自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

咁大個要兩間房,family suite 都得,但可能貴過兩間房,唔使諗屈蛇,人生路不熟 攪唔掂。

男爵府

回覆樓主:

訂suite,地方大啲,住得舒服啲,我通常會訂有廚房,方便煮嘢畀小朋友

侯爵府

回覆樓主:

搵啲家庭房,日本、台灣、國內都有試過訂到四人房,我兩個仔都是12歲以上,其實酒店網頁有房型揀,慢慢搵實搵到。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我3個小朋友,酒店我會揀有2 bedrooms, family suite 或者有bunkbed,如果冇或者太貴,我真係覺得airbnb 更方便,起碼唔駛驚冇相連房,照顧上方便好多

侯爵府

回覆樓主:

之前去台灣,小朋友未夠12, 我都揾四人房,為$1000晚左右,有兩張 King size 床,舒服好多

N年前去新加坡住Marriot, check in 時要拿四人passport 登記,當時book兩人房,一個7歲,一個3歲都俾我地入(當時印象只包一個小朋友) , 記得好多酒店都係只包兩大一小,除非兩個小朋友也是六歲以下
所以如果你小朋友仲要11,12歲,應該要book兩房,以免去到 check in 時要 show passport, 臨時加房又冇房仲狼狽

首頁

尾頁

跳至