夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

PTMCYS 發表於 20-6-7 05:40
師妹你又咁夜訓。。。

你未聽過,要做好人,要學習更奸嗎?

師兄~你仲勁啦~直頭冇瞓添

別墅

PTMCYS 發表於 20-6-6 21:43
男女之間的想法相同, 共識便會很有默契, 未必太計較那個付出較多, 因為大家的目標一致, 成果也想一起共享. ...

而家成個社會啲價值觀扭曲晒,連你自稱“同其他男人唔同“,一樣係覺得佢地做嘅嘢小事就知道。

我男人我會關心,但當成個社會如你所講“唔跟其他人一齊扭曲會融入唔到“嘅時候,我覺得唔應該默默認同呢種文化。

我想講嘅道理好簡單:要出軌就唔好結婚,因為一夫一妻係一個合約,男人應該明白咩叫合約精神吧?個男人唔呃人,話之佢雜交生性病,無人會care

而家啲男人係簽約前已認定毀約係合法合理合情,即係騙徒。只係佢想要呃你乜嘢,決定咗佢打算呃你幾耐。但成件事只係一個騙局。

如果結婚前講定會出軌,個女人肯嫁,無問題

毀約,詐騙,仲要話有愛同尊重,人唔笑狗都吠

別墅

PTMCYS 發表於 20-6-6 21:43
男女之間的想法相同, 共識便會很有默契, 未必太計較那個付出較多, 因為大家的目標一致, 成果也想一起共享. ...

男人有性需要ok,但麻煩坦白,一係專一,否則非誠勿擾。唔好呃個老婆番嚟做工人做家人做奶媽,然後因為想一邊keep住佢,一邊出去搵第個,就選擇做騙徒,仲要覺得自己好辛苦好愛好尊重

我真係笑咗,做騙徒當然要努力做到滴水不漏喇,否則損失嘅咪係自己囉,咁叫愛同尊重呀?成件事係為自己咋

結咗婚要離婚,無問題,因為離婚合約嘅其中一項,萬一雙方唔想繼續合作,就有一個處理準則。但婚姻合同唔包出軌,你係要搵第二個,麻煩先離婚,咁先至係公平公正同尊重對方

嗰啲咩“男人自古點點點“嘅理論,麻煩都要跟上現代,現代就係一夫一妻。想要享齊人之福麻煩番古代

首頁

尾頁

跳至