自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

幸福花海 發表於 23-12-21 17:55
諗嗰個都無腦,好多人唔識搶或無時間就唔會搶,餐廳大部分貴價餐廳,幫襯得起既根本唔care 一百蚊,失敗係 ...

而且呢個叫夜饗樂,我覺得指定時間係6點後太早了,7點零8點已經可以食完收工,指定時間起碼要8點後先叫可以帶動返啲人夜啲消費。

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

bks2014 發表於 23-12-21 15:18
大量賣剩蔗餐廳被公示,老闆們不開心
圖一成為不受歡迎餐廳排行榜

老闆要諗吓點解送都無人要

子爵府

Charlotte_mom 發表於 23-12-21 15:42
除咗國金軒我唔會去
其他連喺邊都唔知,根本唔會幫襯,搶咩鬼,又要登記又盛,煩

非常認同

侯爵府

newinewi 發表於 23-12-21 15:19
而且你話個D 無人要既, 或者遲D會有人啱, 樓主你自己慌死蝕底, 唔啱用都搶咗先, 咁其他啱用既人, 就無得拎. ...

29樓正解
我看了4頁回覆,你語氣及態度最差,咁我回覆你,希望你不是旅發局設計规定的人員.
我1及16樓沒有修改過,如果你細心睇,我係話餐廳老闆唔開心,不是我唔開心。
我在1樓提到"例如我"是舉例,並不是我要大家樂/敏華。
其實我拿了牛涮鍋。
當然你也可以反駁下圖不是我的。
attach1/tmp/phpwcYivI

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

kwhkwh 發表於 23-12-21 14:57
搶唔到唔緊要,人地弱智搅個垃圾網站搅出大頭佛唔緊要。

但唔好搶到又埋怨這埋怨那,條款點點點。

其實我非常同意你講。
講真,真香港人就算免費都要去投訴

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

我都有不滿, 排咗個幾鐘終於入到去, 但即刻就話我已逾時5分鐘, 將我彈返出去重新再排, 明明話有15分鐘㗎嘛, 個系統好有問題囉。我唔忿氣再等個幾鐘入去睇佢會點, 情況仍然一樣, 真係黐線㗎

男爵府

阿公攪野妳又咁多說話!而家比人圍啦!軟對坑
利申:支持祖國 反對移民

大宅

2024年龍年勳章

消閒活動 發表於 23-12-21 16:59
無傷肝啦

旅發局派

大嶼山
好清静?

宜家去應該好凍!

您寫得好!

香港旅遊發展局(旅發局)是政府資助機構,主要職能是在世界各地宣傳和推廣香港為旅遊勝地,以及豐富旅客在香港的旅遊體驗。

伯爵府

littledot 發表於 23-12-21 18:14
而且呢個叫夜饗樂,我覺得指定時間係6點後太早了,7點零8點已經可以食完收工,指定時間起碼要8點後先叫可 ...

多餘,你八點後D人咪本身6點食拖到8點先食囉

D員工仲要遲D收工服侍你夜饗樂人
食市仲蝕底左

多人消費D食市就自然旺盛
你夾硬迫D人遲左食飯個市道都唔會變好

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

bks2014 發表於 23-12-21 14:46

問題來了, 搶了這些籮底橙/豬頭骨, 就要先消費才可以搶一下次(1月10日$的. 如果不消費就沒有資格參加 ...

咁又唔係籮底橙豬頭骨,但係$100在呢d 餐廳搶嚟都冇用,根本連貼士都唔夠比, 同埋根本平時都唔會去

子爵府

D高級餐廳會中意人地用優惠去食咩估唔到喎,我以為佢哋會歧視攞優惠價的客人

公爵府

kwokdicken 發表於 23-12-21 18:50
多餘,你八點後D人咪本身6點食拖到8點先食囉

D員工仲要遲D收工服侍你夜饗樂人

係咩?宜家就係成日話啲人少左夜生活早左返屋企,啲食肆夜左少人就收早左,變左有人想夜啲食飯,唔係冇地方就係俾人催走。
食肆又唔係冇人食喎,早啲鐘數好多都要等位,但係就係得嗰一浸,俾優惠唔係等啲人唔駛堆埋係6,7點嗰啲時間食,等啲人習慣返夜生活,餐廳多啲時間可以做生意,唔係呢啲推廣嘅目的?

侯爵府

高達紅色 發表於 23-12-21 18:47
阿公攪野妳又咁多說話!而家比人圍啦!軟對坑

阿公攪嘅嘢軟對抗嗰班唔係應該不屑玩阿公嘢嗎?又身體最誠實?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊