自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我都係好熱情,好為得人既人(我自己覺得)。有時朋友講過既野我去街見到就會問佢買唔買,但有時其他人會覺得你過份熱情/熱衷得滯,所以依家我有時見到都算or真係好fd既先會幫佢買

大宅

我以前都好似你咁, 好執著自己最重視, 放响第一位既朋友, 都想人地將我放响第一位一樣。但我近年睇化啦~~ 相信前世今生因果緣份, 所以我而家覺得如果我對一位朋友上心, 可能係我前世佢對我好, 今世黎同佢報恩咁~~ 所以人地將我放咩位置已經唔重要, 最重要我真心對佢好, 大家相處感覺良好就夠....

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

緣份嘅嘢唔好太上心

伯爵府

引用:我以前都好似你咁, 好執著自己最重視, 放响

原帖由 Myfavourpink 於 15-09-11 發表
我以前都好似你咁, 好執著自己最重視, 放响第一位既朋友, 都想人地將我放响第一位一樣。但我近年睇化啦~~ ...
我都係近年先識咁唸,真心對對方好就夠

伯爵府

畀面勳章

回覆:耿耿於懷,我係咪好小氣?(純呻)

take it easy

侯爵府

引用:一直都想post出嚟,但其實好小事,又受唔起

原帖由 ToC9 於 15-09-11 發表
一直都想post出嚟,但其實好小事,又受唔起被人圍插,不過我真係好介意!
事源自己有個識咗20年嘅好朋友,雖 ...
對人好唔係因為想有回報
發自內心對人好
唔洗計較人哋有無做反同樣嘅野

公爵府

2018復活節勳章

回覆:耿耿於懷,我係咪好小氣

我都唔記得我好朋友邊日生日,同埋佢小朋友邊日出世我記得大概邊個月生日,收到朋友通知就出嚟慶祝

其實好小事,既然你不問回報,點解要咁介懷?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

春卷 發表於 15-9-11 10:01
所以好怕人地送野俾我同我小朋友,仲有好怕收手信,我就係驚好似你依家咁。

...
我都係,我會叫對方下次唔駛咁客氣,❨講真人地送既,有一半機會唔啱用❩. 因為我有耳水不平衡,行街盡量望一個方向,所以唔太鍾意shopping, 本身亦唔太鍾意買野,而且大頭蝦記唔到日子,我同C6相識週年我都記唔到! 我相信我d 朋友係不望回報既,但我會覺得有d 唔好意思囉。

伯爵府

BK Milk勳章

回覆:耿耿於懷,我係咪好小氣

好彩我唔係你朋友,唔係你一定好唔開心,因為我有時連老公同自己生日都唔記得唔好咁介懷,唔記得呢啲小節唔代表佢唔重視你嘅,咁真係有d人好似我咁唔會刻意記呢d嘢嫁嘛

首頁

尾頁

跳至