夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

kittykit622 發表於 18-12-20 10:32
女人點恨嫁都唔可以迫婚。有左好,拍拖長時間好,迫個男人娶你,同個男人很想佔有你,將你私有化,段婚姻 ...

老土D講,一定係個男人求婚而結婚的婚姻先係長久的婚姻,女人迫結多數冇好結果

大宅

bobo88hk 發表於 18-12-20 07:28
個小朋友先咁細 改下脾氣睇下點 挽救下
不過忍得好辛苦最好攞出嚟傾囉 咁樣屈法好易有病
...

我呢兩日望住個仔,係咁問點解? 仲咁細?咁可愛。點解可以為左個女人咁對我地?

大宅

asukav6 發表於 18-12-20 18:30
老土D講,一定係個男人求婚而結婚的婚姻先係長久的婚姻,女人迫結多數冇好結果
...

拍拖咁多年,我都想有個家,佢一直拖,一直拖。我禽晚睇佢電話,原來佢話結婚果日對佢黎講係一個形式,唔係果種感覺,即係無第三者前,佢都係煮到埋黎就食嘅心態,我終於如夢初醒

大宅

wayne666 發表於 18-12-20 13:51
男人通常都好長情, 尤其對之前嘅遺憾, 佢當初揀左第三者, 之後後悔, 想復合但比人拒絕.呢單又似謝檸檬同王 ...

我清楚佢為人,結得佢唔會亂出軌,出得佢預左頭家散。

但我睇到佢同ex講,佢無資格要求佢,唔可比任何承諾,但如果被發現果日要作出抉擇,佢會揀佢自己想要的。

大宅

mini1204 發表於 18-12-20 12:23
樓主唔想走, 大家都明白, 突然手上有既野; 變左攤水咩都無哂; 一定好徬徨.
唔想走, 唯有咩都唔郁, 當然亦 ...

我好多謝大家理性分析,但你真係明我都係一個人,仲要係一個剛做媽媽嘅女人。呢刻要我諗將來,諗搵一個愛我嘅男人,諗經濟,實在係太理性

大宅

bobo88hk 發表於 18-12-20 07:28
個小朋友先咁細 改下脾氣睇下點 挽救下
不過忍得好辛苦最好攞出嚟傾囉 咁樣屈法好易有病
...

講真,我仲未接受到呢個事實,太殘忍。

對我唯命是從,百般忍讓。原來一直這麼不滿我。我話結,我話生,所有嘢都只係配合。

結婚咁短時間,我地咁後生,我以為因爲我生左先無性。原來唔係...

珍珠宮

回覆 AudiQ7 的帖子

樓主,你有冇工作,有乜打算

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

樓主一定好傷心,只怪你c6太無主見,佢一開始唔應該同你結婚,更唔應該生bb!但事到如今,我會選擇走,完全睇唔到將來嘅幸福,勉強同屋主,何必!

翡翠宮

AudiQ7 發表於 18-12-20 20:53
我好多謝大家理性分析,但你真係明我都係一個人,仲要係一個剛做媽媽嘅女人。呢刻要我諗將來,諗搵一個愛 ...

因為每個人都要食飯,都有開門七件事,都會病……無論你開心傷心,地球都一樣運作。錢都一樣要洗。
呢度既網友應該都吾係18 22, 所以我相信大家都比最赤裸最現實既意見。
你扮吾知,仲有時間好好計劃自己既將來
佢係吾係你身邊都好,你都要好好生活

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

AudiQ7 發表於 18-12-20 20:58
講真,我仲未接受到呢個事實,太殘忍。

對我唯命是從,百般忍讓。原來一直這麼不滿我。我話結,我話生, ...

唉 一開始就係錯 一廂情願 個男人又係唔夠堅定決策力 搞成咁 佢都有責任
改下睇下得唔得 唔得平心靜氣傾 換個方式再開始 睇下佢肯唔肯

大宅

如果家庭中,父母之間無左愛,小朋友成長都會有影響。
人生漫長,思考下……留住不愛自己嘅人係身邊,值得嗎?

別墅

樓主,你唔可以只怪你老公殘忍,你自己都好大責任。你地一齊咁多年其實由一開始都唔係建基於愛上,就注定有今日。我估你都唔會想離,所以你唯有忍耐或者等待有一日你c6下決定。

水晶宮

回覆 AudiQ7 的帖子

就算你老公冇EX, 對你都唔係真愛, 只為左責任, 咁你接受嗎?
我睇過一套戲, 同你情況差唔多, 又係老公有小3, 於是個老婆搵左個男人去追個小3, 等個老公返自己度. 其實, 你老公返去你身邊都唔係絕望既!

知唔知小3有冇結婚?

男爵府

加油,增加多dd sex appeal, 同老公多d情趣生活,他自然無甘多精力理小三,而且他答應過小三唔同你情趣,但你成功引誘到老公夜夜笙歌,小三介意傷心,同你老公有爭執。你老公自然覺得她煩~
總之,當自己係小四甘誘惑老公,溫馴可愛dd, 去情趣版學skill, 重奪老公❤~加油^0^~希望你婚姻完滿~

大宅

AudiQ7 發表於 18-12-20 20:48
拍拖咁多年,我都想有個家,佢一直拖,一直拖。我禽晚睇佢電話,原來佢話結婚果日對佢黎講係一個形式,唔 ...

拖即係唔想結
你想結佢唔想
其實應該及早分手,各自搵幸福
咁就唔會有「拍拖咁多年,我都想有個家」呢件事

複式洋房

成本會愈大

大宅

snowshine1357 發表於 18-12-20 22:21
樓主,我係你,會襯就聖誕,試下佢,搵晚主動啲,話想要,睇下佢係咪真係reject你先,依樣你遲早要面對,如 ...

同意。
其實佢返唔返你身邊已經唔重要,因為佢個心已經唔係你度,同一個唔愛自己的男人一齊唔值得,為自己拎返最大利益再離開佢!

樓主的經歷我都有過,ex又係一直拖結婚,各種借口,又話生肖唔夾又盛,不過慶幸分左手,先揾到而家真心愛我的老公。

複式洋房

AudiQ7 發表於 18-12-20 20:48
拍拖咁多年,我都想有個家,佢一直拖,一直拖。我禽晚睇佢電話,原來佢話結婚果日對佢黎講係一個形式,唔 ...

呢個感覺, 同我一樣... 我都覺得係一個儀式...
如果佢咁講...你已經輸晒

別墅

AudiQ7 發表於 18-12-19 10:48
最近發現C6有婚外情,嗰個係佢個Ex,因為拍拖嘅時候我問過佢啲情史,我認得嗰個女人,佢哋應該識咗好多年, ...

樓主的經歷同我好類似

首頁

尾頁

跳至