自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

birdbird 發表於 20-10-9 15:45
咁你細佬衰極都叫做有返工, 已經比好多隱青 進取

咁都想佢掙扎啊嘛.....

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我有個細佬當年係除公屋名抽到居屋。但最後經濟問題,冇去成交,幾年後有cancer, 揾區議員幫加番名,但因之前舊公屋要拆,我媽都係住單人新公屋,最後都係2個人住單人屋。但幾年後我細佬都過身了。

JennieM    發表於 20-10-9 17:30

水晶宮

JennieM 發表於 20-10-9 17:02
我依家系咁叫佢識女朋友 希望佢結婚後有擔戴d 啦
點知佢話識女仔要洗錢ga......我勁嬲爆粗: 死啦你 咁 ...

你叫你細佬識女仔、成家立室, 你即係害人地個女及挖個氹俾自己!

你細佬若死性不改, 冇$養老婆仲可能生埋小朋友,到時點? 你做姑媽心軟就會出手接濟, 你是否想你細佬成世累你累人?

你細佬现在養得掂自己, 佢做宅男打機終老係佢 "福分", 你唔洗咁多事理佢結不結婚。

你做得家姐, 應該期望個冇出色的細佬可顧得掂自己, 而不應該唔抵得佢住公屋, 又推佢去找女朋友/娶老婆攪個大頭佛出來, 到時再踩多佢兩脚。

禁止訪問

公爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

JennieM 發表於 20-10-7 14:37
下 咁都得 離婚大晒嗎? 離婚賣樓都可以大把錢 點可以申請公屋? 我細佬真系窮wor

...

有d係假離婚, 老婆同仔女再申請公屋

大宅

qqlun 發表於 20-10-7 12:00
因為居屋已賣,細佬合公屋資格就可以加名~父母不在公屋名單上,細佬合資格就可繼承公屋
...

可否詳告,是否要到某一年歲才可以加?我也聽說,如果父母不在,佢不能繼續住,你朋友是否可以繼承?

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章

travelman 發表於 20-10-13 19:41
可否詳告,是否要到某一年歲才可以加?我也聽說,如果父母不在,佢不能繼續住,你朋友是否可以繼承?
...

好似父母過左60 可以以照顧理由加名,只要合資格加咗名在住戶名單上,如父母不在便可繼承公屋

首頁

尾頁

跳至