懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

sumsum_so 發表於 14-2-7 12:52
咁邊款比較好呀請問??
我想佢1出世就可以著,但有媽咪話bb 個脾位太細,會漏尿...
有D媽咪話, 用尿片都會漏.

可以買幾條細碼褲仔. 如果買ONE SIZE 可能容易D出現呢個問題.

複式洋房

回覆 MEKAKI 的帖子

thank you mekaki! 咁等bb三個月開始試下用先
希望成功!我係新手媽媽,係依度真係學到好多野

子爵府

buzzfati 發表於 14-2-7 17:01
回覆 MEKAKI 的帖子

thank you mekaki! 咁等bb三個月開始試下用先
都唔一定要3個月既我自己就一個月.. 兩個月時都有用過
但覺得仲未係好時候... 所以先等到三個月大

個個B唔同既.. 如果你買果D 係FIT到你BB
早D開始用都好架

伯爵府

回覆:Osiana 的帖子

咁你又岩~~等我再物色下啲款先~~
我上星期去aeon 睇佢都話冇賣

男爵府

引用:Quote:buzzfati+發表於+14-2-7+14:53+真係

原帖由 MEKAKI 於 14-02-07 發表
NB太細一來易漏..二來好多屎尿... 一日換片都最少十次八次.. 用尿布換得仲密我仔三個月先開始用... 我都係 ...
我想問用傳統要摺嘅尿布,係咪尿布底部都會濕架?咁係咪要每次都換埋外面條尿布褲?因我今日開始幫BB改用尿布,但我發現尿布底都濕埋?正常嗎?

子爵府

kakit703 發表於 14-2-9 22:04
我想問用傳統要摺嘅尿布,係咪尿布底部都會濕架?咁係咪要每次都換埋外面條尿布褲?因我今日開始幫BB改用尿 ...
我B係仔, 四個月.. 我而家塊布摺既時候會前面摺厚少少.. PAT PAT位薄少少..個零鐘換一次...

如果果次換片時佢屙得多,塊布一摸係好濕既話... 條褲仔係有時都會濕架
如果D褲邊已好濕我會換埋條褲仔.. 如果唔太濕.. 我會再舖條新既摺布上去再用.. 舖左唔會覺濕..
一條褲仔我最多著三次都會換架LA

你B 幾大?我都未知如果佢越黎越大時D尿會有幾大篤.. 會有幾快就濕透......

別墅

回覆:flyhigh_sabrina 的帖子

可以send gmarket 條link 比我睇下嗎?我搵唔到

男爵府

回覆:MEKAKI 的帖子

我囡16個月大呀,佢pat pat 成日都敏感,一除開塊片,佢就會用手r,我見報紙講到咁好,即刻去買嚟試下,今日第一日用,希望對佢pat pat有用啦,見到佢成日都會紅,就心痛死我

子爵府

kakit703 發表於 14-2-9 23:05
我囡16個月大呀,佢pat pat 成日都敏感,一除開塊片,佢就會用手r,我見報紙講到咁好,即刻去買嚟試下,今日 ...
咁尿布係真係好透氣既.. 不過係好快就濕... 為左囡囡PAT PAT 快D好.. 唯有同佢換密D..

你摺布時可以係佢尿尿果個位摺厚一層.. 會好D無咁易漏

別墅

回覆:環保媽媽用尿布 省錢又防疹

我都刨緊尿布功課,但有一點唔明。見到有d話淨洗隔尿布,有d就成個用完拎去洗(尿布+褲仔)是牌子問題嗎?

子爵府

Osiana 發表於 14-2-5 21:23
用隔尿紙,成張冲落廁所就得
呢隻可以就咁沖嗎?

男爵府

引用:+本帖最後由+Osiana+於+14-2-5+21:32+編輯+

原帖由 Osiana 於 14-02-05 發表
但個盒寫住唔可放入廁所

大宅

回覆:環保媽媽用尿布 省錢又防疹

我都決定比BB用尿布,我同媽咪講佢仲好贊成!仲教我要用埋隔尿紙,但我仲未知應該喺邊買同邊隻好,我見過yahoo有,都係30左右一條尿布褲,未計尿芯同紙,去過aeon睇,但同上網睇啲樣又唔同而且貴好多,唔知點好

男爵府

kakit703 發表於 14-2-11 18:06
但個盒寫住唔可放入廁所

唔同隔尿紙處理方法唔同,要睇清楚產品資料。

男爵府

引用:我都決定比BB用尿布,我同媽咪講佢仲好贊成

原帖由 chababycha 於 14-02-11 發表
我都決定比BB用尿布,我同媽咪講佢仲好贊成!仲教我要用埋隔尿紙,但我仲未知應該喺邊買同邊隻好,我見過ya ...
我係街市買傳統要摺個隻尿布,$95有一打

首頁

尾頁

跳至