懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

rodona333 發表於 19-4-1 17:41
其實有單都証明唔到D咩 如果係打手自己係診所出返單有幾難??

有無唔洗錢,有無甘好彩無人知, ...

如果真係,對我地比足錢既好吾公平囉

複式洋房

jamboo_ash 發表於 19-4-1 18:25
無醫生簽署喎........

呢張係單,唔係病假紙
我張張單都係咁嫁喎,我絕對相信,有去過睇呢間的話咪知係咪咁嫁羅

複式洋房

希望件事係真既話,恭喜樓主。
但如果真係打手既話,真係希望醫生可以真誠對每位媽媽

大宅

ben_tsang53 發表於 19-4-1 16:39
講左就做

哈哈,好假lor

大宅

jamboo_ash 發表於 19-4-1 18:25
無醫生簽署喎........

佢地既收據係冇醫生簽署,得懷孕証明先有醫生簽!
我係睇同診所既劉珮琪醫生。

別墅

ben_tsang53 發表於 19-3-10 15:17
我太太懷有TWINS, 在2月24日星期日早上突然下體流血, 當時我太太只有15週, 遇到呢個情況, 因為星期日, 我同 ...

祝福你們一家人, 我也是宮頸短媽媽, 太太和BB 們加油

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

我幫醫生平反下
我由產檢到接生都係佢,醫生有問必答,我覺得佢比到信心我
我開刀case本身要收surcharge 但醫生最後都free左
產後檢查仲好好,知我坐緊月,基本上醫生一到就即係睇到佢
醫生都可能人夾人,我會講我同佢夾到

別墅

celticsbig3 發表於 19-3-11 11:07
所以我中途轉左醫生! 點解?因為我覺得佢無heart ! 個人感受!
同埋我見到d 姑娘姐姐張枱,有部電話,個m ...

請問你是否宮頸短?你知不知道帶鐶和鏠針有什麼分別呢?其他醫生大約多少錢?

大宅

ben_tsang53 發表於 19-4-1 17:51
因為見到有人要求,可以做咪做,我都估到放張單出黎都會俾人話打手(因為可以自己print 出黎)
...

其實你冇必要咁認真,人地有要求你就整張單出嚟show俾人睇,為乜?個醫生又唔係同你有親,解釋完,信唔信係人地嘅事,清者自清!公道自在人心!咁強調反而會此地無銀三百兩!其實我睇完嘅單一般都唔會keep,你竟然還會keep住,好厲害!仲要係男人喎!

別墅

ben_tsang53 發表於 19-3-11 21:38
大家有唔同意見唔緊要, 唔信都唔緊要, 我都係張我所發生既事同感受講出黎

我相信樓主你講孫醫生冇收到你錢!
我自己早兩年都係搵孫醫生做開刀,一早定哂日子,最終比預定日子早左4日開刀,佢都冇額外再收我錢(正常改日子係要比8千)我提早係因為最尾係政府產檢驗到蛋白尿,即日入左qe住左一晚,要check住血壓,怕我有妊娠毒血症,問qe佢話只會幫我摧生唔會開刀,所以我第二日即係打比孫醫生診所同姑娘講,即日幫我插期再check,check完孫醫生講話夠38週其實可以生,建議如果我太擔心,佢話有期可以幫我早d生!

別墅

ben_tsang53 發表於 19-4-1 20:04
呢張係單,唔係病假紙
我張張單都係咁嫁喎,我絕對相信,有去過睇呢間的話咪知係咪咁嫁羅
...

我都係搵孫醫生帶托的其中一個媽媽!佢當日都冇收到我7900的費用!

複式洋房

我同樓主一樣,宮頸短加其他高齡問題,孫醫生都同我加左環亦都係free左我個環。
中立而言,睇醫生都係人夾人,因為人本身就係一個性格喜好都複雜既構體,佢睇症係等耐睇短,收費都唔平,不過就算唔睇佢都要等,我去醫院覆診都約好晒時間,都係要等咁耐,至少佢會比政府啲醫生緊張。我亦不排除有其他醫生同樣緊張對孕婦,畢竟有太多醫生,所以終歸一句人夾人,夾唔到可以有其他都好好既醫生,懷孕期最重要都係開心輕鬆,搵個同自己夾既醫生令自己整個孕期都開心舒服,因為懷孕要處理既事實在太多,尤其我呢啲高齡孕婦。

洋房

回覆 ben_tsang53 的帖子

Sorry 唔係質疑樓主,但係在三年多前我懷第一胎的時候,孫醫生也幫我帶過子宮環托,當時收費意思超過一萬元。即使是同行,平時他會打一些折頭,也是收這個價錢。

男爵府

$7900唔收錢? 真係唔太相信

大宅

回覆樓主:

樓主唔好勞氣了,其他人又要等又俾full pay, 咪覺得好唔公平先話你係假, 遇到個夾自己既醫生係好事!有時真係人夾人!

大宅

Vividada4472 發表於 20-1-17 10:32

只能話同人吾同命,我一蚊一毫都收足,重點係我係親眼見到啲姑娘覆緊baby kingdom d message lor

洋房

Vividada4472 發表於 20-1-17 10:32

其他醫生唔敢講,但我都唔相信孫會唔收錢囉!
之前一發現有左bb 4wks,咩都唔識,佢竟然只照肚皮,照左30秒都無就完,仲叫我2星期再照...兩次都係但照肚皮,收足晒錢!
後尾上bk先知bb咁細,一般都係照陰超。

大宅

yamiyellow 發表於 20-1-20 00:23
其他醫生唔敢講,但我都唔相信孫會唔收錢囉!
之前一發現有左bb 4wks,咩都唔識,佢竟然只照肚皮,照左30 ...

非常應同

男爵府

celticsbig3 發表於 20-1-19 21:55
只能話同人吾同命,我一蚊一毫都收足,重點係我係親眼見到啲姑娘覆緊baby kingdom d message lor
...
haha , 明既明既~

大宅

Vividada4472 發表於 20-1-23 14:46
haha , 明既明既~

下次覆信息吾好咁掦

首頁

尾頁

跳至