自由講場

跳至

首頁
23456...14

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

唔生
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

媽媽好難決擇,只有送上祝福

瑪瑙宮

旁人係幫唔到你決定.

响職場咁耐, 我無見过公司請殘疾人士.
以前做麥記, 最唔靚个同事上司大部份時间编佢洗廁所.

公爵府

牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

我會唔要!

珍珠宮

好媽媽勳章

樓主, 睇你個名, 已知你有固定立場, 又何必周圍問人呢? 你心中已有答案.

子爵府

減齡達人勳章

明知有先天缺陷, 可以唔要, 我會唔要

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

我係度諗; 當年的我... 都以為阿女係傻瓜... 都1516要唔要
其實要; 真係好大壓力同預計好多自己未必估到既事情
唔要; 好傷心.... 話哂都係一條生命

我一向都唔理任何眼光既人; 所以我擇左要

奇蹟是阿女好健康
同時... 她成長過程都給我好大好多既衝擊
佢都有長期病啦~~佢都有一些先天問題
(當然無你現在問題咁嚴重)

你既決定影響你一家人既生活同態度
兩公婆... 好好想吧

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

長痛不如短痛
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

大宅

回覆樓主:

任何決定都好,自己內心都需要強大,加油樓主,祝福

伯爵府

我有1個A仔,照顧特殊小朋友比普通小朋友需要的精神壓力大好多,而且唔系一般人可以明白。
特殊小朋友也會因智能及其他方面比人差或表達(表現)唔到而困擾。
而且你仲有1個哥哥,除非家庭環境非常好,否則會2個都受影響及難兼顧。

子爵府

放手也是愛 發表於 20-11-6 15:38
12週去醫院度頸皮時,醫生發現BB其中一隻手怪怪地,叫我下星期再番去照過。因為太擔心,出私家搵左個出名既 ...

雖然我兩個小朋友唔係肢體殘疾,但係SEN。照顧一個殘疾小朋友比普通小朋友更需要多時間及耐性。始終第2胎,出左世又要顧大又要顧細。如果細既要做手術,又要出去治療,大部份時間都係細身上,大既邊個照顧?仲有心理問題,大人都仲可以自我調節,細既真係要諗下點處理。

自己靜下,寫低需要面對既問題,睇下有無解決方案,如果大部份都覺得好困難,我相信你已經可以做決定。

子爵府

唔好因為你一時間既心軟和不捨,害左佢一生

禁止訪問

回覆樓主:

水晶宮

回覆 放手也是愛 的帖子

我唔會要, 你會帶比佢及家人一世都受苦

男爵府

一定要生呀,否則必定後悔

Mrs.Chan    發表於 20-11-6 19:37

男爵府

一定要生呀,否則必定後悔

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章

回覆樓主:

幾年前,照結構,發現BB有問題。
諗到佢將來嘅路,我地做左個心痛嘅決定
好心痛,我需要一段時間才平復,宜家有時都會諗起佢

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

換係我,我會唔要,將來佢出左世對佢來講都是痛苦一生,可能佢都寧願自己無出世過

禁止訪問

子爵府

回覆樓主:

唔生

首頁
23456...14

尾頁

跳至