親子旅遊

跳至

首頁
34567...20

尾頁

伯爵府

引用:Quote:原帖由 MrsWong 於 15-03-10 發表得

原帖由 cat1964 於 15-03-10 發表
請問係唔係带机票和住宿confirmation , 入台証就可以取?要不要passport
打錯,係需要passport

子爵府

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:出發前去台灣觀光局換悠遊咭(free)

唔使passport喎

侯爵府

引用:Quote:sunshine0613+發表於+15-3-12+09:47+

原帖由 sammyyiu 於 15-03-12 發表
請問要帶 passport 嗎?
好似要,but not 100% 記得

侯爵府

引用:回覆+Bellemami+的帖子我之前打去觀光協會,

原帖由 Lavender22 於 15-03-12 發表
回覆 Bellemami 的帖子

我之前打去觀光協會, 她說坐長榮都要去尖沙咀換, 其實如果機場可以換, 我想去機場 ...
中華同華信 可機場拎,我11月時是在機場拎。
2月坐港龍則要先去尖沙咀拎

男爵府

畀面勳章

引用:我28/3出發,9/3一早已經攞咗巴士卷了,因

原帖由 IvyPluto 於 15-03-12 發表
我28/3出發,9/3一早已經攞咗巴士卷了,因為先到先得,派完便無,他們都無話要14日前先可以去攞。我估係之 ...
我都係28號出發,以為要14日前先攞得,依家冇巴士卷嘞

各位Auntie/Uncle請多多指教!

大宅

我是睇見之前有JM話長榮航空都要上尖沙咀換,機場已經無,我唔理三七廿一,就算是中華航空的機票話要在機場換,都嗱嗱聲上尖沙咀換才成功擺到6張巴士卷咋。

因為我試過兩次在機場都係話派完,所以今次唔理咁多。

唔駛帶passport,只睇入台証,機票和酒店訂房的confirmation.無訂酒店應該唔算自由行,唔得喎!

大宅

回覆 phoebekk 的帖子

巴士卷只去台北市內。悠遊咭就可以在台南用,但悠遊咭是無錢的,只是不用俾NT100按金去買個張咭而已。

子爵府

Lavender22 發表於 15-3-12 11:56
回覆 Bellemami 的帖子

我之前打去觀光協會, 她說坐長榮都要去尖沙咀換, 其實如果機場可以換, 我想去機場 ...

最好去尖沙咀換,上次坐長榮話要去機場換,我已經算早機7點幾去到,都話換哂。

伯爵府

sunshine0613 發表於 15-3-12 14:23
好似要,but not 100% 記得
唔要PASSPORT, 只要台証, 機票証明, 酒店証明就可以, 我今天拎了, 4月1日出發

伯爵府

而家全部已經改晒去尖沙咀拎, 機場已經無得拎了

子爵府

引用:Quote:sunshine0613+發表於+15-3-12+14:23+

原帖由 Bellemami 於 15-03-12 發表
唔要PASSPORT, 只要台証, 機票証明, 酒店証明就可以, 我今天拎了, 4月1日出發
悠遊卡嗎?

大宅

BK Milk勳章

請問搭hong kong airline 可否在機場取架?

大宅

回覆:小肥寶 的帖子

Thanks for sharing

伯爵府

引用:我28/3出發,9/3一早已經攞咗巴士卷了,因

我28/3出發,9/3一早已經攞咗巴士卷了,因為先到先得,派完便無,他們都無話要14日前先可以去攞。我估係之 ...
我31/3出發,初五已經去拎巴士卷,佢地已經比我換喎

男爵府

畀面勳章

引用:請問搭hong kong airline 可否在機場取架?

原帖由 cskm71 於 15-03-12 發表
No

各位Auntie/Uncle請多多指教!

伯爵府

cskm71 發表於 15-3-12 22:09
而家無論你搭咩AIRLINE都係要去尖咀拎

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:回覆+phoebekk+的帖子巴士卷只去台北市內。

回覆 phoebekk 的帖子

巴士卷只去台北市內。悠遊咭就可以在台南用,但悠遊咭是無錢的,只是不用俾NT100按 ...
請問張卡今次用完,可以留下一次再用嗎?

大宅

搭車去囉都要10幾蚊港幣啦,去台灣買咪一樣

子爵府

引用:搭車去囉都要10幾蚊港幣啦,去台灣買咪一樣

原帖由 多多慶 於 15-03-13 發表
搭車去囉都要10幾蚊港幣啦,去台灣買咪一樣
去拎唔使比卡按金又唔使退卡,去到買要比卡按金,如退卡要比手續費。

伯爵府

2023年兔年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

想問巴士卷邊度用到,有幾多次用?見咁多人想換巴士卷

首頁
34567...20

尾頁

跳至