自由講場

跳至

首頁
34567...23

尾頁

水晶宮

通常掛都只是心裹面掛, 要是給另一半知, 咁就算吧...., 將來麻煩....

子爵府

開心吸收勳章 15週年勳章

回覆樓主:

拍拖都唔會,何況結婚

子爵府

回覆 Chowying 的帖子

佢男友都承認仲有掛住,不過無可能再一齊

大宅

迷你人 發表於 18-1-31 15:22
即使比佢地結左婚,終日疑神疑鬼又點點點,咁仲結咩?
我覺得啊妹對佢男友,永遠都唔會有信心
而且,前女 ...

講真,個男人就算乜都無做都唔代表佢愛樓主妹妹。

好似你個例子咁,你舊愛都仲有掛住你,又傳晒訊息俾你,其實擺明踩緊界啦,你一樣可以話佢乜都無做架,普通朋友祝福。

但問心佢果種行為或心態根本就係撩緊你,萬一有天你唔知點解接受佢撩,咁一段婚外情就發生了,容乜易,機率都唔低,只差神女有無心,有心就變出軌架啦。結婚結到咁踩鋼線,為乜?

RAA    發表於 18-1-31 16:44
chloey888    發表於 18-1-31 15:35

珍珠宮

回覆樓主

直頭要分手!我剛有個朋友離婚,結左2年左右,男人暗交前度,婚前已知有問題,佢地都係因為覺得唔細要結,結果都係離

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

chloey888 發表於 18-1-31 15:30

咁佢學咩人求婚呀
總有離別的時候

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

chloey888 發表於 18-1-31 14:25
這是我妹妹的問題,她男友向她求婚,但知道男友還未放下舊愛,雖然知道佢哋唔會做啲咩,但妹妹話覺得個心唔 ...

一定唔會

大宅

咩叫無可能?你信個男人講呀,呢刻無可能,唔代表聽日無可能。如果聽日樓主妹妹男友發左達,係咁用銀彈戰術溝番前度都仲得呀!咩叫無可能?除非佢前度坐足一世監,或者困住左係北韓,咁我就信無可能啦。

RAA    發表於 18-1-31 16:45

子爵府

可能佢覺得年紀唔細,又話前度性格唔好,所以唔會再一齊

男爵府

dativebond 發表於 18-1-31 15:33
講真,個男人就算乜都無做都唔代表佢愛樓主妹妹。

好似你個例子咁,你舊愛都仲有掛住你,又傳晒訊息俾你 ...

唔想諗太多ex諗緊咩,咩心態,毋謂庸人自擾

大宅

chloey888 發表於 18-1-31 15:37

可能佢覺得年紀唔細,又話前度性格唔好,所以唔會再一齊 ...

男人呢刻講無可能,意思唔係無可能同果個前度一齊,而係前度無可能揀佢,好似迷你人前度咁。

到有一日,前度都想搵佢,就乜都變成有可能!哈!

佢而家話無可能只因前度已結婚。咁如有一天個前度婚姻不愉快,想搵佢出黎打場友誼波呢?或者離婚,還是覺得佢最好呢?呢D都係有可能發生,無想像中咁低可能性,要知道香港離婚率接近一半,即係話每兩對人結婚既同時,就有一對人會離婚。前度結左婚,只係令件事難發生,但離無可能好遠囉。

珊瑚宮

N0。 会舊情復次
玩具萬歲!

珍珠宮

回覆樓主

唔結 當你妹妹係水泡,如果個ex返轉頭,個男人實放棄你妹妹,接收埋人地個B.B.

子爵府

一定唔會, 心裡面有條刺, 容易捕風捉影, 唔係100%信任寧願唔嫁。

侯爵府

無野無可能
我老公個同事就係咁 老婆都生左2個佢同人翻撻,仲要個ex都有老公同仔
佢一直有keep同ex既相,又暪住老婆結婚前有同個女仔去旅行,仲要遠程果隻
佢老婆delete佢d相都唔敢出聲,但就拎左部電腦去搵it man修復,你話誇唔誇張,我勸佢分手,千奇咪嫁,嫁錯郎後悔一世。

男爵府

chloey888 發表於 18-1-31 15:27
回覆 Poyau 的帖子

前度揀咗第二個,依家已結婚;但結婚前有啲玩野,打俾妹妹男友哭訴,話自己男友又懶又 ...

咁既男人付託終身真係好唔得好危險wor!個ex都好卑鄙!

大宅

回覆樓主:

唔結..
原因是阿妹都對呢份感情冇信心

我都曾有個前度
老實講我都未放得底 (所謂未放得底係會八卦下佢的野, 畢竟佢是一個曾愛過的人)。如果係街度見一個很似佢的人都會望下睇下係未佢。

但我都很愛我老公, 我都結左婚好多年。

其實過去的野就已過去, 將來的野真係冇人, 最重要係現在你覺得男友愛唔愛自己, 會唔會珍惜自己

寶石宮

2023年兔年勳章

chloey888 發表於 18-1-31 15:27
回覆 Poyau 的帖子

前度揀咗第二個,依家已結婚;但結婚前有啲玩野,打俾妹妹男友哭訴,話自己男友又懶又 ...

前度當男友係水泡 男友當你妹係水泡
兒戲鬥兒戲 諗清楚可否託付終身

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

chloey888 發表於 18-1-31 15:37

可能佢覺得年紀唔細,又話前度性格唔好,所以唔會再一齊 ...

早知好事,係我就走,搵過第個。唔係他日結左婚,有咩事人地重可以大大聲話,咪一早講左掛住 ex 囉,你妹喊到冇謂
總有離別的時候

子爵府

回覆 ~phyllis~ 的帖子

佢個ex係衰,諗住打定底搵定個水泡

首頁
34567...23

尾頁

跳至