真定假,我完全冇去就這個人的衣着作出討論,

之後我話條褲唔靚,係因為你哋有人提出佢嘅衣著,我才回應

我從來都唔係主動去討論此人衣着嗰個,我只係無聊兼無知見大家呢排講假袋熱烘烘,所以問個袋真定假

男爵府

ss11221322 發表於 20-4-20 14:07
麻煩看清楚,我一開始只係問個袋真定假,我完全冇去就這個人的衣着作出討論,

之後我話條褲唔靚,係因為 ...

公平d講

其實你第一句都已經質疑緊圖中小姐既衣著
因為拎住個H袋,但會著$40既淘寶貨

其餘都係衣著問題+拎h or cc袋
而關於到袋既真假,我只係睇到得第二句

而且張相又唔清楚,人地話到你知係真假既話,你都唔信啦

因為人地專業驗包既,都要成個袋,唔同位置咁仔細地睇紋理,睇皮質地,睇year code,睇logo ,睇車線,唔係單憑一張相就答到你真假!

所以想知個袋真假既,真係要有實物比專業人士睇下先最準確!

上網問,真係無咩人能夠準確咁答到你

子爵府

ss11221322 發表於 20-4-20 14:02
你磨左面果層,再用棉花沾洗甲水,用鍚紙包住,「醃」一陣10分鐘左右就可以刮甩架喇
...

我唔敢自己用洗甲水醃佢,我怕溶d又唔溶d我係慢慢由佢生出來,就剪少少咁,個近排d gel 甲邊開始剝落,真係好樣衰。但又要stay home 。唉,我d 頭髮已經長到去腰,都唔敢出街剪
已經3個月無做過facial ,不過我買左部機喺屋企自己碌下,好過無
真係好污where

疫情嚴重,我都無拎leather bag 出街,因為消毒唔到
但我上上星期有入過H shop,崩晒gel甲咁入shop,我都係第一次

男爵府

美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

katie_f588 發表於 20-4-20 13:46
...

普通soft gel就可以
唔肯定hard gel得唔得添

子爵府

onon0308 發表於 20-4-20 14:32
公平d講

其實你第一句都已經質疑緊圖中小姐既衣著

我睇完你個VCA post 其實着晒火,但d崩壞了的gel甲同埋因為狂洗手而乾爆的手,令我好唔想去試手飾。
Btw, 疫情底下,大家點護理對乾手,我已經搽左Vaseline 至瞓,都係勁乾

男爵府

awansy 發表於 20-4-20 13:37
真心講我覺得相中人的配搭係OK嘅,起碼我覺得順眼先,唔係一啲九唔搭八嘅襯法,至於個袋真與假我就唔會花時 ...

算啦,根本覆佢都無謂
又要問﹑又想周街屈人用假野﹑又無証據,以為金田家後人

平日都少出聲,但甘自負既人真係得啖笑

男爵府

jasonmama888 發表於 20-4-20 14:46
我睇完你個VCA post 其實着晒火,但d崩壞了的gel甲同埋因為狂洗手而乾爆的手,令我好唔想去試手飾。
Btw, ...

我誤解左你著哂火既意思
以為你嬲嬲豬,有人拎假野當真野show off

但諗諗下,睇埋下面句子,好似唔太對路,終於get到原來係對VCA著哂火,想買佢

我都係,本身我皮膚唔多好,又易敏感,疫情剛開始,我變左主婦手!

但我keep住查藥膏,護手液,所以有好轉!

我都係買完VCA同coco crush先戴番首飾

但消毒前都會除底先!

首頁
23456...8

尾頁

跳至