自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:性格決定命運

原帖由 I9528 於 13-05-05 發表
性格決定命運
超級同意!

子爵府

我正在步入.... 如圖像示

翡翠宮

回覆:巳過30,一直很渴求但從未談過戀愛的女或男,點睇?

我有個女性朋友今年31歲,樣嘛嘛地身材熟於細粒略肥,只係中一時拍過幾日拖,直到依家都冇男友又冇人追,佢生活圈子太細,得幾個女仔朋友,男嘅都係中學同學但已經結晒婚,佢亞姨成日咋咋帝介紹男人比佢但次次都冇下文……叫佢返下興趣班又話浪費時間,叫佢去speed dating又話唔會有人啱,我明,佢好可能怕失敗,但點都試下嘛,唔試一定冇機會……

男爵府

小豬澄 發表於 13-5-5 12:07
同意 就好似我媽咁 佢已經4x歲一樣大把男仔追 相反我朋友就黎30介紹比佢既男仔 無一個願意同佢拍拖 ...
咁你媽媽係咩性格? 你朋友又係咩性格架?

男爵府

識幾個,我覺得圈子問題

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

揾到另一半⋯⋯未必戀愛

男爵府

緣份啫

子爵府

未過30都有,只可說性格好有問題,有男仔都唔想介紹比佢

禁止訪問

引用:我姑仔,31歲人從未拍拖,可能係身型問題,

別墅

引用:性格決定命運

原帖由 I9528 於 13-05-05 發表
性格決定命運
認同

翡翠宮

引用:我識兩個女性朋友40+都未談過戀愛,我覺得

原帖由 sunnygirl 於 13-05-05 發表
我識兩個女性朋友40+都未談過戀愛,我覺得佢地好慘
講慘呢個世界大把人慘過佢地喇,我就覺得要睇當事人心態,如果佢地根本唔恨拍拖結婚,其實佢地可以生活得好充實自在架喎,咁又何來慘呢??相反,如果佢地好恨但無,咁我會覺得佢地會唔開心同寂寞囉!!

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+sunnygirl+於+13-05-05+發表

原帖由 小manman 於 13-05-06 發表
講慘呢個世界大把人慘過佢地喇,我就覺得要睇當事人心態,如果佢地根本唔恨拍拖結婚,其實佢地可以生活得好 ...
佢地都係恨拍拖、結婚個種人,坦白講過左4字機會真係好微,所以我先覺得佢地慘啫。

珊瑚宮

引用:過左30仍未談過戀愛的(剩)女或男大家點睇?

原帖由 alexlee 於 13-05-05 發表
過左30仍未談過戀愛的(剩)女或男大家點睇?有冇見過?
無論女或男,過了30仍沒未談過戀愛以後交到對象既機 ...
冇點睇,每個人有自由選擇自己生活方式,只要冇騷擾他人,干卿底事?

我識大把所謂剩男剩女,個個自己財政獨立有自己工作,冇乜問題?係朋友,佢地快樂自在就好。

大宅

晴朗家家 發表於 13-5-6 07:57
緣份啫
我覺得係性格+外表令到佢地冇緣份
遇過幾個, 多數都係樣未係最差,但冇乜吸引力,

同埋性格有嚴重缺憾

多數係比較執著+自我中心(剩係睇到自己想睇到既野)+小心眼+EQ低

wingkichu  Very true, I have met some single women over 40+, have all the character problems you said.   發表於 13-5-6 08:58

珍珠宮

睛靈勳章 陪月勳章 畀面勳章

人哋 enjoy 單身,何必煩!

peachmossolb  題目話係渴求拍拖個D  發表於 13-5-6 08:53

大宅

wonderlulu 發表於 13-5-6 08:50
冇點睇,每個人有自由選擇自己生活方式,只要冇騷擾他人,干卿底事?

我識大把所謂剩男剩女,個個自己財政 ...
冇騷擾人係唔關其他人事架.........不過如果做著呢D人既下屬或者同事...

我唔會話全部都係咁, 不過大部分都...
單單係佢地EXPECT你同佢地一樣,生活剩係得工作就已經夠恐怖啦

大宅

引用:唔會呀,呢啲人一拍拖就分分鐘閃婚,之後生

原帖由 alik 於 13-05-05 發表
唔會呀,呢啲人一拍拖就分分鐘閃婚,之後生仔
我有朋友係咁

男爵府

引用:我有個由細玩到大嘅女同學+佢從未拍過拖+細

原帖由 lilolilo108 於 13-05-05 發表
我有個由細玩到大嘅女同學 佢從未拍過拖 細個時有暗戀對象 但屋企管得嚴所以一直吾敢作反 到大學時佢又覺得 ...
睇得多小說同偶像劇真係會將愛情美化得好犀利,根本脫離現實。

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+sunnygirl+於+13-05-05+發表

原帖由 小manman 於 13-05-06 發表
講慘呢個世界大把人慘過佢地喇,我就覺得要睇當事人心態,如果佢地根本唔恨拍拖結婚,其實佢地可以生活得好 ...
完全同意

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+lilolilo108+於+13-05-05+發

原帖由 amazingbb123 於 13-05-06 發表
睇得多小說同偶像劇真係會將愛情美化得好犀利,根本脫離現實。

首頁

尾頁

跳至