親子旅遊

跳至

首頁
34567...13

尾頁

伯爵府

QQ70 發表於 16-8-11 10:39
我睇過下年暑假北海道直航, 就算踏正0800 一個 Econ 位都唔見有得redeem, Pre econ & Business 就有幾個 ! ...
承你貴言啦! 我知遲換可能反而有位, 但我驚到時又難搵酒店, 未必就到原本想去的行程. 我通常都想好早定好晒啲嘢, 所以特價嗰啲都冇我份.

大宅

我睇過下年暑假北海道直航, 就算踏正0800 一個 Econ 位都唔見有得redeem, Pre econ & Business 就有幾個 ! ...

之前問CS,佢話現在第一日都可能唔放位,所以幾早都係waiting list。

珍珠宮

今年似乎 d 人少了去日本

可能是 yen 貴

子爵府

miffychoa 發表於 16-8-11 13:47
之前問CS,佢話現在第一日都可能唔放位,所以幾早都係waiting list。
都可以係咁講 ! 我由今年6月中開始, 日日0800 留意 CX 放位情況 (由下年6月開始睇到下年8月6日北海道直航機位), CX 真係一個econ 位都唔放, 只可以 waiting list ! 但係仍然有少量 pre-econ & business 放出黎, 當然好快redeem 哂啦 ! 期間我留意到, 下年7月有2個星期日o既機位, 一個位都唔放, system 直頭話當日無機, 連做 waiting 都唔得 ! 但我上CX 官網睇, 係有機位賣Check 左成個上晝都係咁, desktop + mobile 都check 過, 到左下晝, 我再 check 點知有返班機, 不過, 無得redeem 要waiting list 囉
我開頭以為佢 system 有問題, 點知我等到下個星期日0800 又係咁o既情況, 我就知 CX 一個位都唔放!

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

ioi 發表於 16-8-11 09:23
thx! 我換下年暑假呀!

我都係換下年暑假北海道, 直航唔得, 而家hold住名古屋轉機

瑪瑙宮

大廚勳章

Lqueenie 發表於 16-8-11 15:16
我都係換下年暑假北海道, 直航唔得, 而家hold住名古屋轉機

Hold 羽田轉安全d,密內陸機。名古屋,疏
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

可以 hold 幾耐?

子爵府

名古屋放位情況我唔多清楚 ! 我見CX 唔放大阪早機, 即係去到大阪駁唔到即日到札幌, 要第2朝再由大阪去札幌 ! 可能嘥左一日 !

其實,你可以考慮轉東京羽田落札幌/其他地方, 因為羽田好多機去北海道, 不過, CX 都係唔放東京早機機位, 同樣都係第2朝先可以去札幌 !

瑪瑙宮

大廚勳章

QQ70 發表於 16-8-11 16:10
名古屋放位情況我唔多清楚 ! 我見CX 唔放大阪早機, 即係去到大阪駁唔到即日到札幌, 要第2朝再由 ...

羽田上札幌,每小時一班,所以最密
我羽田上函館都一日三班。。。如果轉機,我會盡量選去不同機場出入,省車程時間
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:Lqueenie+發表於+16-8-11+15:16+我都

原帖由 seaheart88 於 16-08-11 發表
Hold 羽田轉安全d,密內陸機。名古屋,疏
我都知東京最密,但我想玩埋名古屋,所以等多2星期 redeem 內陸機再決定。。。如果有一程直航當然最好

珍珠宮

引用:Quote:Lqueenie+發表於+16-8-11+15:16+我都

原帖由 youhello507 於 16-08-11 發表
可以 hold 幾耐?
我上月中hold hkg→ngo, hold至內陸機有得redeem

珍珠宮

原帖由 QQ70 於 16-08-11 發表
我連名古屋去札幌航班時間都揾唔到。。。成日都話航線不正確

子爵府

Lqueenie 發表於 16-8-11 16:58
我連名古屋去札幌航班時間都揾唔到。。。成日都話航線不正確

你睇 AM ? 梗係無啦, CX 都無內陸機由 NGO > CTS, 內陸機要座 JL (日航) 架 !

男爵府

Lqueenie 發表於 16-8-11 16:53
我都知東京最密,但我想玩埋名古屋,所以等多2星期 redeem 內陸機再決定。。。如果有一程直航當然最好

...

提提你, 若要名古屋停留, 札幌又停留, 兩個停留要加多果缺口, CX先可出票。 除非你打算去函館。 但係名古屋無得換函館線。

男爵府

youhello507 發表於 16-8-11 15:58
可以 hold 幾耐?

30日, 正常係, 有去程回程無得再多。 但若有其中一程wait listed, 可以去到90日。

珍珠宮

引用:Quote:Lqueenie+發表於+16-8-11+16:58+我連

原帖由 QQ70 於 16-08-11 發表
我知呀!我係睇 JAL website, 但剛已打上去問,一日有5班機

伯爵府

請問你名古屋hold到早去晚返嗎?
我東京只得晚去早返

男爵府

QQ70 發表於 16-8-11 16:10
名古屋放位情況我唔多清楚 ! 我見CX 唔放大阪早機, 即係去到大阪駁唔到即日到札幌, 要第2朝再由 ...

有放東京早機, 我換到7個Tim. 直航札幌就真係一個位都無放。

珍珠宮

引用:Quote:Lqueenie+發表於+16-8-11+16:53+我都

原帖由 --得得B-- 於 16-08-11 發表
提提你, 若要名古屋停留, 札幌又停留, 兩個停留要加多果缺口, CX先可出票。 除非你打算去函館。 但係 ...
我去程不停留,只係轉機,玩札幌之後飛名古屋,再玩幾日,咁可以嗎?

男爵府

Lqueenie 發表於 16-8-11 17:12
我知呀!我係睇 JAL website, 但剛已打上去問,一日有5班機

有5班機,唔代表JAL完部開放比AM 換。

首頁
34567...13

尾頁

跳至