親子旅遊

跳至

首頁
34567...11

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+cat221+於+15-03-31+發表點解

原帖由 912yinyin 於 15-03-31 發表
淨打「案內」兩個字搵
Download 到喇,thank you

珍珠宮

引用:我睇書教搭車好難,係咪買pass抵d?Thanks

原帖由 鬆馳熊 於 15-02-10 發表

我睇書教搭車好難,係咪買pass抵d?Thanks!
你去橫濱邊度?

伯爵府

YMY412 發表於 15-3-31 08:53
請問一日證係咪系百合海鷗号度買?
YES.

伯爵府

bobosweet 發表於 15-3-31 00:20
請問由新宿去杯麵博物館,再去麵包超人博物館,最後八景島,交通應該點安排? 一日去3個景點會唔會太趕?

...
一日去這三個景點剛剛好.

你想用最平的方法搭車,還是用貴少少,但行得比較少的方法?

珍珠宮

引用:Quote:bobosweet+發表於+15-3-31+00:20+請

原帖由 jcctiu 於 15-03-31 發表
一日去這三個景點剛剛好.

你想用最平的方法搭車,還是用貴少少,但行得比較少的方法?
平貴都無所謂的,方便就ok了!

伯爵府

bobosweet 發表於 15-3-31 19:22
平貴都無所謂的,方便就ok了!
新宿(JR)->橫濱站
橫濱(MINATO MIRAI) -> MINATO MIRAI/馬車道站 (行約十分鐘到杯麵館)
杯麵館(的士) -> 麵包超人館
麵包超人館(地鐵-高島町站) -> 櫻木町站
櫻木町(JR) -> 新杉田站
新杉田(Seaside Line) -> 八景島站 (八景島)
八景島(Seaside Line) -> 新杉田站
新杉田(JR) -> 橫濱 -> 新宿站

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:YMY412 發表於 15-3-31 08:53 請問一

原帖由 jcctiu 於 15-03-31 發表
YES.
THX

珍珠宮

jcctiu 發表於 15-3-31 19:42
新宿(JR)->橫濱站
橫濱(MINATO MIRAI) -> MINATO MIRAI/馬車道站 (行約十分鐘到杯麵館)
杯麵館(的士) -> 麵 ...
唔該晒, 好清楚呀!

侯爵府

畀面勳章

回覆 jcctiu 的帖子

你好叻

侯爵府

畀面勳章

Jcctiu: 請問,如留在東京,三整日,二大二細,只想
食下海鮮,周圍買下野,有咩好提議呢?因未去過!
謝謝!

大宅

好媽媽勳章

我有一日會築地去橫濱,有個五歲小女孩同行,諗住去麵包超人館,八景島,同埋係咪有個outlet? 點既行程會順d? 謝謝

子爵府

引用:Quote:原帖由 cat221 於 15-03-30 發表一定

原帖由 carol-rol 於 15-03-30 發表
制麵最好預約,因為見人話都易full,剛上去望8/4後仲有位,有興趣可先登記做會員才可進行預約。或先看看是否 ...
唔好意思呀,想問登記係唔係要用日文名呢,我唔識呀,有無得用英文website 板面?

伯爵府

mrschiang 發表於 15-4-2 08:20
我有一日會築地去橫濱,有個五歲小女孩同行,諗住去麵包超人館,八景島,同埋係咪有個outlet? 點既行程會順 ...

橫濱->麵包超人館->八景島->Mitsui outlet (seaside line鳥浜站) ->橫濱

你要搭三次seaside line記住買pass,會平一些.

伯爵府

潘高壽 發表於 15-4-1 22:39
Jcctiu: 請問,如留在東京,三整日,二大二細,只想
食下海鮮,周圍買下野,有咩好提議呢?因未去過!
謝謝 ...
既然有兩個小朋友,那就一日去disney,一日去台場(有legoland,joypolis等好多小朋友啱玩的地方,shopping也大把店舖行),一日去築地,上野加亞美橫町.

男爵府

引用:Quote:原帖由+carol-rol+於+15-03-30+發表

原帖由 GGsam 於 15-04-03 發表
唔好意思呀,想問登記係唔係要用日文名呢,我唔識呀,有無得用英文website 板面?

...
無英文版,我都唔識日文,用Google翻譯,好似又係有個假名要入日文,其他無咩特別的,你試下

大宅

好媽媽勳章

回覆 jcctiu 的帖子

非常感謝 另外想問橫濱有冇好既餐廳推介?

伯爵府

jcctiu 發表於 15-4-3 01:19
既然有兩個小朋友,那就一日去disney,一日去台場(有legoland,joypolis等好多小朋友啱玩的地方,shopping也大 ...
下星期會去東京, 預咗1日會去橫濱, 搵資料時見到呢個post, 有小小問題希望能解答.謝謝!!
我會由新宿去, 見你提過1 day pass (860yen), 我想問下

1. 會去杯麵博物館、拉麵博物館、中華街等, 請問點搭最好.

2. 如我去呢幾個地方, 買1 day pass用唔用得到?

3. 橫濱仲有冇邊個景點值得好. (唔想行大公司)

謝謝!!

子爵府

引用:Quote:jcctiu+發表於+15-4-3+01:19+既然有

原帖由 happylogin 於 15-07-09 發表
下星期會去東京, 預咗1日會去橫濱, 搵資料時見到呢個post, 有小小問題希望能解答.謝謝!!
我會由新宿去, 見 ...
3. 仲有麵包超人館

子爵府

引用:Quote:jcctiu+發表於+15-4-3+01:19+既然有

原帖由 happylogin 於 15-07-09 發表
去橫濱一日的話,如果又有小朋友, 去麵包超人館同八景島應該佢地會好like

伯爵府

happylogin 發表於 15-7-9 13:30
拉麵博物館在新橫濱,要搭地鐵去,東急的PASS唔包,只包其餘兩個景點.

我是住橫濱玩橫濱的,我就買了一張550YEN的PASS,可以全日任搭地鐵和巴士,包括那架HOP ON AND OFF的紅鞋兒觀光巴士.我們主要是搭觀光巴士,玩了杯麵館,紅色倉庫,山下公園,MARINE TOWER,中華街,元町和山手區的異人館等(這裡的館有別於神戶,全部都是免費參觀).另外拉麵博物館就搭地鐵去.一日可以去晒以上的景點.我在橫濱住的另一日就去了江之島和鎌倉.

首頁
34567...11

尾頁

跳至