興趣嗜好

跳至

首頁
34567...19

尾頁

男爵府

引用:Quote:原帖由+akj+於+15-04-14+發表我都係

原帖由 shanhaha 於 15-04-14 發表
我都係諗左好多年 因為好大原因係以前假哨牙,屋企人個個反對我cool,但自從生左智慧齒,宜家愈尼愈哨,所 ...
我見好多人話隱x美唔好,我可能傳統,但現在是否有透明/白色,而唔係銀色呢?

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+Cherlee+於+15-04-14+發表換

公爵府

回覆:箍出個未來(熱烈歡迎箍緊牙/箍過牙的朋友仔入來聊天)

子爵府

引用:Quote:原帖由 shanhaha 於 15-04-14 發表我

原帖由 akj 於 15-04-14 發表
我見好多人話隱x美唔好,我可能傳統,但現在是否有透明/白色,而唔係銀色呢?

...
好似係陶瓷果d囉,我都唔想要銀色呀,但隱x美又好貴 諗下好唔好把心一橫樣衰一兩年算!

大宅

準備cool 內箍,90k!!! 好貴,但我已3字頭,唔想箍時樣衰2年,所以決定內箍!我相信值得的

子爵府

引用:Quote:原帖由+_kapo+於+15-04-14+發表我箍

原帖由 紅中劍 於 15-04-14 發表
我笑都露好多牙肉。露牙肉其實要點整?
唔知係個個人都係咁整,我都係睇台灣blogger小安先知原來露牙肉可以靠箍牙改善!
令我的起心肝去箍,我都廿幾歲先箍架,細時屋企覺得無需要唔俾我箍,到自己出黎做嘢又拖拖下

講返正題,因為正顎手術實在嚇怕我,醫生話要徹底改善就要做手術,但我同佢講唔想(又貴又過唔到心理關口,又唔係病要做咁大手術)
咁佢就建議加骨釘都可幫助啲,仲話我要加8粒
但so far我加左兩粒咋,個醫生好沈默,我都無問佢打算點,之前問過幾時拆得,佢話要靚就唔好催唔好心急

上網睇改變露牙肉就喺上顎,人中、兩邊加釘再穿鐵絲拉上棚牙囉

啲人講到好痛,但我唔覺

大宅

akj 發表於 15-4-14 23:30

...

出到五顏六色架LA

大宅

引用:Quote:原帖由+紅中劍+於+15-04-14+發表我笑

原帖由 _kapo 於 15-04-15 發表
唔知係個個人都係咁整,我都係睇台灣blogger小安先知原來露牙肉可以靠箍牙改善!
令我的起心肝去箍,我都廿 ...
甘我用隱適美箍可吾可以打骨釘?

子爵府

引用:Quote:原帖由+_kapo+於+15-04-15+發表唔知

原帖由 紅中劍 於 15-04-15 發表
甘我用隱適美箍可吾可以打骨釘?
我估唔可以掛?要喺個箍度拉鐵線,隱適美應該唔夠力,而且又經常換

大宅

引用:Quote:原帖由+紅中劍+於+15-04-15+發表甘我

原帖由 _kapo 於 15-04-15 發表
我估唔可以掛?要喺個箍度拉鐵線,隱適美應該唔夠力,而且又經常換
我就系想改善牙肉所以去箍牙。我d牙吾齊我覺得牙肉都吾齊甘。希望隱適美幫到我啦。我已經比左1萬蚊

男爵府

引用:**請各位注意唔好係呢個帖中公開有關醫生資

原帖由 yingyingfok 於 15-02-09 發表
**請各位注意唔好係呢個帖中公開有關醫生資料,甚至名字,我唔想成為打手既集中營**

有人用某某個名星,某種 ...
我都想要cool牙醫生資料,謝謝!

男爵府

牙醫建議我不用cool牙,因為牙肉開始有d收縮,反而e+牙5齊會冇咁多隙,cool齊棚牙會好多隙攝食物,同埋話一世都要訓覺時落牙托,仲要真係cool磨細3隻牙,有可能令日後牙齒敏感和酸軟,所以5建議我cool⋯⋯只需要搵第二個醫生剝2隻智慧齒,因為真係好難刷牙同番駐(新年前補咗1隻)。
佢和如真係要cool,建議我傳統鋼釘款,收4萬幾⋯⋯巧貴!佢叫我考慮吓!
我希望睇多個醫生,睇吓佢所講既問題,第二個醫生會否有第二種做法可以令棚牙整齊d,又或者d隙有冇方法解決⋯⋯😔

別墅

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章

回覆 yingyingfok 的帖子

請問可否給醫生的資料和價錢我,感激!

大宅

我想請問倒及牙的jm,如果只箍牙不做手術,係米都可以改善到倒及的外觀?唔改善晒都能讓下巴縮番少少呢?

男爵府

引用:Quote:akj+發表於+15-4-14+23:30+我見好多

原帖由 yuhon4 於 15-04-15 發表
出到五顏六色架LA

男爵府

引用:Quote:akj+發表於+15-4-14+23:30+我見好多

原帖由 yuhon4 於 15-04-15 發表
出到五顏六色架LA
其實透明我接受到,唔太肉酸!

大宅

引用:牙醫建議我不用cool牙,因為牙肉開始有d收

原帖由 CACAO123 於 15-04-15 發表
牙醫建議我不用cool牙,因為牙肉開始有d收縮,反而e+牙5齊會冇咁多隙,cool齊棚牙會好多隙攝食物,同埋話 ...
我諗你整牙貼就會整齊,不過貴好多

禁止訪問

大宅

引用:Quote:原帖由 yingyingfok 於 15-02-09 發

原帖由 CACAO123 於 15-04-15 發表
我都想要cool牙醫生資料,謝謝!
你好!已經PM醫生資料給你..請查郵箱..祝福你搵到好醫生..

真誠待人

大宅

引用:回覆 yingyingfok 的帖子請問可否給醫生的

原帖由 牛C奶 於 15-04-15 發表
回覆 yingyingfok 的帖子

請問可否給醫生的資料和價錢我,感激!
你好!不用客氣!最緊要幫到你..已PM醫生資料給你..請查郵箱..祝福你搵到好醫生..
關於收費方面,好視乎個案而定,箍牙用料,麻烦請致電診所查詢,診所姑娘好好,好專業.

牛C奶    發表於 15-4-16 22:41
真誠待人

首頁
34567...19

尾頁

跳至