親子旅遊

跳至

首頁
34567...25

尾頁

男爵府

原文章由 wtmaggie 於 08-1-17 18:04 發表
嵯峨野小火車現在停駛,三月才重開,若現在去就不能乘小火車了,要留意,不要白行一趟。

唔該晒 wtmaggie ~~

如果行程係5日的話,大家會點安排......寫出黎分享下.

伯爵府

FIVE 啦 :lol :lol :lol

唔緊要啦, 自己買唔到衫, 都會幫老公同埋小朋友睇埋 + 嘛, 而且其他物品都可以睇同......買啦 不過有左小朋友後, 就會 FOCUS 睇佢地野, 自己反而睇小左:loveliness: :loveliness:

睇天書, 大阪真係好似比東京多野食咁

原文章由 lailaihan 於 08-1-17 16:39 發表

GIVE ME FIVE ~~ 野食/玩具/藥房,我都係一定去架.

因為我係肥mama日本d衫唔係好啱我,最多買到d T-恤. 可能會買下手袋同D精品.

大板都應該幾多街邊野食掛....D書又章魚丸又蟹腳,返黎又肥幾磅 ...

伯爵府

諗好後一定寫出黎分享

咁你又 PLAN 成點呀?
原文章由 lailaihan 於 08-1-18 09:38 發表

唔該晒 wtmaggie ~~

如果行程係5日的話,大家會點安排......寫出黎分享下.

伯爵府

多謝通知.....

值得去嗎?

如果會去坐, 咁當日行程可以點樣安排呀?:mrgreen:
原文章由 wtmaggie 於 08-1-17 18:04 發表
嵯峨野小火車現在停駛,三月才重開,若現在去就不能乘小火車了,要留意,不要白行一趟。

男爵府

原文章由 AE_bb 於 08-1-18 11:52 發表
諗好後一定寫出黎分享

咁你又 PLAN 成點呀?

雖然好似6,7月先去,但我想早d準備下 ~~ 但未有頭緒 HAHA
去5日又太急,去7日又會貴d......唉
因為有d地方去的話要plan一日

第一日 : 都冇咩地方可以再去,酒店附近行街街
第二日 : 環球影城
第三日 : 黑潮市場再加咩咩咩
第四日 : 嵯峨野火車加咩咩咩
第五日 : 機場附近outlet

好多野都未加"咩咩咩",你plan好的話抄下你先.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

所以我而家已經睇緊東京天書...

男爵府

原文章由 Oscar媽 於 08-1-18 15:46 發表
所以我而家已經睇緊東京天書...

東京都好d,天書比較多,資料詳盡......大板唔係好多,有d內容仲係比較舊,買得落手既得一本.

伯爵府

早d 準備都好架.....預備下都開心

其實都冇話去5日太急嘅, 當然去多2日會更加好:mrgreen: 不過唔緊要啦, 比個籍口去多次

原文章由 lailaihan 於 08-1-18 12:16 發表

雖然好似6,7月先去,但我想早d準備下 ~~ 但未有頭緒 HAHA
去5日又太急,去7日又會貴d......唉
因為有d地方去的話要plan一日

第一日 : 都冇咩地方可以再去,酒店附近行街街
第二日 : 環球影城
第三日 : 黑潮市場再加咩咩咩
第四日 : 嵯峨野火車加咩咩咩
第五日 : 機場附近outlet

好多野都未加"咩咩咩",你plan好的話抄下你先.

伯爵府

東京真係多好多.......

我有日去 library 諗住租本天書睇下......點知一本都冇, 比人借哂

你買左邊本呀? 我前2日買左 "京都大阪, 食, 玩, 買".....不過未認真睇 :loveliness: :loveliness:

原文章由 lailaihan 於 08-1-18 16:05 發表

東京都好d,天書比較多,資料詳盡......大板唔係好多,有d內容仲係比較舊,買得落手既得一本.

男爵府

原文章由 AE_bb 於 08-1-18 16:16 發表

我有日去 library 諗住租本天書睇下......點知一本都冇, 比人借哂

你買左邊本呀? 我前2日買左 "京都大阪, 食, 玩, 買".....不過未認真睇 :loveliness: :loveliness:

...

唔記得叫埋名,桃紅色閃令令個本.

子爵府

我之前都係買你呢本黎睇...

原文章由 AE_bb 於 08-1-18 16:16 發表

...

男爵府

原文章由 Oscar媽 於 08-1-18 16:24 發表
我之前都係買你呢本黎睇...

唯一得lee本比較啱睇.
係梅田有個叫Hep Five既地方值得去?想坐下摩天輪.

子爵府

去海洋館個摩天輪 la

原文章由 lailaihan 於 08-1-18 16:35 發表

伯爵府

就係呢本喇
原文章由 lailaihan 於 08-1-18 16:24 發表

唔記得叫埋名,桃紅色閃令令個本.

伯爵府

係咪即係 "海遊館" ?

我會去呀..............:mrgreen:

聽講好似係暫時全世界最大嘅水族館....

原文章由 Oscar媽 於 08-1-18 16:44 發表
去海洋館個摩天輪 la

伯爵府

我都 "立" 過下本天書見到 hep five, 我都想去....

原文章由 lailaihan 於 08-1-18 16:35 發表

伯爵府

lailaihan

我搵到個大阪行程, 你 click 入去睇睇, 參考下...

http://www.ec2japan.com/phpBB2/viewtopic.php?t=1955

男爵府

原文章由 AE_bb 於 08-1-18 17:01 發表
lailaihan

我搵到個大阪行程, 你 click 入去睇睇, 參考下...

http://www.ec2japan.com/phpBB2/viewtopic.php?t=1955

唔該晒 ~
個海洋館係邊樹架.

伯爵府

我都唔係好清楚.....要睇睇天書:mrgreen:
原文章由 lailaihan 於 08-1-18 17:03 發表

唔該晒 ~
個海洋館係邊樹架.

子爵府

sorry 手快打錯係海遊館

原文章由 lailaihan 於 08-1-18 17:03 發表

唔該晒 ~
個海洋館係邊樹架.

首頁
34567...25

尾頁

跳至