自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

佢講得出口自己唔笑咪得囉

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Chowying 發表於 23-5-9 17:57
2020年5月12

網民話入籍台灣吧, 人哋答準備中

人無恥便無敵

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

mickeyeva 發表於 23-5-9 13:49
https://www.hk01.com/article/895974?utm_source=01articlecopy&;utm_medium=referral
好多人移民唔成功,佢係之一啫。有睇台灣民進黨針對香港移民政策不斷改就知係乜事囉

水晶宮

華華子 發表於 23-5-9 13:59
社運之後佢的確係住過台灣一段時間, 睇佢facebook就知, 但係唔咪真的想移民就真係佢自己先知~ ...

當日打鑼打鼓賣樓上毒果訪問, 話自己之前拍戲要做警察好諷刺

珍珠宮

https://www.hk01.com/article/895974?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

扮嘢下話?佢明明有去台灣架喎!定人地台灣唔要佢呀

珍珠宮

baby_jkk 發表於 23-5-9 17:55
我記得佢疫情時入境台灣要做撩鼻核酸,佢被人插到鼻哥窿流蚊飯
...

嗰個係王喜

水晶宮

Jane1983 發表於 23-5-9 14:58
佢離開香港移居台灣的時候,一定覺得香港好差住唔落。勢唔到台灣更惡頂,人工係香港三分一之餘,d人仲好保 ...

佢以為台灣真係有民主自由,批評人地d野唔好食,大量台灣人叫佢走

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

嘩,真係好樣衰

水晶宮

2024勳章

redhot 發表於 23-5-9 18:21
嗰個係王喜

抽生都有被捅出血,同王喜係難兄難弟

黃秋生於台灣檢測遭「捅爆鼻」:驗菌定驗血?‎ 遭網民批抹黑醫護
https://www.hk01.com/article/775548?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

timandy 發表於 23-5-9 18:28
嘩,真係好樣衰

【明報專訊】黃秋生接拍台劇《四樓的天堂》,他昨凌晨在社交平台透露已抵台灣,他要在防疫酒店隔離14日才展開拍攝工作,台灣之行會逗留兩個多月。他在酒店練寫書法,留言:「人在臺灣。隔離十四天。自得其樂。」有台灣網民留言:「台灣歡迎你!」又有說:「入籍台灣吧!」秋生回覆: 「準備中」而成為網上熱話。台灣文化部也就此事回應,若他以電影專業及特殊成就向移民署申請在台居留,將協助後續辦理。黃秋生接受《明報》電話訪問,承認考慮離港移民,他說:「現在冇人身安全、冇安全感,政府保障唔到你,大家生活在恐懼中。」

好彩黄報當年訪問咗佢咋

水晶宮

回覆 ricecooking 的帖子

係呀,台灣人和香港人,一般來講,係難相處d。

水晶宮

2024勳章

Onlok 發表於 23-5-9 17:36
https://www.ctwant.com/article/51710

港星黃秋生日前透露來台工作,他在臉書上發文,表示已入境台灣, ...

當時佢話「準備中」,應該真係想移去台灣,不過台灣唔係好歡迎佢哋,入籍要求嚴苛

男爵府

Png 發表於 23-5-9 14:12
佢兩年前咁上下
咪響"前"港台拍哂特輯
一路執包袱一路感嘆香港已不宜久留之類

佢當大家集體失憶, 以為呃到所有人

男爵府

Onlok 發表於 23-5-9 18:31
【明報專訊】黃秋生接拍台劇《四樓的天堂》,他昨凌晨在社交平台透露已抵台灣,他要在防疫酒店隔離14日才 ...

伯爵府

https://www.hk01.com/article/895974?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

台灣都唔會收留佢啦⋯⋯菜婆利用佢啫

珍珠宮

牛年勳章

回覆樓主:

最鄙視呢d擘大眼講大話既人!

水晶宮

czl115 發表於 23-5-9 18:30
抽生都有被捅出血,同王喜係難兄難弟

黃秋生於台灣檢測遭「捅爆鼻」:驗菌定驗血?‎ 遭網民批 ...

去到台灣比人桶到流鼻血都唔敢好似王喜咁投訴,扮晒好小事但又要出post 如果在中國,香港 流血就敢大鬧唔人道啦!知道咩叫民主自由啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁的年紀唔通仲在台灣做YouTuber 咩,冇錢搵而家咪當自己冇講過囉

珍珠宮

Onlok 發表於 23-5-9 18:31
【明報專訊】黃秋生接拍台劇《四樓的天堂》,他昨凌晨在社交平台透露已抵台灣,他要在防疫酒店隔離14日才 ...

哈,黃生接受黃報訪問,盡爆心中話。

即係佢一直都在香港,一直生活在恐懼中!哎唷,陰公。當年佢老豆唔要佢,依家連臺灣唔要佢啦?!

水晶宮

2024勳章

ricecooking 發表於 23-5-9 18:44
去到台灣比人桶到流鼻血都唔敢好似王喜咁投訴,扮晒好小事但又要出post 如果在中國,香港 流血就敢 ...

係呀,睇見佢想鬧又唔敢鬧,分明係扮大方,因爲有王喜事件在前,王喜投訴台灣醫護被台灣人鏟到上天,佢都有眼睇

首頁
23456...8

尾頁

跳至