時政擂台

跳至

首頁
34567...11

尾頁

禁止訪問

水晶宮

littlesister 發表於 17-7-9 20:55
同一個節目又在大台播,31台又播?點解要剝奪觀眾既選擇權?

有d 人仲未收到31台, 港台部分節目只能靠大台某d 時段送到呢d 住户

水晶宮

kamjjj 發表於 17-7-9 21:17
投訴就係啱,咁BK米大件事
break了那一條clause?有錯米直接告tvb lor!而家忽然有人咁要honour條約 ...

由於tvb 個牌不是港台發的, 呢次tvb 抽起港台節目事件, 港台只能向通訊事務局投訴。告唔告, 就要睇通訊事務局如何看待呢件事件。

伯爵府

牛年勳章

回覆樓主:

全港得港台不是商營電台,最近的大醫之道都好好睇。
收視低同播映時間都有關係。
佢亦有網上重溫,收視不代表一切。
點解要摺左佢?
佢都摺埋,我地得番D商營電視台製作,我吾覺得係好事。

水晶宮

babytt2 發表於 17-7-9 21:21
點解要養港台?

好問題,勁唔明如果真係咁好睇,自負盈虧都一定冇問題啦。

仲要納稅人出錢起新大樓,呢啲先係大白象工程就真,
有骨氣就唔該自己出番晒啲錢,自己獨立運作,絕對支持港台獨立

港台獨立,咩事都自己搞掂,夠晒自己咁咪大家

伯爵府

tester5 發表於 17-7-9 20:06
我小朋友會睇harry哥哥好鄰居。我地細個又係睇harry哥哥,現在仔女又係睇harry哥哥,harry哥哥都好長青:wah ...

Harry哥哥、小農夫、小科學大實驗、小星人等等...

全部我對仔女返睇又返睇

tester5    發表於 17-7-9 22:44

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

哈! 呢啲先係真真正正嘅大白象

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kamjjj 發表於 17-7-9 21:21
Market supply and demand 呀唔知呀!
你講到咁好睇,咁多人睇,實有廣告商搶住賣廣告la.
有商人贊助唔要, ...
就算冇廣告商,咁好睇嘅節目,咁多人睇,個收視唔應該低到咁囉,邊個講緊大話?

禁止訪問

侯爵府

alicemic 發表於 17-7-9 21:56
有晒數字,勁低收視,仲要年年科水,仲衰過大白象

永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

littlesister 發表於 17-7-9 20:55
同一個節目又在大台播,31台又播?點解要剝奪觀眾既選擇權?
其實除咗31台,係咪網上都可以睇到港台節目?如果係,點解港台咁執着TVB時段?橫掂佢嘅觀眾都唔想唔覺意睇到TVB啲無聊劇,但又要㩒TVB台嚟睇港台節目,好鬼矛盾!

象牙宮

alicemic 發表於 17-7-9 21:56
基建提升香港整體競爭力就不斷被話係大白象,收視低成咁嘅港台,用龐大經費去照顧一小撮香港人(0.幾嘅收視~都算),兼仲要霸TVB頻道,哩啲大白象又冇人講喎!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

DoReMi媽媽 發表於 17-7-9 21:58
就算冇廣告商,咁好睇嘅節目,咁多人睇,個收視唔應該低到咁囉,邊個講緊大話? ...

係囉!如果話屋企長開31台嘅都係得1%,証明呢1%觀眾係極少數, 點解要全香港人同佢埋單呀?

翡翠宮

SillyU 發表於 17-7-9 22:01
有晒數字,勁低收視,仲要年年科水,仲衰過大白象

10億一年, 揸旗果個肥過肥仔水

翡翠宮

DoReMi媽媽 發表於 17-7-9 22:06
基建提升香港整體競爭力就不斷被話係大白象,收視低成咁嘅港台,用龐大經費去照顧一小撮香港人(0.幾嘅收視 ...

緊係唔講啦! 唔通自己插自己咩

DoReMi媽媽    發表於 17-7-9 22:12

象牙宮

alicemic 發表於 17-7-9 22:09
係囉!如果話屋企長開31台嘅都係得1%,証明呢1%觀眾係極少數, 點解要全香港人同佢埋單呀?
...
政府部門要講成本效益,用咁嘅資源(公帑)得到咁嘅收視,港台唔駛交待?

翡翠宮

DoReMi媽媽 發表於 17-7-9 22:12
政府部門要講成本效益,用咁嘅資源(公帑)得到咁嘅收視,港台唔駛交待? ...

交代? 班友面皮厚過犀牛皮, 利益嘅嘢你明啦

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

DoReMi媽媽 發表於 17-7-9 22:02
其實除咗31台,係咪網上都可以睇到港台節目?如果係,點解港台咁執着TVB時段?橫掂佢嘅觀眾都唔想唔覺意睇 ...

因為嗰日要播頭條新聞
其實咁鍾意同政府唱反調,唔好靠納稅人啲錢,自己獨立,到時講乜都得 ,唔係都贊成摺埋

象牙宮

alicemic 發表於 17-7-9 22:14
交代? 班友面皮厚過犀牛皮, 利益嘅嘢你明啦
吓?點可以咁ga? 公帑用不得其所,任政府電台亂嚟?

子爵府

醒目開學勳章

回覆樓主

成個港台無個節目好聽

首頁
34567...11

尾頁

跳至