夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

maisy-lee 發表於 11-5-24 22:07
回覆 shadowrainbow 的帖子

係呀, 我諗c6真係有病呀!佢話d唔好野唔可以同個女人講.

吓! 佢咁都得?

你叫佢做下好心,有野唔好搵妳,若非有關maintenance 既事,連email sms 都咪回呀。

否則變左妳係第三者架啦!

呢的咁環境,比著我就避嫌了.

伯爵府

回覆 豆丁 的帖子

佢想唔想續前緣係佢自己既事, 一個爛心既蘋果, 外表無異, 我食左都肚痾啦!

呢排佢成日send 埋d 懶感性既 sms & email 比我, sorry lor, 我冇feel, 因為他已不再是我當初心愛的那一位.

上月有一次我覆佢電話, 佢飲大左, 發脾4 話而家乜都冇晒, 我話佢唔係搞婚外情就家下乜都有.

佢大聲答: 我乜野搞婚外情呀?叫雞算唔算呀?

我答: 算架, 不過你認同人地係雞, 我就唔會反對.

伯爵府

shadowrainbow 發表於 11-5-25 09:33
Well, 呢個理論, 當年我都係咁諗,
後來在生活上體現到,最緊要自己開心,
佢地好與否,不關我事,最關心 ...

c6已傷害了我, 如果我仲緊張佢地既野而影響自己心情, 咁我咪 double loss, 我邊有咁笨!

男爵府

maisy-lee 發表於 11-5-25 10:11
回覆 豆丁 的帖子

佢想唔想續前緣係佢自己既事, 一個爛心既蘋果, 外表無異, 我食左都肚痾啦!

吓! 叫雞?

乜佢把口咁架!

個女仔已經梗左第三者呢個名,不知情既人講乜都可以唔理。
但你前夫同佢至親,佢在背後咁講野架!

所以話,有的說話,聽在自己跟前的可以是假,在背後的就 ...........

都唔知你前夫在個第三者面前,又作的乜黎屈妳囉!

你好彩,走得快 !

大宅

唔需要真係去留意佢地好唔好... 呢D人一定唔會過得比我地好... 只要深信自己係好就得..
不過... 我仔仔都有時同我講返DADDY 點點點... DADDY 咁咁咁.. 仔仔講..我咪聽LOR ..
十年.. 咩都化啦...

男爵府

呀豬媽 發表於 11-5-25 11:28

唔需要真係去留意佢地好唔好... 呢D人一定唔會過得比我地好... 只要深信自己係 ...

哈! 我個仔(6 歲)上個月至問我 ' 點解要離婚?"
我答 " 相處唔到,諗過晒都冇法子咪分開.'
佢問 " 你試吓 麻!"
我答 " 都試左十幾年喎."
咁佢就話 " 咁就冇咯!"

佢好多次問我地可否復合,at this moment, 我直頭連見同聽佢的事也嫌煩,
咪搞我, 零興趣!

我知個仔會好失望,但我冇理由把個仔的快樂建築在自己痛苦之上,我冇咁偉大。

而且我唔想的細路見到佢地父母貌合神離,咁不如不見好了。

伯爵府

回覆 呀豬媽 的帖子

說得對, 佢地有幾恩愛有幾艱難, 都唔關我事, 我只會緊張自己的生活和心理質素. 個女人要既$, c6比得起咪比, 在唔影響我既情況下, 我係唔會阻人發達.

事情總會過去, 日子總要過, 多少個年頭後, 回首再看, 咪又係往事其中之一, 都唔到我地唔化lu.

子爵府

maisy-lee 發表於 11-5-25 10:11
回覆 豆丁 的帖子

我有d男仔fd都話男人係會分邊d女人係咩係置~佢地係點佢既事,你只要過得開心就得la~

首頁

尾頁

跳至