自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

水晶宮

回覆:放毒---稻菊

大緊肚有排唔食得⋯⋯ 難得有個高質日本嘢食post!

最怕只食環境,嘢食普通嗰d日本餐廳,但依家香港好多呢type餐廳

水晶宮

之前睇open Rice, 呢間rating 4.3/5,覺得應該唔差,但食完完全覺得唔會想再去,係咪我太嘴习

好想搵一間真係好食到叮一聲嘅日本餐廳

大宅

男爵府

我也超愛天空龍呤! 我想你一定會喜歡鮨魯山@灣仔活道! 重有omakase@志魂-上環蘇坑街, 超正冇得輸!

侯爵府

引用:我也超愛天空龍呤!+我想你一定會喜歡鮨魯山

原帖由 bechujai 於 15-07-23 發表
我也超愛天空龍呤! 我想你一定會喜歡鮨魯山@灣仔活道! 重有omakase@志魂-上環蘇坑街, 超正冇得輸!

...
Omakase 聽個名已經好想食

伯爵府

引用:Quote:原帖由+jzzz1102+於+15-07-22+發表頭

原帖由 evacatcat 於 15-07-23 發表
鮑魚正呀!你有無食佢啲和牛呀?好好味架!

魚生你試下中午去食佢個魚生飯呀!$200 lunch set 有 ...
和牛冇試呀,我地都麻麻地肉類,所以勁叫海鮮,好好味,多謝推介呀個魚生飯睇見都想食應該會有下次

伯爵府

引用:我也超愛天空龍呤!+我想你一定會喜歡鮨魯山

原帖由 bechujai 於 15-07-23 發表

...
今年我帶住bb去唔到天空龍吟佢地唔招待11歲以下呀我諗所有omasaka都有呢個rule,等我打去問下先,thanks jm

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

伯爵府

引用:大緊肚有排唔食得⋯⋯+難得有個高質日本嘢

原帖由 ash_yehyeh 於 15-07-23 發表
大緊肚有排唔食得⋯⋯ 難得有個高質日本嘢食post!

最怕只食環境,嘢食普通嗰d日本餐廳,但依家 ...
Jm可以試下101間天空龍吟,我上次大肚預先講定,佢地會將所有course fully cooked

子爵府

引用:之前睇open+Rice,+呢間rating+4.3/5,覺得

之前睇open Rice, 呢間rating 4.3/5,覺得應該唔差,但食完完全覺得唔會想再去,係咪我太嘴习

好 ...
唔係你問題,呢間我去過一次之後,都永無下次!

水晶宮

引用:Quote:原帖由+ash_yehyeh+於+15-07-23+發表

唔係你問題,呢間我去過一次之後,都永無下次!
佢個open rice rating仲咁高

子爵府

引用:Quote:原帖由+evacatcat+於+15-07-23+發表

原帖由 jzzz1102 於 15-07-23 發表
和牛冇試呀,我地都麻麻地肉類,所以勁叫海鮮,好好味,多謝推介呀個魚生飯睇見都想食:kek ...
另外,銅鑼灣駱克道駱克駅21樓有間鳥羽名古屋料理,夜晚食燒雞翼,lunch 食鰻魚飯,都好好味架!

子爵府

引用:Quote:原帖由+evacatcat+於+15-07-23+發表

佢個open rice rating仲咁高
我都唔明點解咁高... 啲鐵板燒同刺身都好唔掂.....

水晶宮

引用:Quote:原帖由+ash_yehyeh+於+15-07-23+發表

Jm可以試下101間天空龍吟,我上次大肚預先講定,佢地會將所有course fully cooked

...
我係想食生嘢呀

應該要坐埋個月先可以試啦,thx!

子爵府

引用:Quote:原帖由+jzzz1102+於+15-07-23+發表Jm

我係想食生嘢呀

應該要坐埋個月先可以試啦,thx!
我朋友大肚果陣,有兩次偷雞去五星酒店食魚生... 阿女生出黎肥肥白白、健康活潑

公爵府

引用:之前睇open+Rice,+呢間rating+4.3/5,覺得

好 ...
灘萬我去過幾次~我直情覺得難食, 而且排氣勁差, 食完成身臭味!

水晶宮

我都唔明點解咁高... 啲鐵板燒同刺身都好唔掂.....
其實我覺得香港食肆依家普遍有太多成本放係租金度,d食物質素差咗好多。

尤其日本菜,好多都貴加唔掂,但311後我又唔敢再去日本

水晶宮

我朋友大肚果陣,有兩次偷雞去五星酒店食魚生... 阿女生出黎肥肥白白、健康活潑

...
唔怕一萬,至怕萬一,其實我食得好唔戒口,鵝、西瓜、凍嘢照食,係唯獨生嘢,真係唔想搏,上星期係法國一星期,一隻生蠔都冇食到

公爵府

引用:Quote:原帖由+bechujai+於+15-07-23+發表我

今年我帶住bb去唔到天空龍吟佢地唔招待11歲以下呀我諗所有omasaka都有呢個rule, ...
RyuGin都係我top 3 favourite!! 每季轉menu都要去食食, 雖然香港嗰間已經好好味, 但上次去日本嗰間直情再好味到另一境界! D食材新鮮到不得了, 有機會一定要試日本總店😋

首頁

尾頁

跳至