自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

Ritzmary 發表於 22-4-24 19:18
咁c6同你住house,貴嘢放apartment

男爵府

回覆樓主:

小心選擇地區,間屋住左30年,都未試過畀人入屋, 如果地區差的話, 唯有買重啲保險,門口放cam,set alarm,窗口裝鐵窗

大宅

我哋住House,好似屋苑形式咁,大閘有保安要拍卡訪客要登記,有保安晩上巡邏。隔兩條街有個好出名商場賣名牌包括chanel, hermes 及Lv, 可能咁d賊對我地收藏無興趣,當初睇屋搵屋時見過一間附近放盤個女主人整衣櫃係B 同 K, 隨便比人參觀,佢真係唔怕!反而最近多咗人偷車,發生喺無保安嘅附近小區,佢哋泊喺driveway, 就好容易比人搶走

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

CassandraYoung 發表於 22-4-24 22:09
小心選擇地區,間屋住左30年,都未試過畀人入屋, 如果地區差的話, 唯有買重啲保險,門口放cam,set alarm ...

我住算係有錢區(該區屋價排全國2~3位),試過無關大門訓覺都無事,d 鄰居亦都好好,但d 賊有車有腳,都係自己小心d 好。

大宅

回覆 joycejoycejoyce 的帖子

咁高要求

大宅

agathasweetie 發表於 22-4-25 06:47
我哋住House,好似屋苑形式咁,大閘有保安要拍卡訪客要登記,有保安晩上巡邏。隔兩條街有個好出名商場賣名 ...

邊個國家?好好喎真係(emoji)

大宅

hui_bb 發表於 22-4-24 16:52
女仔朋友住美國house, 大學區,一間屋有五度門可出門口既,返完學返屋企,一開燈就俾一個黑人打左幾拳,頭 ...

我uncle成70歲住美國,又係比黑人爆格,打到豬頭咁,好陰公。要錢咪攞錢囉,何必要咁樣打呢d真係手無寸鐵既人呢

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

joycejoycejoyce 發表於 22-4-24 13:15
最煩都係去旅行

我自己就無問題,未有疫情前我一年飛兩次,返香港約3-4星期,歐洲1星期

琥珀宮

買家居保險

子爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

joycejoycejoyce 發表於 22-4-24 13:12
係呀我就係煩緊呢樣!
因為我都預咗自己會經常外出 或者去旅行⋯
咁我成日擔心女人唔多唔少 大牌手袋/鞋⋯ ...

大牌手袋反而唔多會偷,一黎唔知真假,二黎無單無出世紙唔值錢,三黎又大又阻住走佬,四黎小偷通常係男既,拎住女人手袋係街好礙眼。D賊就算會偷最多偷一兩個送俾自己女友。

首頁

尾頁

跳至