自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

鍾意聽佢好有霸氣地譴責對中國唔好既人, 話比人知中國唔係咁好恰!

ps 好似第一次見佢笑
祝佢前程似錦~

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 cattz288 的帖子
外交部發言人趙立堅 ,係咪新人黎架?我都唔知啊

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

希望趙立堅越做越好。祝耿爽前程萬里!

侯爵府

2024年龍年勳章

比啲時間堅哥, 希望佢越來越好! 中國要多培養有能力出色嘅發言人! 因為在國際舞台上越來越活躍!

大宅

回覆樓主:

佢同華姐都係近年走入人群嘅中國官員,佢個樣真係麻麻地,但好有風度,煙火間談笑風生直插你兩刀,令中國人民覺得腰杆挺直。

水晶宮

Shellyxlk 發表於 20-6-5 17:47
我鍾意睇佢嘅記者會,特別鍾意佢嘅金句同譴責英美一面嚴肅眉毛高聳嘅樣,但又見佢唔係正式上鏡答記者問題好 ...

自由太多會令世人失去平衡

侯爵府

kennischan2003 發表於 20-6-5 21:51
我都好鐘意睇耿先生的發言。 最鐘意嗰句,中國人吾鐘意生事,但亦絕不怕事
...

https://www.facebook.com/103054121341127/posts/103095611336978/?vh=e

侯爵府

網上已經好多金句大全,哈哈

http://f.video.weibocdn.com/YGCqvZ56lx07DPD3Yf8401041200c1090E010.mp4?label=mp4_720p&template=788x1280.24.0&trans_finger=c3f00996be5378650057cf237d7bfffd&Expires=1591372011&ssig=Judv0ddWrL&KID=unistore,video

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

D..D 發表於 20-6-5 22:10
回覆 cattz288 的帖子
外交部發言人趙立堅 ,係咪新人黎架?我都唔知啊

都做左一排喇
放下自在

伯爵府

Shellyxlk 發表於 20-6-5 22:42

https://www.facebook.com/103054121341127/posts/103095611336978/?vh=e

禁止訪問

伯爵府

我鍾意睇佢嘅記者會,特別鍾意佢嘅金句同譴責英美一面嚴肅眉毛高聳嘅樣,但又見佢唔係正式上鏡答記者問題好 ...

我都鍾意佢,樣子正氣有台型,人同個名一樣

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

F4
https://std.stheadline.com/politics/article/1289267/%E6%94%BF%E6%B2%BB-%E6%96%B0%E8%81%9E-%E5%A4%96%E4%BA%A4%E9%83%A8-F4-%E4%B9%8B%E4%B8%80%E8%80%BF%E7%88%BD%E5%8D%B8%E4%BB%BB-5%E5%A4%A7%E5%90%8D%E5%A0%B4%E9%9D%A2%E7%95%99%E4%B8%8B%E7%B6%93%E5%85%B8%E9%87%91%E5%8F%A5
放下自在

珍珠宮

回覆樓主:

佢講得好好 唔捨得佢
新那個男唔太得咁

男爵府

他和華姐真的幫了中國官員添了不了分數

侯爵府

cattz288 發表於 20-6-5 23:59
F4
https://std.stheadline.com/politics/article/1289267/%E6%94%BF%E6%B2%BB-%E6%9 ...

中國真係要出多啲人才反駁外國歪理,不過我哋中國文字博大精深,鬼佬都未必明

子爵府

VickiC 發表於 20-6-5 17:55
我都好鍾意佢
好型

我好鐘意佢,夠硬浄

象牙宮

Shellyxlk 發表於 20-6-6 00:27
中國真係要出多啲人才反駁外國歪理,不過我哋中國文字博大精深,鬼佬都未必明
...

高手過招好好睇
放下自在

子爵府

回覆樓主:

名型, 喜歡他字字鏗鏘,一副公正不阿的樣子。祝仕途更上一層樓!

首頁

尾頁

跳至